Shimoyama Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 No to musiała to być świetna krawcowa ....ba, najlepsza ....ale ta rozpięta dwurzędówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Jako że bardzo podobał mi się zestaw o niskim kontraście, który jakiś czas temu przedstawił nam Tomek, postanowiłem spróbować podobnego zabiegu na moim nowym garniturze Garnitur forum.jpg @MatusP: W zestawie koordynowanym marynarka rzeczywiście prezentuje się lepiej, ale i tak całą robotę robi nowa fryzura! A czy ta "krawatka" nie potrzebuje żelazka? A może to tak tylko w świetle wygląda? Jakoś trudno mi coś powiedzieć gdy ta marynarka jest rozpięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 SHD, bardzo fajny zestaw, mało dandy, a jednak nie "przaśny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie! Krawat rzeczywiście się nieco pogniótł w transporcie, a na razie w moim mieszkaniu studenckim nie dysponuję jeszcze żelazkiem. Dla zainteresowanych zdjęcie z zapięta marynarką 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Dla porównania Wayfarery (80') i wspomniane Aviatory wayfarery pasuja Ci o wiele bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 To miałem dziś na sobie na dwóch egzaminach poprawkowych. Zdjęcie detalu pokazuje właściwe kolory. Na pewno mam za szerokie mankiety koszuli, w których muszę poprzeszywać guziki. Jest pewien konflikt między krawatem i wyłogami, ale nie mam węższych klasycznych krawatów z jedwabiu (w ogóle mam ich tylko kilka), ani też innego garnituru. Buty to model Camden od Bexley z ebaya. Garnitur z Massimo Dutti z allegro (kupiony łącznie za ok. 210 zł, przy czym marynarkę mam już od kilku miesięcy, a spodnie dostałem całkiem niedawno) - poza nieco zbyt "nowoczesnym" umiejscowieniem głównego guzika i wąskimi klapami nic mu nie mogę zarzucić, na moje oko jest bardzo dobrej jakości. Koszula i dodatki z lumpów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 To miałem dziś na sobie na dwóch egzaminach poprawkowych. Zdjęcie detalu pokazuje właściwe kolory. się na pewno mam za szerokie mankiety koszuli, w których muszę poprzeszywać guziki. Jest pewien konflikt między krawatem i wyłogami, ale nie mam węższych klasycznych krawatów z jedwabiu (w ogóle mam ich tylko kilka), ani też innego garnituru. Buty to model Camden od Bexley z ebaya. Garnitur z Massimo Dutti z allegro (kupiony łącznie za ok. 210 zł, przy czym marynarkę mam już od kilku miesięcy, a spodnie dostałem całkiem niedawno) - poza nieco zbyt "nowoczesnym" umiejscowieniem głównego guzika i wąskimi klapami nic mu nie mogę zarzucić, na moje oko jest bardzo dobrej jakości. Koszula i dodatki z lumpów. Mam nadzieję, że zdałeś. Poza tym - błyskawiczne postępy. Czujesz, o co w tym chodzi, sam wiesz, co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Znowu ja. Założenie było takie, żeby elegancki, ale szarobury zestaw przełamać kolorowym detalem. Padło na skarpety i spinkę w butonierce. Chciałbym Was spytać o marynarkę. Bardzo ją lubię, ale na pewno nie leży idealnie. Myślicie, że da się ją jakoś poprawić (i czy w ogóle trzeba)? Jest z bawełny, ze szczątkową podszewką. Nic nie wisi, jest dobra w ramionach i w klatce, ale dość mocno się marszczy w niektórych miejscach i nie bardzo widać taliowanie (a talię mam bardzo wyraźną). Spodnie mają stan mniej-więcej do pępka, sam jeszcze nie wiem, czy mi to pasuje. Mogą się wydawać z 1-2 cm za krótkie, bo prawa nogawka podciągnęła się przez rękę w kieszeni (lewą podniosłem specjalnie dla ukazania skarpety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Chciałbym Was spytać o marynarkę. Bardzo ją lubię, ale na pewno nie leży idealnie. Myślicie, że da się ją jakoś poprawić (i czy w ogóle trzeba)? Jest z bawełny, ze szczątkową podszewką. Marynarka leży naprawdę słabo. 1. Wisi na barkach, stąd załamania poniżej pach, 2. Jest sporo za luźna w talii 3. Wygląda jakby szlice były jeszcze zaszyte na dole (jeżeli tak jest to najłatwiejsze do naprawy ) Krawiec na pewno mógłby pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Szara kratka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Całe lato chodziłem w przeświadczeniu, że nie jest tak źle, że z daleka nie jest dużo gorsza niż marynarka z fresco Macaroniego, aż w końcu postanowiłem zrobić zdjęcie Co to znaczy, że wisi na barkach? Sama szerokość barków wydaje mi się dobra (oceniam to macając szew przy kuli ramienia, jest tam, gdzie trzeba). Wytaliowanie może być problemem ze względu na na kieszenie (szwy "wchodzą" do ich wnętrza), ale rzeczywiście jest konieczne. Szlice nie są zaszyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Styleman, rządzisz jakbym Cię spotkał gdzieś na mieście to pewnie zrobiłbym Ci zdjęcie żeby wrzucić na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Marynarka leży naprawdę słabo. 1. Wisi na barkach, stąd załamania poniżej pach, 2. Jest sporo za luźna w talii 3. Wygląda jakby szlice były jeszcze zaszyte na dole (jeżeli tak jest to najłatwiejsze do naprawy ) Krawiec na pewno mógłby pomóc. zastanawiam się czy w tych kolorach jest dobrze i czy je dobrze dopasowałeś. Poza tym coś nie tak jets z materiałem i fasonem ale to już wyżej koledzy napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Szara kratka. Panie Styleman piękny garnitur. Co to za krawa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie! Krawat rzeczywiście się nieco pogniótł w transporcie, a na razie w moim mieszkaniu studenckim nie dysponuję jeszcze żelazkiem. Dla zainteresowanych zdjęcie z zapięta marynarką forum drugie.jpg może trochę spóxniony ten post ale jak dla mnie to świetny zestaw. Ale pozostawię jedno "ale", niewielkie, czy mankiet u spodni był konieczny? Mam wrażenie, że nieco skraca sylwetkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Szara kratka. Wydaje mnie się, że marynarka mogłaby być dłuższa i guzik niżej (talia wyszła za wysoko). Krata i zgranie z krawatem świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Marynarka leży naprawdę słabo. 1. Wisi na barkach, stąd załamania poniżej pach, 2. Jest sporo za luźna w talii 3. Wygląda jakby szlice były jeszcze zaszyte na dole (jeżeli tak jest to najłatwiejsze do naprawy ) Krawiec na pewno mógłby pomóc. Zgadzam się - leży bardzo źle; do tego połączenie bawełnianej marynarki ze spodniami garniturowymi, z wełny (na takie wyglądają) zupełnie nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Wydaje mnie się, że marynarka mogłaby być dłuższa i guzik niżej (talia wyszła za wysoko). Krata i zgranie z krawatem świetne. Garnitur jest świetny; marynarka krótka, ale doskonałe dopasowanie ową krótkość maskuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 W tym wieku ,w jakim ja jestem talia jest troche wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 nie wiem w którym momencie dopasowanie marynarki jest świetne. 1. pomijając to że jest zdecydowanie za krótka (i guziki za wysoko)- front leży źle, efekt "V" ciągnący się od guzika wzdłuż klap 2. minor - guziki przy mankiecie przyszyte jak w przeciętnym garniturze z wieszaka @ Styleman - jeżeli będziesz sie widział w tygodniu z T.S. proponuje zabrać tę marynarkę ze spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 @ Styleman - czy mógłbyś zdradzić, co to za teczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 @ Styleman - czy mógłbyś zdradzić, co to za teczka? Kliknij stronę bloga Stylemana Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 2. minor - guziki przy mankiecie przyszyte jak w przeciętnym garniturze z wieszaka Bo to jest garnitur z wieszaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Dzięki Panowie za wytknięcie błędów - nie jest to przyjemne, ale cenne Mam nadzieję, że marynarkę uda się poprawić - jak już powiedziałem, bardzo ją lubiłem, dopóki nie zobaczyłem zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 nie wiem w którym momencie dopasowanie marynarki jest świetne. 1. pomijając to że jest zdecydowanie za krótka (i guziki za wysoko)- front leży źle, efekt "V" ciągnący się od guzika wzdłuż klap 2. minor - guziki przy mankiecie przyszyte jak w przeciętnym garniturze z wieszaka @ Styleman - jeżeli będziesz sie widział w tygodniu z T.S. proponuje zabrać tę marynarkę ze spotkanie Ok, być może nie jest "świetne", tylko bardzo dobre. Marynarka nie jest zbyt krótka - jest po prostu krótka. Cała kampania tak podziwianej na forum firmy Suit Supply opierała się na podobnych proporcjach. Dopóki nie są zachwiane, jest dobrze - rysowanie poziomych kresek "w połowie wysokości sylwetki" zostawiłbym architektom. Swoją drogą - świetny zestaw, garnitur jako mistrz ceremonii i spokojna reszta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi