spiryt Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 18 godzin temu, Velahrn napisał: A mi się wydaje, ze biker jacket powinna być krótka, ta jest za długa. Zobacz jak krótka jest taka kurtka od Simmons Bilt, jednego z najlepszych producentów na świecie - http://www.simmonsbilt.com/vintageclassics/bike.html 14 godzin temu, Awopiotr napisał: Ale ona faktycznie jest za długa! Z przodu pasek masz na wysokości pęcherza co wygląda dziwnie. Z tyłu długość to prawie marynarka! Dziwne proporcje jak na ramoneskę! Porównaj oryginał! Co prawda w późniejszych latach kurtka została nieco wydłużona lecz u Ciebie nie wygląda to zgrabnie. Velahm i Awopiotr mają rację, JA na twoim miejscu bym odpuścił. Bez urazy ale tak nie wygląda "rockendrolowiec" tylko jego babcia co pożyczyła kurtkę od wnusia ico by nie zmarzły jej nerki, a rajtki podciągnęła pod szyję (dla zdrowotności. nie szukając "zabijających linków" powinna wyglądać np. o tak: https://www.bikermarket.pl/sklep/kurtki-motocyklowe/kurtki-skorzane/meskie-kurtki-skorzane/kurtka-skorzana-meska-ramoneska-wiazana-po-bokach-30004/ a na zgrabnej Pani o tak: https://varlesca.pl/pl/ubrania/okryciawierzchnie/kurtka-valentino-black-eko-ramoneska.html no może u Pani nie jest klasyczna , ale ostra Ja niestety też gdy chciałem kupić "skórę" to miałem tak jak Ty i teraz tylko patrzę z zazdrością na zdjęcie kurtki lubo69. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 @pablocito Żona ma racje , czasem się to zdarza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 @dida1007 odpuść tę kurtkę, jeśli chcesz się przejmować opiniami innych. Nie ma w tym żadnego rokendrola, posłuchasz rady kolegi żeby ją sobie zostawić, i będziesz się przejmował czy aby nie za długa. Dla takiego charakteru kurtki musisz mieć cohones i wylane na wszystko i wszystkich. Za długa, za krótka, doesn't matter. Ta skóra ma być jedynie okryciem Twojej pewności siebie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 Ta kurtka ma być symbolem Twojej indywidualności i wiary w wolność jednostki... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 Kurtka skórzana jest chyba najbardziej niewybaczającym strojem, jaki istnieje. Mówiąc wprost - musisz być przystojny i dobrze zbudowany, żeby ją nosić. Jeśli wyglądasz jak młody Marlon Brando, i założysz takie ciuchy, to dziewczyny na Twój widok będą ściągały majtki przez głowę. Jeśli jednak jesteś łysiejącym panem z brzuszkiem, to będziesz wyglądał jak uciekinier z berlińskiej Love Parade. Zresztą subkultura gejowska zaadaptowała strój Brando z the Wild One jako swoisty uniform... 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 23 godziny temu, pablocito napisał: Kurtka z czasów studenckich. Ja bym zostawił. Dobrze leży, do muzyka pasuje i jeszcze wartość sentymentalną ma. Na piwo z kolegami można w niej wyjść, a jak w pijaństwie zapomnisz albo utracisz w walce, to zwyczajnie uznasz, że może jednak żona miała rację. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 Proszę o zakończenie przepychanek i trzymanie poziomu wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Miałbym ochotę na brązową kurtkę zamszową. Czy to w ogóle dobry pomysł do smart casualu? Gdzie w Polsce znaleźć takie kurtki żeby móc przymierzyć i je zobaczyć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 4 minuty temu, JakubAnderwald napisał: Miałbym ochotę na brązową kurtkę zamszową. Czy to w ogóle dobry pomysł do smart casualu? Gdzie w Polsce znaleźć takie kurtki żeby móc przymierzyć i je zobaczyć na żywo? Sporo fajnych modeli ma co roku Massimo Dutti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Szukałem od kilku lat ładnej, brązowej, zamszowe kurtki, ale niestety bez efektów. Patrzyłem na kurtki do ok. 1500, ale droższej też żadnej nie znalazłem. Poddałem się i kupiłem zwykłą licową, właśnie w Massimo. Daj koniecznie znać, jeśli coś Ci się uda znaleźć. Sprawdziłem właśnie stronę massimo i widzę że los ze mnie zażartował - mają brązowy zamsz w ofercie całe szczęście, że krój nie taki jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Mówisz o tej? https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/kolekcja/kurtki-skórzane/kurtka-zamszowa-c923001p9105189.html?colorId=700&categoryId=923001 A jaki fason Cię interesował? Daj jakiś link poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Tak, mówiłem o tej. Chyba powoli wiosenna kolekcja im wchodzi. Ostatecznie wylądowałem z pilotką/bomberką z futrzanym kołnierzem, ale widzę że już zniknęła. Na pewno Massimo miało kiedyś zamszową kurtkę tego typu (raczej zimową), więc jest szansa, że kiedyś to powtórzą. Nieznalezionym ideałem za to była taka w sumie safari jacket, tylko z brązowego zamszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Czyli taka? https://www.massimodutti.com/vn/men/collection/jeans/limited-edition-suede-safari-jacket-c680509p8949122.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 4 godziny temu, JakubAnderwald napisał: Czyli taka? https://www.massimodutti.com/vn/men/collection/jeans/limited-edition-suede-safari-jacket-c680509p8949122.html Ideałem była taka - do dziś pluje sobie w brodę, że jej nie kupiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 @Velahrn poszukaj może na allegro, czasami jakieś outlety mają coś z poprzednich kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 6 godzin temu, JakubAnderwald napisał: Czyli taka? https://www.massimodutti.com/vn/men/collection/jeans/limited-edition-suede-safari-jacket-c680509p8949122.html Gdyby istniała taka, ale w kolorze tej wcześniej linkowanej, to bym się nie zastanawiał ani przez chwilę Powodzenia w poszukiwaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 Kupiłem tę kurtkę z Massimo Dutti. Przy wzroście 191 i wadze 84 kg bardzo pasuje mi XL, a XXL jest dużo zbyt obszerna. Super jest, dziękuję za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2021 Odgrzebuję;) Koledzy zna się ktoś na Avirexach? To vintage czy współczesna, jaka jakość skóry itp? Czy to standardowa kurtka czy coś co warto kupić bo np. rzadka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Poproszę o poradę w dość nietypowej sprawie. W szafie nieotwieranej przez 20 lat, gdy opuściłem dom, znalazłem kupioną przeze mnie kurtkę ze skóry. Jest to skóra naturalna w kolorze brązu, trochę kiedyś używana. Przez pobyt w szafie nabrała typowego staroszafianego zapachu. Wietrzenie na dużym wietrze nie pomogło. Chcę kurtkę dogłębnie zdezynfekować i usunąć zapach. Niektórzy podobno piorą kurtki w wodzie z mydłem w celu odkażenia, inni przecierają od wewnątrz spirytusem. Co polecacie? Dodam, że kurtka jest bez podszewki i mam dostęp do mizdry. Wolę nie oddawać do pralni po tym jak znajoma grupa rekonstrukcyjna była zawiedziona takimi usługami względem ich płaszczy skórzanych z okresu II wojny św. Bardziej chcę usunąć zapach i to czym mogła wcześniej skóra nasiąknąć (pasty i środki do skór) niż odkażać ze względu na wirusy. Wersja z praniem w mydle, a potem suszenie na świezym powietrzu i nakremowanie środkami do pielęgnacji najbardziej do mnie przemawia. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Myślę że nic jej się złego nie stanie jak zastosujesz tę wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 13 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Można też spróbować ozonowania w specjalnym urządzeniu. W niektórych zakładach szewskich takie coś mają w celu odświeżania butów. Nie wiem czy kurtka by do czegoś takiego się zmieściła, bo te ozonatory, które widziałem są rozmiaru dużej mikrofalówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Koledzy, czy z tej mąki będzie chleb ? 🙂. Nie znam się zupełnie na skórzanych kurtkach. Taka mi wpadła w ręce po "postlokdałnowej" wizycie w "tikeju". Nigdy mnie nie ciągnęło do skór, ale mam sentyment do jeansowych kurtek z lat 80-tych. Ta ma taki fason mojego nieodżałowanego pewexowskiego Levisa z kożuszkiem na kołnierzu. Poza tym ta koniakowa barwa przypadła mi do gustu. Żaden cymes- Milstone z jagnięciny z bawełnianą podszewką (kożuszek można odpiąć, ale fajny jest 🙂), ale robi dobre jakościowo wrażenie. Nawet do pięt nie dorasta jednej ze zjawiskowych kurtek kol. @lubo69, ale jakoś tak dobrze się w niej czuję. Dopasowanie mimo jakichś 3 kg popandemicznej nadwagi jest chyba o.k. Zostawić, czy posłuchać żony (ona generalnie nie lubi takiego "skórzanego" sznytu) i oddać 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Naszałbym okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Zajebista, nosiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Ja polecam oddać. W sensie żonę. Może nie permanentnie, ale chociaż gdzieś gdzie zmieni poczucie estyetyki :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi