Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @25kamil25 C&J Pembroke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @25kamil25 https://www.skoaktiebolaget.com/collections/derbies/products/lof-tung-irwin-oak-tarnsjo-grain 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 7 hours ago, Żorż Ponimirski said: @25kamil25 C&J Pembroke 3 hours ago, roter6 said: @25kamil25 https://www.skoaktiebolaget.com/collections/derbies/products/lof-tung-irwin-oak-tarnsjo-grain Dziękuję Panowie. C&J genialne, ciężko jest ze zwrotami w razie jak bym nie trafił rozmiaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @25kamil25, TLB też ma takie w ofercie (pewnie też do dostania poprzez MTO w @saphir.pl?) https://www.skolyx.se/en/home/568-skolyx-longwing-derby-in-brown-grain.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 54 minuty temu, 25kamil25 napisał: Dziękuję Panowie. C&J genialne, ciężko jest ze zwrotami w razie jak bym nie trafił rozmiaru? C&J można przymierzyć i kupić w Polsce, w sklepach Emanuel Berg. Ale musiałbyś o ponad 500 złotych przekroczyć zakładany budżet (zdaje się że kosztują 2000 albo 2200). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @Wodzu, tam zaraz MTO. Takie sprawy załatwiamy od ręki: https://patine.pl/brogues-nolan-589sts-country-calf-brown.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Dziękuję, teraz mam tyle propozycji, że aż nie wiem na co mam się zdecydować, C&J rzeczywiście są trochę droższe, ale może wato dopłacić względem TLB? Przyznam, że wolał bym zamówić z Polski z ewentualnym zwrotem albo przymierzyć na miejscu. Zauważyłem też, że w tych TLB nakładany nosek tak jakby zawija się na cholewce aż do pięty, to normalny zabieg? czy to jakieś udziwnienie? PS W ramach własnych poszukiwań, znalazłem jeszcze podobne MEERMINy czy one będą lepszej jakości niż Berwicki i czy będą miały bardziej dynamiczne kopyto? https://meermin.com/in_en/10137516240000he-24-101375-chestnut-country-calf-e-titan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Taki design buta nazywa się „longwing”, nie jest to nic dziwnego. Ja bym zdecydowanie wolał buty C&J niż TLB, czy warto dopłacić to już musisz sam ocenić bo to jest bardzo indywidualna kwestia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Dziękuję, teraz mam tyle propozycji, że aż nie wiem na co mam się zdecydować, C&J rzeczywiście są trochę droższe, ale może wato dopłacić względem TLB? Przyznam, że wolał bym zamówić z Polski z ewentualnym zwrotem albo przymierzyć na miejscu. Zauważyłem też, że w tych TLB nakładany nosek tak jakby zawija się na cholewce aż do pięty, to normalny zabieg? czy to jakieś udziwnienie? PS W ramach własnych poszukiwań, znalazłem jeszcze podobne MEERMINy czy one będą lepszej jakości niż Berwicki i czy będą miały bardziej dynamiczne kopyto?https://meermin.com/in_en/10137516240000he-24-101375-chestnut-country-calf-e-titan.htmlMeerminy to też longwingi. Jakość wykonania podobna do Berwicków, ale ładna skóra, bardzo miękka. Longwingi są moim zdaniem bardziej casualowe, niż zwykle brogsy. Kopyto Meerminach to Rui i na pewno nie jest ono dynamiczne, ale moim zdaniem pasuje do charakteru tych butów. Zakładam je do flanelowych i grubszych wełnianych spodni w jesienne dni. Do Jeansów jak najbardziej, do garnituru nawet codziennego już nie bardzo z wyjątkiem twedowego. Klasyczne brogsy C&J są super. Z niższej półki, ale wyżej, niż Meermin/Berwick masz jeszcze półbrogsy (z prostym nakładanym noskiem bez wycięć) od Patine https://patine.pl/derby-brown-77026.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 @25kamil25 Longwingi są super;) Co do marek to dla mnie wygrywa C&J, ale podałeś ograniczenie cenowe. Mam u siebie L&T i TLB. Bez promocji zdecydowanie wybrałbym TLB. Z promocją na L&T (zdarza się 20%) dalej niekoniecznie bym je wybrał. To już kwestia preferencji dopasowania. Jak nie masz doświadczenia w rozmiarach to tym bardziej wziąłbym z patine bo łatwiej wymieniać i odsyłać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Jak dobrze nauczyć się czegoś nowego! W takim razie postawię na TLB, ewentualnie na MEERMINy, chciałbym w końcu spróbować czegoś poza Berwick'ami. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Proponuję jednak krokiety, choć jest niebezpieczeństwo, że zagustujesz w drogich butach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 17 hours ago, mosze said: Proponuję jednak krokiety, choć jest niebezpieczeństwo, że zagustujesz w drogich butach. Bardzo bym sobie tego życzył jednak 2k to jest już dla mnie dużo i nawet nie pójdę mierzyć, żeby potem móc spać w nocy Kontynuując, zacząłem się zastanawiać czy jednak nie zamówić oksfordów. Longwingi chyba nie przemawiają do mnie stylistycznie. Jest teraz ciekawa promocja na Patine na Yanko i to już jest duży przeskok jakościowy z Berwick'ów https://patine.pl/yanko-664y-chesnut-niger.html Czy może warto dopłacić jednak troche więcej do TLB? https://patine.pl/brogues-morrison-527-country-calf-brown.html Jedne i drugie mają dynamiczne kopyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 TLB mają smuklejsze kopyto więc są bardziej eleganckie. Poza tym podeszwa w TLB bardziej by mi odpowiadała. Jest bardziej miękka i elastyczna. Podeszwa York (ta w Yanko) to i tak guma na całej długości buta, tylko sama zewnętrzna warstwa to skóra. Mnie się oxfordy podobają w takiej konfiguracji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Czy ktoś widział gdzieś koszulę uszytą z tego materiału? Mam dwie, jedną właśnie od Osovskiego, drugą od SuSu i obie domagają się emerytury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 @Servetch - Camiceria Olga, materiał TR-0411 jest podobny, dorzucisz do tego kołnierzyk "Wodzu" (zobacz wątek Olgi) i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 A czy ktoś widział gdzieś ten materiał? Przejrzałem Olgę, ale tam dokładnie tego materiału nie ma. Miler też już tej koszuli w ofercie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 On 5/29/2020 at 1:51 PM, pablocito said: TLB mają smuklejsze kopyto więc są bardziej eleganckie. Poza tym podeszwa w TLB bardziej by mi odpowiadała. Jest bardziej miękka i elastyczna. Podeszwa York (ta w Yanko) to i tak guma na całej długości buta, tylko sama zewnętrzna warstwa to skóra. Mnie się oxfordy podobają w takiej konfiguracji. Dziękuje za opinie, zamówiłem oxfordy, zobaczymy co z nich będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonAlex Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 Czy ktoś mi powie gdzie mógłbym kupić 10mm guziki do koszuli z masy perłowej takie jak są w koszulach Zack roman, miler itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 Kontynuując wątek z jednego z postów wyżej. Pembroke czy Hardwick i czy w tych okolicach cenowych jest jakaś alternatywa? Szukam w miarę uniwersalnych butów na codzień. Raczej do zestawów koordynowanych, czasem dżinsów czy chino. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 Podobnie jak kolega wyżej ja też w sprawie guzików. Wie ktoś może gdzie można dokonać zakupu takich oto guzików? Mam na myśli efekt wizualny, tworzywo ma dla mnie mniejsze znaczenie. Allegro, tkaniny.net i zackaromana już przeszukałem. Ktoś coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 15 godzin temu, Kuba napisał: Kontynuując wątek z jednego z postów wyżej. Pembroke czy Hardwick i czy w tych okolicach cenowych jest jakaś alternatywa? Szukam w miarę uniwersalnych butów na codzień. Raczej do zestawów koordynowanych, czasem dżinsów czy chino. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Do zestawów koordynowanych Pembroke będą zbyt „ciężkie”, lepszy będzie model Swansea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Poszukuję uniwersalnych butów (wiem że to karkołomne zadanie ) . Miały by pasować głównie do jeansów, chinosów, casulaowych stylizacji , wyjście na miasto , do klubu itp ale również nadawać się do pracy w luźny dzień i nie pogryzie się z mniej formalnym garniturem czy też zestawem chinosy/marynarka. może macie na podstawie swoich doświadczeń swój ulubiony , sprawdzony w boju numer 1 dla tkich zastosowań ? Kolor bardziej jasny w pomarańczowe nuty nawiązujące do jeansowych przeszyć ? czy raczej średni brąz ? Tak na pierwszy rzut przypadł mi koniakowe yanko 664 Y https://patine.pl/yanko-664y-cambridge-cuero.html lub Loake 1880 Legacy Birkdale Conker https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-legacy-birkdale-conker,3,3350,3011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Zamszowe chukka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 6 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Zamszowe chukka. w ciemnym brązie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi