Żorż Ponimirski Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Opis zbędny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 W dniu 21.03.2019 o 00:11, mayor napisał: Pierwszy dzień wiosny pierwsze wyjście- na piechotę do pracy.,Nikt mi nie jest w stanie wmówić ,że nowe buty wymagają rozchodzenia/rozbicia/ złamania.,To są bzdury wymyślone przez nieudolnych sprzedawców obuwia.,Buty albo pasują od razu po wyjęciu z pudełka, albo nie pasują i nigdy nie będą pasować.,Na ostatnim zdjęciu przebyty dystans około 18 kilometrów., Przyjacielu, no przepraszam bardzo, ale Ameryki (pun intended) nie odkryłeś. Zamszowa skóra, mięciutka guma na podeszwie i kopyto Trubalance, które bardziej przypomina prostokąt, niż owal. No to naprawdę trudno, żeby były niewygodne, albo żeby jeszcze wymagały rozchodzenia. Sztuką to jest znaleźć czarne oksfordy cap toe na skórzanej podeszwie, które będą wygodne (i jeszcze gdyby ich bryła nie przypominała krowiego placka). 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Victor Napisano 22 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 5 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 2 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Opis zbędny. Ładne kwiatki 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 22 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Brązowe derby na wiosnę. Crockett&Jones ma jakaś niezwykłą umiejętność nadawania dynamicznych kształtów mięsistym i miękkim skórom. To mój ulubiony producent butów RTW. C&J Swansea 8 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Godzinę temu, Whitesnake napisał: To mój ulubiony producent butów RTW. Mój również! Ostatnie 3 pary butów które kupiłem to były właśnie C&J. Co prawda nie wydaje mi się żebym miał kupować kolejne buty RTW ale jeżeli się kiedyś zdecyduję to na 99% będą to „krokiety”. Mam buty ładniejsze, droższe, staranniej wykonane, z dużo lepiej dopracowanym np. azurowaniem czy kształtem kuli pięty... ale C&J są dla mnie wystarczająco ładne, a na dodatek obłędnie wygodne. Jedynie japoński Cornoblu wydaje mi się zbliżony pod względem wygody, Vass czy Meccariello wysiadają przy „krokietach”. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 @Zajac Poziomka, jeśli miałbyś porównać Vass do C&J to w jakim rozumieniu wygody Vass im ustępuje ? Miękkość skór, dopasowanie kopyt, ogólna sztywność konstrukcji czy jeszcze coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 50 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @Zajac Poziomka, jeśli miałbyś porównać Vass do C&J to w jakim rozumieniu wygody Vass im ustępuje ? Miękkość skór, dopasowanie kopyt, ogólna sztywność konstrukcji czy jeszcze coś innego ? Vass ma ładne kopyta, skóry gładkie, ale w specyfikacji jak wszyscy - raczej sztywne. Crockett ma ładne kopyta i potrafi na nich trwale ułożyć zdecydowanie bardziej miękkie i mięsiste skóry. Poza tym, miałem zawsze wrażenie, że po prostu trafiłem w kopyta Crockettów, ale sekret musi tkwić w czymś jeszcze. Pozytywne opinie na ich temat spotykam nawet wśród osób, które całkiem odmiennie odbierają wygodę butów innych producentów. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale gdybym wiele lat temu miał dzisiejsze doświadczenia, w mojej szafie znalazłyby się jedynie C&J i bespoke. 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Słyszałem, że buty Partenope są jeszcze bardziej wygodne. Może jakieś grupowe zamówienie?;-) Wtedy jest szansa na wyższy rabat niż 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 5 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @Zajac Poziomka, jeśli miałbyś porównać Vass do C&J to w jakim rozumieniu wygody Vass im ustępuje ? Miękkość skór, dopasowanie kopyt, ogólna sztywność konstrukcji czy jeszcze coś innego ? Wracam właśnie z pracy, na nogach od dwunastu godzin mam kupione niedawno C&J Hallam, założyłem je dziś dopiero drugi raz od zakupu. Stopy mam wypoczęte i wręcz czuję, że nie chcę jeszcze zdejmować butów. Dla porównania Vassy które mam już kilka lat i zaliczyły kilkadziesiąt wyjść po tak długim dniu zdejmuję z uczuciem ulgi. Nie to że obcierają czy są jakieś specjalnie niewygodne, w większości butów bym się tak czuł, w krokietach nie. Niedawno kupiłem bratu w prezencie C&J Chelsea V. Brat chodził do tej pory raczej w obuwiu mało klasycznym ale za to wygodnym (np. New Balance), mimo to jest zachwycony i mówi że tak wygodnych butów jeszcze chyba nigdy nie miał. To tak a propos stwierdzeń że buty klasyczne nigdy nie będą równie wygodne co adidasy. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zimmermann Napisano 23 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Allen Edmonds 8 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 @zimmermann, mora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Chyba tak, kupiłem na eBayu i nie było napisane modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Pierwsze wyjscie. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 @Lorentz buty to Cheaney King? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 23 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Barker na pancernej podeszwie (5-ty sezon): 10 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pi_senny Napisano 23 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Crownhill 5 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 W dniu 22.03.2019 o 09:07, Zajac Poziomka napisał: Mój również! Ostatnie 3 pary butów które kupiłem to były właśnie C&J. Co prawda nie wydaje mi się żebym miał kupować kolejne buty RTW ale jeżeli się kiedyś zdecyduję to na 99% będą to „krokiety”. Mam buty ładniejsze, droższe, staranniej wykonane, z dużo lepiej dopracowanym np. azurowaniem czy kształtem kuli pięty... ale C&J są dla mnie wystarczająco ładne, a na dodatek obłędnie wygodne. Jedynie japoński Cornoblu wydaje mi się zbliżony pod względem wygody, Vass czy Meccariello wysiadają przy „krokietach”. Ja mam podobne zdanie.,Po co naprawiać coś co nie jest zepsute?.Mam 4 pary Indy i w zasadzie nie mam potrzeby kupowania żadnych butów, ale jeżeli się kiedyś zdecyduje to na 99% będą to Aldeny Indy z groszkowanej skóry Alpine na kopycie Modified 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jarecki70 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Niedzielnie. 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 VASS w barwach @arsenowych: 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Loake 7 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eustachu Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 BerwickWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Trickers 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Kolejne trzewiki z rodziny " sto razy wygodniejszych od sneakersów" Thorogood 814 Lace To Toe Roofers.,Buty firma Weinbrenner wprowadziła na rynek ok 1930 r , a produkowane są w niezmienionej formie od roku 1950.,Główne elementy wyróżniające te buty z tłumu to przyszwy sięgające do czubka dużego palca ,które zapewniają wygodę przy pracy na kolanach, przeciwpoślizgowe podeszwy Maxwear wedge zapewniające bezpieczeństwo na powierzchni dachu, wkładki Poron 4000 i brak wyściółki zapewniające komfort a dodatkowo higienę bo są "machine washable" ,potrójne przeszycie ,10 nitów i skóra Seidel Tanning Co zapewniają trwałość .,Buty te przez lata byly traktowane jako robocze obuwie dla dekarzy(podobnie jak Aldeny 405 to buty robocze cieśli)., Harrison Ford "wprowadził na salony" Indy Boots, a Thorogoods Roofers na salony wprowadzil Jamie Hyneman .,Popularność tych trzewików eksplodowała dzięki programowi Mythbusters., 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi