Żorż Ponimirski Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 @lubo69, białą koszulą mam nadzieję nie trzesz po chodniku - analogia nietrafna. Pytam rzeczywistych użytkowników o ich własne doświadczenia i zgadzam się z tym co pisze @adamW. W związku z tym nasza dyskusja doprowadziła do czegoś konstruktywnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Ty rantami podeszwy mam nadzieję że też nie trzesz;-)Czarne buty również się brudzą i również wymagają konserwacji. Dużo u nas na ulicach takich, którzy nie mają czasu / ochoty na czyszczenie czarnych butów. Dla mnie EOT, bo dyskusja o tym że na białym widać ciemny brud niewiele wnosi do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Jakie marki na Zalando brać pod uwagę, zamszowe sneakersy do 500 PLN? Coś w tym stylu https://m.zalando.pl/shoe-the-bear-cole-tenisowki-i-trampki-sb612o004-q11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Mam tej firmy zamszowe za 1/3 ceny i złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 Czy ktoś ma doświadczenia z tym producentem? https://www.jakshoes.com/collections/men Zastanawiam się nad zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 25 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2020 W dniu 13.02.2020 o 08:52, rumcajs43 napisał: Mam tej firmy zamszowe za 1/3 ceny i złego słowa nie powiem. Niestety interesujący mnie model jest wyprzedany (chyba stara kolekcja) https://m.zalando.pl/shoe-the-bear-cole-tenisowki-i-trampki-sb612o001-o11.html jakieś zamienniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 Ciekawy model pojawił się w nowej kolekcji Clarksa. @Krzysiek_W, są też zielone https://www.clarks.eu/en/men/shoes/brogues/hero-limit-white-leather-037131f26149423.html 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie taki mariaż brogsów i sneakersów to profanacja- nie trafia to zupełnie w mój gust. Aha- i @Krzysiek_W, nie wiem czy te zielone to nie są niebieskie (w sklepie kolor jest oznaczony jako Navy ale faktycznie na moim wyświetlaczu wygląda na zielonkawy). 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 34 minuty temu, adamW napisał: O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie taki mariaż brogsów i sneakersów to profanacja- nie trafia to zupełnie w mój gust. to nie jest ważne, kolor się liczy na razie nic co zielone nie kupuję, bo już mam wszystko (może oprócz garnituru i samochodu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 4 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2020 23 godziny temu, mr.vintage napisał: Ciekawy model pojawił się w nowej kolekcji Clarksa. @Krzysiek_W, są też zielone https://www.clarks.eu/en/men/shoes/brogues/hero-limit-white-leather-037131f26149423.html Jak zobaczyłem te białe to prawie zwymiotowałem, ale wszedłem na stronę Clarksa i widzę, że są brązowe no to je zakupiłem 😂 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 11 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2020 (edytowane) Czy brak jednego pierścienia/oczka ( nie wiem jak to się nazywa) nie będzie niszczył języka? Ogólnie słabo spasowane niektóre "oczka" https://m.zalando.pl/shoe-the-bear-cole-sneakersy-niskie-navy-sb612o00f-k11.html .... Edit Po 12 dniach buty były już przecenione o 100zł. Po kontakcie ze sklepem zwrócili mi różnice w cenie. Tak więc za 300 zł buty mogą zostać. Edytowane 22 Marzec 2020 przez Krzysztof G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2020 Mało klasyczne ale dość cenne i to w moim rozmiarze 😍 „Jordan's first Air Jordan sneakers sold for record $560,000 at Sotheby's” https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN22T0QQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 18 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2020 Po latach MJ zagrał w tym modelu mecz i podobno strasznie go poobcierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 Bardzo spodobała mi się skóra w tych cichobiegach... 