maaati Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Marynarka jesienno-zimowa, najchętniej z donegal. Jakie marki brać pod uwagę, cena do max 1000zł, RTW. Myślałem o M. Ceran, co jeszcze rozważyć? Może być online. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 19 minut temu, maaati napisał: Marynarka jesienno-zimowa, najchętniej z donegal. Jakie marki brać pod uwagę, cena do max 1000zł, RTW. Myślałem o M. Ceran, co jeszcze rozważyć? Może być online. @poszetka.com startuje z donegalem Cytuj
25kamil25 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 12 hours ago, Krzysiek_W said: @poszetka.com startuje z donegalem Poszetka to raczej 1300-1500 Cytuj
Jakub.B Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 W preorderze (20% zniżki) spokojnie można dorwać bliżej 1000 Cytuj
achimpe Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Poszukuję firmy w której mógłbym zakupić spodnie MTM. Mieszkam w Kopenhadze i mogę skorzystać z MTM w SuSu, który na ten moment wydaje się bezkonkurencyjny w aspekcie cena/jakość. Za spodnie w SuSu w pełnej opcji customizowanej (jak na SuSu) i z wzięciem miary zapłaciłem 1200 DKK (jakieś 700). Jakieś alternatywy? Cytuj
Meander Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 W dniu 8.09.2020 o 09:17, Łukasz N. napisał: Panowie, potrzebuje pomocy. Szukam koszuli button down, denim. Kołnierza nie umiem fachowo nazwać gabarytów, ale takie jak w kolekcji Mr.Vintage duże, które bardzo sobie cenie. Gdzie szukać taką koszulę? Fason slim. Za chwilę będą w jesiennej kolekcji Macaroni Tomato, kwestia około tygodnia i powinna się pojawić pierwsza partia. @alabuz jeśli nie straszne Ci chwilę zaczekać, to mamy w Macaroni MTO z rozmiarówką LONG. Rozmiar doszywa się 4 tygodnie. Koszt jak za produkt z wieszaka, czyli ok 1500pln. @achimpe Podobnie jak wyżej, mamy spodnie MTO w cenach takich jak na wieszaku, więc np. klasyczną wełnę czesankową, tropik czy flanelę można kupić za 699pln. Możesz wybrać rozmiar z pełnej rozmiarówki (44-60) oraz spersonalizować krój (rodzaj pasa, guziki na szelki, ilość zakładek, opcjonalne mankiety itp.). 1 Cytuj
achimpe Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Godzinę temu, Meander napisał: Za chwilę będą w jesiennej kolekcji Macaroni Tomato, kwestia około tygodnia i powinna się pojawić pierwsza partia. @alabuz jeśli nie straszne Ci chwilę zaczekać, to mamy w Macaroni MTO z rozmiarówką LONG. Rozmiar doszywa się 4 tygodnie. Koszt jak za produkt z wieszaka, czyli ok 1500pln. @achimpe Podobnie jak wyżej, mamy spodnie MTO w cenach takich jak na wieszaku, więc np. klasyczną wełnę czesankową, tropik czy flanelę można kupić za 699pln. Możesz wybrać rozmiar z pełnej rozmiarówki (44-60) oraz spersonalizować krój (rodzaj pasa, guziki na szelki, ilość zakładek, opcjonalne mankiety itp.). Interesują mnie spodnie na wymiar. Wygląda na to, że tego nie oferujecie, a dokładnie to oferuje SuSu w tej samej cenie co wasze MTO. 1 Cytuj
Karol G. Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Poszukiwana granatowa aksamitna marynarka jednorzędowa z klapami zamkniętymi (rozmiar 46, na ok. 170 cm wzrostu). Budżet do 1000 zł, co proponujecie? Cytuj
Meander Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 25.09.2020 o 15:47, achimpe napisał: Interesują mnie spodnie na wymiar. Wygląda na to, że tego nie oferujecie, a dokładnie to oferuje SuSu w tej samej cenie co wasze MTO. Mamy też ofertę MTM, która jest jednak droższa niż MTO, spodnie od 999pln. Cytuj
achimpe Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 1 godzinę temu, Meander napisał: Mamy też ofertę MTM, która jest jednak droższa niż MTO, spodnie od 999pln. Dzięki, ale to drożej niż w SuSu plus chyba nie za bardzo jest możliwość zdjąć miarę w Kopenhadze 2 Cytuj
JMes Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 9 godzin temu, Meander napisał: Mamy też ofertę MTM, która jest jednak droższa niż MTO, spodnie od 999pln. Czym dokładnie w MT różni się MTO od MTM? Czym MTM w MT dokładnie różni się od bespoke? Termin MTO i MTM są często w praktyce stosowane wymiennie, dlatego pytam. MTM od 1 tys. do ilu? Cytuj
dblmonk Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 W dniu 28.09.2020 o 08:03, JMes napisał: Czym dokładnie w MT różni się MTO od MTM? Czym MTM w MT dokładnie różni się od bespoke? Termin MTO i MTM są często w praktyce stosowane wymiennie, dlatego pytam. MTM od 1 tys. do ilu? W MTO wybierasz konkretny model z kolekcji, rozmiar i możesz dokonać jakieś niewielkie zmiany, natomiast w MTM masz o wiele szerszą możliwość personalizacji i zmian, można powiedzieć, że tworzysz produkt od A do Z, a następnie miara jest zbierana na podstawie poprawek z gotowych szablonów - marynarek, spodni itp. Cytuj
achimpe Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 22 minuty temu, dblmonk napisał: W MTO wybierasz konkretny model z kolekcji, rozmiar i możesz dokonać jakieś niewielkie zmiany, natomiast w MTM masz o wiele szerszą możliwość personalizacji i zmian, można powiedzieć, że tworzysz produkt od A do Z, a następnie miara jest zbierana na podstawie poprawek z gotowych szablonów - marynarek, spodni itp. Ja to widzę trochę inaczej: MTO - masz możliwość ograniczonej personalizacji danej część garderoby (predefiniowane możliwości zmian), ale możesz otrzymać ją tylko w predefiniowanych rozmiarach MTM - masz możliwość ograniczonej personalizacji danej części garderoby (predefiniowane możliwości zmian), masz możliwość zmiany pewnych wymiarów co polega na modyfikacji gotowych szablonów u producenta Bespoke - masz pełne możliwości personalizacji danej części garderoby, szablony są tworzone od podstaw 2 Cytuj
Meander Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 W dniu 28.09.2020 o 08:03, JMes napisał: Czym dokładnie w MT różni się MTO od MTM? Czym MTM w MT dokładnie różni się od bespoke? Termin MTO i MTM są często w praktyce stosowane wymiennie, dlatego pytam. MTM od 1 tys. do ilu? W naszym wypadku MTO to po prostu możliwość skorzystania z pełnej rozmiarówki (44-60 short, regular, long), a nie tylko tego co szyjemy na wieszak (zwykle 46-56 regular). W grę wchodzą wszystkie modyfikacje kroju dostępne w MTM, ale nie zmieniamy wymiarów na etapie szycia. Możliwe są poprawki krawieckie na gotowym produkcie. W ofercie MTO jest ok 100 materiałów. W MTM dodatkowo mamy zebranie klikudziesięciu wymiarów, na których opiera się system i ich modyfikacje pod sylwetkę Klienta. Jest również szersza oferta materiałów niż MTO (ponad 8 tysięcy próbek). Od bespoke różni się to głównie możliwością wprowadzania zmian, bo szyjemy na szablonach dostosowywanych do Klienta, ale jednak na szablonach - nie możemy zrobić dowolnego kształtu kieszeni, czy opcji spoza systemu np. nietypowe wykończenie pleców. MTM za spodnie od 1 tys. wzwyż, najdroższe opcje będą pewnie nawet około 3 tys. za parę. Natomiast między 1000, a 1500pln jest już naprawdę duży wybór tkanin, drożej często dokłada się za bardziej znaną metkę (jakość również, ale podobnie jak z butami, te skoki są co raz mniejsze i mniej odczuwalne dla użytkownika). Cytuj
Jakub.B Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 Jaka jest sensowność takiego MTO lub MTM za 1 tys wzwyż w porównaniu do spodni bespoke potrafiących kosztujących 250-1500 zł? Sam często kupując spodnie RTW i wliczając późniejsze przeróbki (chociażby wykończenie nogawek) zaczynam widzieć w tym coraz mniej sensu, więc w tym wypadku czym się broni takie MTM? Cytuj
achimpe Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 2 godziny temu, Jakub.B napisał: Jaka jest sensowność takiego MTO lub MTM za 1 tys wzwyż w porównaniu do spodni bespoke potrafiących kosztujących 250-1500 zł? Sam często kupując spodnie RTW i wliczając późniejsze przeróbki (chociażby wykończenie nogawek) zaczynam widzieć w tym coraz mniej sensu, więc w tym wypadku czym się broni takie MTM? Jeśli znasz krawca i masz dostęp/on ma dostęp do materiału to żaden. Ale to nie takie łatwe. Cytuj
Velahrn Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 Godzinę temu, achimpe napisał: Jeśli znasz krawca i masz dostęp/on ma dostęp do materiału to żaden. Ale to nie takie łatwe. Nieodżałowany pan Baś (żyje nadal, tylko już na emeryturze), szył spodnie za 300 zł za igłę. A właściwie to szył jego spodniarz, a spodniarza miał znakomitego. Materiały na spodnie to jakaś śmieszna sprawa. Potrzebujesz 1-1,2 m. Takie resztki belki możesz kupić za grosze na ebayu, np. Vitale Barberis Canonico czy Dugdale Bros za 40 funtów... Cytuj
Xune Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 18 godzin temu, Velahrn napisał: A właściwie to szył jego spodniarz, a spodniarza miał znakomitego. Orientujesz się czy da się jakoś skontaktować z owym spodniarzem i złożyć zamówienie? Cytuj
blekit Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Nieodżałowany pan Baś (żyje nadal, tylko już na emeryturze), szył spodnie za 300 zł za igłę. A właściwie to szył jego spodniarz, a spodniarza miał znakomitego. Materiały na spodnie to jakaś śmieszna sprawa. Potrzebujesz 1-1,2 m. Takie resztki belki możesz kupić za grosze na ebayu, np. Vitale Barberis Canonico czy Dugdale Bros za 40 funtów...Jakieś namiary na sprawdzone źródła tkanin? Cytuj
50groszy Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Szukam jakiś podobnych pasków https://www.shoepassion.pl/paski-skorzane-meskie/czarny-zamszowy-pasek.html Coś gdzieś można tańszego dorwać? Interesowałby mnie czarny kolor. Cytuj
dblmonk Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 21 minut temu, 50groszy napisał: Szukam jakiś podobnych pasków https://www.shoepassion.pl/paski-skorzane-meskie/czarny-zamszowy-pasek.html Coś gdzieś można tańszego dorwać? Interesowałby mnie czarny kolor. Sartolane w tym stylu paski. Zapytaj ich czy zrobią Ci czarny. Cytuj
Velahrn Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 2 godziny temu, blekit napisał: Jakieś namiary na sprawdzone źródła tkanin? Możesz szukać na ebayu po nazwach firm (często sprzedawane są markowe tkaniny w śmiesznych cenach, w długościach typu 1,4 m), są też sprawdzeni sprzedawcy, których sobie zapisałem. Podaje linka linków: https://www.ebay.co.uk/str/royaltextiles http://www.ebaystores.co.uk/sterlingcloth https://www.ebay.co.uk/str/jjtextilesmanchester Kupując tak tkaniny, musisz się tylko liczyć z tym, że nie zawsze trafi się to, co chcesz. Czyli jeśli chcesz kupic tweed od Abrahama Moona, to zamiast poszukiwanej szarej jodełki będzie gun check, ale w cenie pięć razy niższej niż na Niecałej czy na stronie producenta... 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 4 minuty temu, Velahrn napisał: Możesz szukać na ebayu po nazwach firm (często sprzedawane są markowe tkaniny w śmiesznych cenach, w długościach typu 1,4 m), są też sprawdzeni sprzedawcy, których sobie zapisałem. Podaje linka linków: https://www.ebay.co.uk/str/royaltextiles http://www.ebaystores.co.uk/sterlingcloth https://www.ebay.co.uk/str/jjtextilesmanchester Kupując tak tkaniny, musisz się tylko liczyć z tym, że nie zawsze trafi się to, co chcesz. Czyli jeśli chcesz kupic tweed od Abrahama Moona, to zamiast poszukiwanej szarej jodełki będzie gun check, ale w cenie pięć razy niższej niż na Niecałej czy na stronie producenta... Kupowałem w pierwszym i trzecim sklepie, polecam. Dodatkowo kupowałem też od użytkownika qualityenglishfabric, również polecam. Z mojego ograniczonego doświadczenia tkaniny od Dormeuil, Scabal i Taylor&Lodge można praktycznie brać w ciemno, kiepskie tkaniny praktycznie im się nie przytrafiają. 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 5 godzin temu, Xune napisał: Orientujesz się czy da się jakoś skontaktować z owym spodniarzem i złożyć zamówienie? Miejsce po panu Basiu zajął Bogusławski Atelier Krawieckie. Gdzieś chyba przemknęła mi informacja, że spodniarz został w zakładzie. Natomiast z tego co widziałem, to zamiast obskurnej Basiowej kanciapy / pasmanterii teraz są tam eleganckie wnętrza i skórzane kanapy. Więc licz się z tym, że cena poszła dwa albo trzy razy do góry... W sumie to trochę szkoda, bo uszyłem tam chyba osiem par spodni, i połowę noszę do dzisiaj (zasadniczo to wszystkie bawełniane się poprzecierały, a wszystkie wełniane są w dobrym stanie). Kilka razy jeździłem po Łodzi tylko po to, aby złożyć zamówienie - stosunek cena / jakość był nie do pobicia. Cytuj
Jakub.B Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Podobno w różnych mniejszych miejscowościach są możliwości uszycia spodni na miarę za igłę za 120zł. Ktoś się spotkał z takimi cenami (najlepiej jak najbliżej Krakowa)? Jak wypada jakość w stosunku do bardziej znanych krawców? Wiem że w Krakowie jest zakład krawiecki szyjący spodnie (wraz z materiałem) od 230zł, ale mam trochę opory się tam udać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi