Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa dyskusja się zrobiła :) 

@Xune na zdjęciu stoi odrobinę na baczność (jak prawie każdy w takiej sytuacji) przez co przód się podnosi, doły bardziej się zamykają a marynarka zaczyna odrobinę odstawać na piersi. 

Podobna sytuacja była w którymś garniturze @Zajac Poziomka, zdjęcie z przymiarki nie oddawało za dobrze rzeczywistości. Te fotki są bardzo robocze i przeznaczone głównie dla mnie (opróczy znaków na materiale czy notatek) dlatego nie ustawiam jakoś "modela" bo po prostu wiem na co brać poprawkę.

W rzeczywistości krzywizna o której mówicie jest podobna do tej widocznej w marynarkach @Zajac Poziomka ale nieco mniej otwarta. Wydaje mi się że przy sylwetce @Xune tak będzie najlepiej.

Jeżeli chodzi o samo zaokrąglenie to lubię podobnie jak Steed, czyli wariant 4 z postu @MateuszT. i można to chyba uznać za część mojego house style.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

To ja jeszcze podziękuje za wszystkie uwagi i sugestie, przyjmuję je naprawdę chętnie! W tej realizacji zdaję się w wielu miejscach na Dawida i tak zostanie, "gut feeling" mówi mi że to dobra decyzja. W drugiej może będą jakieś szaleństwa, zobaczymy.

Po odbiorze postaram się postrzelać trochę więcej zdjęć w lepszym świetle i bardziej dynamicznych warunkach żeby ładnie wszystko pokazać :)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Ja bardzo szanuję taką postawę Dawidzie!  Nie piszę nic arbitralnie, bo na żywo sylwetki nie widziałem, a domyślam się, że zdjęcie ma tutaj swój wpływ. Ot, wskazuję na to, co wydało mi się mieć potencjał do rozważenia, wnioskując po tym zdjęciu.  @MateuszT. dobrze wie, że preferuję mocniejsze otwarcie dołem, ale słusznie wskazuje, że nie jest to jedyna dobra ścieżka. Mi podejście w stylu Steed się nie podoba, ale pewnie na niektórych sylwetkach będzie się prezentowało lepiej, niż mocne otwarcie a'la BNTailor. W przypadku @Xune, pewności nie mam, ale też przekonany nie jestem.
Cieszę się natomiast, że powstała z tego jakaś dyskusja, zawsze to dobrze wymienić się doświadczeniami, szczególnie jeśli głos zabierają tworzący i zamawiający :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tez mi sie podoba, szczegolnie proces zamowienia jaki opisales, od pomyslu przez wykonanie do doswiadczenia z noszenia. Jakiekolwiek preferencje osobiste kazdy z czytajacych ma to trzeba przyznac ze uzasadniles projekt marynarki idealnie. Powstal typowy produkt bespoke z ciekawego pomyslu i przemyslenia nawet drobnych szczegolow. 

Tak jak wyzej zwrocono uwage wydaje mi sie ze delikatnie dluzsza marynarka mialaby lepsze proporcje. Oprocz tego dopasowanie w sumie idealnie.

(y)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki Panowie, cieszę się, że i zamysł i rezultat się spodobały. Nie ukrywam, że sam jestem zadowolony. Nie tylko z efektu, ale również z samej współpracy z Dawidem. Mimo, że przyszedłem do niego z pomysłem, który odbiega od tego, czego zazwyczaj stara się trzymać, to praktycznie przez cały czas miałem wrażenie, że doskonale "czuje" temat, a ja nie muszę specjalnie się zagłębiać i rozwodzić. Spora to przyjemność, tym bardziej jak na końcu wychodzi coś, co zadowala obie strony. :)

Wstawiam jeszcze kilka zdjęć detali:

IMG_6738.JPG

IMG_6739.JPG

IMG_6740.JPG

IMG_6742.JPG

IMG_6743.JPG

IMG_6744.JPG

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Wreszcie doczekaliśmy się w forumowym bespoke realizacji w brytyjskim stylu. Bardzo mi się podoba, a rezygnacja ze szlic to IMHO dobry pomysł - przy fachowym dopasowaniu wygląda to naprawdę "ostro" :-) 

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Plecy skandalicznie gładkie.
Haha

A ja dodam, że bardzo mi się podoba łuk który tworzą klapy z otwarciem marynarki u dołu!
Kiedyś Erneston pisał, że woli bardziej zabudowany dół ale widzę, że nie trzyma się sztywno takiej zasady.
Pięknie!
Opublikowano

Te marynarkę robimy w innym stylu niż poprzednią (która była w stylu Steed). Ta jest bardziej w stylu krawiectwa z Neapolu. Stąd miękkie ramiona i bardziej zaokrąglony i otwarty dół - jest to zrobione celowo :) Dawid sam to zaproponował i zgadzam się z nim że do takiego garnituru bardziej pasuje.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 9.07.2019 o 11:36, Zajac Poziomka napisał:

Te marynarkę robimy w innym stylu niż poprzednią (która była w stylu Steed). Ta jest bardziej w stylu krawiectwa z Neapolu. Stąd miękkie ramiona i bardziej zaokrąglony i otwarty dół - jest to zrobione celowo :) Dawid sam to zaproponował i zgadzam się z nim że do takiego garnituru bardziej pasuje.

Nie tylko pasuje, ale i świetnie to wygląda! Ciekaw jestem tej zmiany kozerki, w poprzednich realizacjach był to jeden z najmocniejszych punktów i chętnie zobaczę czy zmiana tego elementu zmieni odbiór całości.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przepraszam z góry za mój w zasadzie trywialny post w porównaniu z tym mega ciekawym projektem kolegi @Wodzu, Siedzę akurat w internetach i wpadła mi taka przypadkowa zbieżność dwóch zdjęć. I tu i tu bespoke. @Zajac Poziomka contra Bernhard Roetzel. @Ernestson contra jakiś tam krawiec z Savile Row. 

0.jpg

Mam nadzieję, że Paweł nie weźmie mi tego za złe. ?

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 4
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...