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 Ja kupiłem też niedawno sneakersy Grensona i się mocno zawiodłem stosunkiem jakości do ceny. Będę zwracał. Po pierwsze znaczna część wyściółki z poliestrowej tkaniny + made in india. Nie wiem skąd cena wyjściowa 189 funtów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 G K Mayer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 Godzinę temu, torunianin napisał: Ja kupiłem też niedawno sneakersy Grensona i się mocno zawiodłem stosunkiem jakości do ceny. Będę zwracał. Po pierwsze znaczna część wyściółki z poliestrowej tkaniny + made in india. Nie wiem skąd cena wyjściowa 189 funtów... Nawet 195 funtów 😉 Ale wątpię, żeby ktoś je kupował w tej cenie, skoro od czasu do czasu ich cena spada poniżej 90. Natomiast Grenson nigdy nie ukrywał, że wszystkie ich buty z serii G:Two wychodzą z fabryki (fabryk?) w Indiach. Nie wiem, czy to oznacza, że buty rozpadną się same, ale, moim zdaniem (choć totalnie się na tym nie znam, zaznaczam 🙂) skóra wykorzystana do ich produkcji jest więcej niż ok - szczególnie w porównaniu do innych sneakersów, które miałem/mam/mierzyłem. Dla mnie przyjemniejsze niż, na przykład, w Polo LR czy Carlos Santos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 W dniu 6.06.2020 o 19:51, musa19 napisał: Nawet 195 funtów 😉 Ale wątpię, żeby ktoś je kupował w tej cenie, skoro od czasu do czasu ich cena spada poniżej 90. Natomiast Grenson nigdy nie ukrywał, że wszystkie ich buty z serii G:Two wychodzą z fabryki (fabryk?) w Indiach. Nie wiem, czy to oznacza, że buty rozpadną się same, ale, moim zdaniem (choć totalnie się na tym nie znam, zaznaczam 🙂) skóra wykorzystana do ich produkcji jest więcej niż ok - szczególnie w porównaniu do innych sneakersów, które miałem/mam/mierzyłem. Dla mnie przyjemniejsze niż, na przykład, w Polo LR czy Carlos Santos. Tylko to jest bardzo słaba strategia i osobiście bardzo tego nie lubię. Najpierw zawyżymy cenę, żeby potem zrobić sale. No, ale w sumie Grenson już od dawna idzie tą drogą. Ja osobiście najbardziej jestem zawiedziony wyściółką, bo jaki jest sens robić but ze skóry, jeśli pod spodem jest tkanina z plastiku, która nie przepuszcza wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 13 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2020 On 6/6/2020 at 2:48 PM, musa19 said: Bardzo spodobała mi się skóra w tych cichobiegach... Zdecydowanie skóra jest fajna. Też się skusiłem na nie. Pytanie czym je pielengnować? Kolor jest u mnie znacznie bardziej wiśniowy niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 13 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2020 16 minut temu, pershing napisał: Pytanie czym je pielengnować? Pewnie bezbarwnym kremem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Ktoś posiada i ma opinię o sneakersach Skolyx? https://www.skolyx.se/en/shoes/737-48841-sneaker-in-white-leather.html#/1-size-40 https://www.skolyx.se/en/shoes/744-48979-sneaker-in-light-grey-suede.html#/2-size-41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Moje Uniqlo Knitted White Sneakers kupione za 30 euro niestety wyzionęły ducha po 3 sezonach katowania na wakacjach. Buty były bardzo fajne i chętnie kupiłbym takie same, niestety nie ma ich już dostępnych w ofercie Uniqlo. Jako zastępstwo wybór padł na trochę bardziej high endowe sneakersy od Scarosso. W ostatnich czasach takie minimalistyczne białe sneakersy mają w ofercie zarówno marki luksusowe jak Brioni, producenci klasycznego obuwia np. Skolyx czy Berwick jak i dziesiątki mikrobrandów z kickstartera np. Koio. Scarosso oferuje to samo co wszystkie sneakersy z wyższej półki, czyli dobrej jakości mięciutką skórę cholewkową, skórzaną wyściółkę i podeszwy Margom, natomiast są trochę tańsze. Większość sneakersów o tej specyfikacji kosztuje od około 200 USD w górę. Scarosso formalnie kosztują 185 EUR, natomiast prawie cały czas oferują na swoje produkty 15-20% zniżki. Jedynym minusem (niestety częstym w tego typu butach) jest brak wzmocnienia dziurek na sznurowadła (od wewnętrznej strony nie ma wszytych metalowych oczek). Przy bardzo miękkiej cholewce na pewno spowoduje to z czasem rozciągnięcie się dziurek. 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 A czy tego typu buty nie ulegają szybkiemu zabrudzeniu (ew. czy nie wymagają czasochłonnej pielęgnacji)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Ulegają. Oczywiście dużo szybciej zabrudza się jeżeli np. spacerujesz w nich po lesie w czasie deszczu niż używane tylko w mieście w słoneczną pogodę. Sneakersy Uniqlo po prostu myłem co jakoś czas wodą z mydłem. Przy skórzanych podejrzewam że zwykłe preparaty do czyszczenia skóry typu cleaning lotion Saphira poradzą sobie bez problemu z zabrudzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Pozwolę sobie również udzielić odpowiedzi, ale zilustrowanej: Ok. 25 założeń, ok. 10 założeń temu przetarte Tarrago sneakers wipes, poza tym pielęgnacji brak, użytkowane w warunkach suchych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi