Stormont Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Nie, dobrze zrozumiałeś. Moje mtm to zwykły dżins, a nie premium denim. Polecałem samą ideę mtm ze względu na problem z dopasowaniem dżinsów do sylwetki oraz oczekiwań co do kroju, a nie konkretnego dostawcę usługi. Na pewno idealnie byłoby, gdyby było to mtm z selvedge itd., na pewno takie są, ale ja akurat nie miałem okazji z takiego korzystać. Jeśli możesz coś polecić, to chętnie skorzystam. To dżinsowe mtm online, do którego link krąży na forum ma, jeśli dobrze pamiętam, lepsze materiały, ale ja niestety nie dowierzam, że dobrze wszystko pomierzę. Mimo wszystko jestem ze swojego rozwiązania zadowolony, bo mam dżinsy, które mogę założyć do marynarki 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kiedyś był Golden Dog Denim Workshop (jest o nim na forum), ale szybko zniknął.., Cytuj
Stormont Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 2 minuty temu, lubo69 napisał: Kiedyś był Golden Dog Denim Workshop (jest o nim na forum), ale szybko zniknął.., Tak, pamiętam. Polecany tu sklep faster dog jest super, ale tam większość dżinsów to styl daleko odbiegający od dżinsów do marynarek. Zresztą, jak właściciel ma zły dzień to daje poznać, co myśli o takim noszeniu dżinsów ; ) Cytuj
lubo69 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Mam jeszcze takie, moim zdaniem ideał do marynarki:https://www.heddels.com/2015/08/tenue-de-nimes-pablo-memphis-ii/ 2 Cytuj
salamanca Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Panowie, Która firma oferuje takie spodnie (najlepiej różne tkaniny i kroje), które nie są mocno zwężone do łydki? Coś dla mężczyzn o nieproporcjonalnie grubych łydkach w porównaniu do ud. Wiem, że na Benevento jest MTM za 800 zł, ale może coś gotowego za połowę tej ceny by się znalazło? Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @lubo69 @Stormont @Szydlowsky Dzięki! Zarzuciliście mnie nazwami marek, o których istnieniu nie miałem pojęcia. Szukam teraz jakie mają kroje i wysokości stanu. Nie chcę raczej niczego powyżej 15oz, zbyt prostego w nogawce i o zbyt niskim stanie. Czy Japan Blue to znana Wam marka? Ma krój typu high/tapered. Czy pójść może na łatwiznę i wziąć markę modową z materiałem typu premium? Takie Levis 501ct z selvedge pewnie zdałyby egzamin. Cytuj
Velahrn Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 12 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @lubo69 @Stormont @Szydlowsky Dzięki! Zarzuciliście mnie nazwami marek, o których istnieniu nie miałem pojęcia. Szukam teraz jakie mają kroje i wysokości stanu. Nie chcę raczej niczego powyżej 15oz, zbyt prostego w nogawce i o zbyt niskim stanie. Czy Japan Blue to znana Wam marka? Ma krój typu high/tapered. Czy pójść może na łatwiznę i wziąć markę modową z materiałem typu premium? Takie Levis 501ct z selvedge pewnie zdałyby egzamin. Japan Blue to bardzo dobra firma. 1 2 Cytuj
soooki99 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Dzień dobry, czy moglibyście polecić gdzie mogę kupić joggery w dobrej cenie (<500zl)? Widziałem w Zack Roman ale niestety nie ma już mojego rozmiaru. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
Mr. T. Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Panowie, wiecie może, gdzie można znaleźć spodnie takie jak na zdjęciach Poszetki z tego posta: Konkretnie o te mi chodzi. Cytuj
gajdowskip Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 To pewnie ich spodnie, w bieżącej ofercie tego materiału nie widzę, ale zapytaj w ich wątku firmowym na forum Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
eduardo Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Czy marki z półki cenowej, powiedzmy, mango mają w ofercie spodnie o takim kroju , z zakładkami? Cytuj
roter6 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 @eduardo Jeżeli bawełna lub len to Massimo ma. Np.: https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/kolekcja/spodnie/zobacz-wszystko/spodnie-z-zakładkami-o-kroju-slim-fit-z-bawełnianego-diagonalu-c911166p8817822.html?colorId=401&categoryId=911166 Cytuj
eduardo Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Dzięki. Zapomniałem o MD. Szkoda, że tak mocno ograniczyli kolory tego modelu. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Sprzedaje trochę butów z mojej kolekcji (nie na forum, bo to zakazane), więc w to miejsce wpadnie coś nowego. Wymyśliłem sobie split toe derby, ktoś widział ostatnio coś ciekawego? Bardzo lubię obie pary yanko, ale coś mi się widzi może w kolorze petrol? Jakieś podpowiedzi? Budżet 1-2 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 15 minut temu, Krzysiek_W napisał: Sprzedaje trochę butów z mojej kolekcji (nie na forum, bo to zakazane), więc w to miejsce wpadnie coś nowego. Wymyśliłem sobie split toe derby, ktoś widział ostatnio coś ciekawego? Bardzo lubię obie pary yanko, ale coś mi się widzi może w kolorze petrol? Jakieś podpowiedzi? Budżet 1-2 Crockett & Jones Hardwick Pebble Grain https://www.crockettandjones.com/hardwick-darkbrown-pebble-grain/ Sons of Henrey George Ebony Utah https://sonsofhenrey.com/collections/shoes/products/george-split-toe-derby-ebony-utah-calf-re-order?variant=31613106356279 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @Krzysiek_W - konkurencja naszego Patine kombinuje hand-stitched reverse split toe derby. Zrobili chyba nowy model na nowym kopycie w standardzie Artista dla klienta z Południowej Korei. Jako MTO powinno przejść we w miarę dowolnym kolorze. https://www.styleforum.net/threads/tlb-mallorca-made-in-spain-footwear.626648/post-10189475 "Velazquez is a brand new last developed after a wish from the South Korea agent, it is a soft square last with a bit wider toe and less chiseling than Picasso, looks a bit like Edward Green's 888 last. Will be available from TLB and if other retailers bring it in as well soon." Może @saphir.pl wie coś więcej? 1 Cytuj
Jakub84 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Przymierzałem obie pary i gdyby mieściły się w moim budżecie to brał bym jedna z nich. Nie maja co prawda klasycznego szwa przez środek, ale do „split toe” można chyba zaliczyć ?. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9114-Braga-Grain-RS/5782https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9114-Guimaraes-Derby/5781 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Dzięki za linki, hardwicki mi na razie się najbardziej podobają, trzeba by poszukać w dobrej cenie Cytuj
lubo69 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Krzysiek, dołóż do... hand grade w cenie main line:https://www.caineclothiers.com/collections/derbies/products/balfour-split-toe-derby-in-tan-antique-calf 2 Cytuj
saphir.pl Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 W dniu 23.05.2020 o 20:42, Żorż Ponimirski napisał: Velazquez is a brand new last developed after a wish from the South Korea agent, it is a soft square last with a bit wider toe and less chiseling than Picasso, looks a bit like Edward Green's 888 last. Will be available from TLB and if other retailers bring it in as well soon." Może @saphir.pl wie coś więcej? W ramach MTO raczej bez problemów i w dowolnej konfiguracji. W stałej ofercie na razie chyba tego modelu nie będzie, ale gdyby ktoś był zainteresowany zachęcam do kontaktu z naszym supportem via e-mail. Tam wiedzą lepiej 1 Cytuj
Jerzy01 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Szukam takiej koszulki https://eu.suitsupply.com/pl/t_shirts/koszulka-henley%2C-biała/SW786.html?cgid=t_shirts&pdp=true (czytaj białego, slimowanego henley’a bez kieszonki) tylko w trochę niższej cenie, bo to jednak tylko bawełniana koszulka. Możecie coś polecić, czy nie warto drzeć szat o 100 zł ? Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Proste podkoszulki w serek (ang. v-neck t-shirt), trochę lepszej jakości ale wciąż przyjazne dla portfela - gdzie szukać? Najchętniej z Polski/w polskim sklepie (#wspierampolskiemarki czy jakoś tak). Cytuj
pi_senny Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 @ciasteczkowy Dzisiaj otrzymałem paczkę od intimissimi i pierwsze wrażenie pozytywne. Zamawiałem supima i merino. Zobaczymy co będzie dalej. Zatem, nie taka polska marka, lecz #rowniezniemajalatwoanawetgorzej Cytuj
25kamil25 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Dzień dobry Panowie, Szukam butów podobnych (bardzo podobnych?) do tych Berwicków, tylko że z trochę wyższej półki, tak do 1.5k. Zależy mi aby to były derby z groszkowej skóry na gumowej podeszwie. Orientujecie się czy gdzieś takie znajdę? Zdjęcie ze sklepu Brogs. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @25kamil25 C&J Pembroke 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi