mgns Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 15 minut temu, Koval napisał: Nakładane kieszenie nie czynią blezera, a Massimo Dutti o kilku lat ma (moim zdaniem) bardzo nieszczęśliwe proporcje w swoich marynarkach i garniturach - rękawy są niewiele krótsze od samej marynarki, a górny guzik prawie na wysokości pach. Rękawy sobie skrócę jak będą za długie. Nie mówiłem nic stricte o blezerze, bardziej chodzi mi o sport coat i wydaje mi się, że ten z Massimo spełnia wymogi takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 20 minut temu, Koval napisał: Nakładane kieszenie nie czynią blezera, a Massimo Dutti o kilku lat ma (moim zdaniem) bardzo nieszczęśliwe proporcje w swoich marynarkach i garniturach - rękawy są niewiele krótsze od samej marynarki, a górny guzik prawie na wysokości pach. Porównaj tą z Susu do Massimo i wytłumacz mi różnice jak możesz w poziomie formalności i dlaczego jedna to orphan jacket a druga nie, jeśli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 A guzik przeszyjesz niżej?... Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem - od kilku lat marynarki MD są zdecydowanie za krótkie i maja za wysoko górny guzik (IMO)! Ja bym żadnej z tych marynarek nie kupił - 'nie wszystko złoto co z SuSu' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 23 minuty temu, Koval napisał: A guzik przeszyjesz niżej?... Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem - od kilku lat marynarki MD są zdecydowanie za krótkie i maja za wysoko górny guzik (IMO)! Ja bym żadnej z tych marynarek nie kupił - 'nie wszystko złoto co z SuSu' Ok, ale dyskusja nie była na temat guzika i nawet nie na temat długości rękawa tylko tego, dlaczego te marynarki to "sieroty od garniturów". I dalej nie wiem co czyni marynarkę "sierotą" w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2022 8 godzin temu, Jakub84 napisał: Możesz doszyć spodnie u krawca z tego samego materiału. Podobno (sam nie sprawdzałem) trzeba uważać bo teoretycznie odcienie mogą się minimalnie różnić jeśli nie jest materiał z tej samej beli, ale zawsze przed zleceniem możesz sprawdzić czy jest ok. Jeśli chodzi o marynarki RTW, to nie znajdziesz tego samego materiału. Jest to absolutnie niemożliwe, nawet nie próbuj, a każda próba znalezienia czegoś "wystarczająco podobnego" wychodzi po prostu źle. Jeśli chodzi o bespoke, warto kupić więcej tkaniny zawczasu. Ja np. do wszystkich moich garniturów bespoke mam odłożone zapasowe 1,5 m tkaniny z dokładnie tej samej beli - mogę sobie doszyć w każdym momencie dodatkowe spodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 16 godzin temu, Maziu napisał: Żywot praktycznie każdego garnituru jaki zakupiłem kończy się na tym, że spodnie dość szybko przecierają się w kroku. W efekcie zostaję z szafą pełną marynarek w dobrym stanie, z którymi nie bardzo jest co zrobić - garnitury noszę typowo formalne, więc zdekompletowanie z chinosami wygląda kiepsko, o dżinsach już nie wspominając. Spodnie, które dopiero zaczynają się przecierać można oddać do wzmocnienia. Zakład wielokrotnie przeszyje materiał nicią jakby cerując materiał. Ewentualnie wszyje w kroku łatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 Czy ktoś może wie jak rozmiarówka Cordwainera ma się do Loaka czy Berwicka? Celować w te same rozmiary czy 0,5-1 rozmiar w górę lub dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ML12 Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Na Wasze oko szelki z linku mają na froncie jedwab czy gumę? https://www.ebay.co.uk/itm/185370083268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Mam szybkie pytanie - czy ktoś miał ostatnio kontakt z Szewcem24? W styczniu, po ponad 3 latach, moja cierpliwość się w końcu wyczerpała i poprosiłem o zwrot butów i pieniędzy za niewykonaną usługę. 2 marca dostałem informację, że z powodu pewnych komplikacji będzie dostępny "od przyszłego tygodnia". Od tej pory wszelkie prośby o kontakt z mojej strony spełzają na niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Czym można wyczyścić takie plamki na wełnie? Jak przyciskami do nich mokra szmatke jest trochę lepiej, ale nie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Johnson's Baby Powder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 5 godzin temu, michasacuer napisał: Czym można wyczyścić takie plamki na wełnie? Jak przyciskami do nich mokra szmatke jest trochę lepiej, ale nie idealnie. Pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2022 Benzyna ekstrakcyjna (tylko sprawdź na niewidocznym miejscu jak ci reaguje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2022 Dziwne pomysły. Tak jak napisał @jaskokoz - brudne ubrania po prostu się pierze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2022 W pralni używa się benzyny ekstrakcyjnej i innych preparatów w zależności od plamy i tkaniny. Także jeśli ktoś chce się samemu pobawić to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2022 W dniu 14.04.2022 o 11:07, blekit napisał: Mam szybkie pytanie - czy ktoś miał ostatnio kontakt z Szewcem24? W styczniu, po ponad 3 latach, moja cierpliwość się w końcu wyczerpała i poprosiłem o zwrot butów i pieniędzy za niewykonaną usługę. 2 marca dostałem informację, że z powodu pewnych komplikacji będzie dostępny "od przyszłego tygodnia". Od tej pory wszelkie prośby o kontakt z mojej strony spełzają na niczym. Czekasz TRZY LATA na wykonanie usługi? Czyli forumowy żart, że "24" to ilość miesięcy, potrzebna na zrealizowanie zamówienia, staje się nieaktualny... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 19 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2022 W dniu 14.04.2022 o 16:12, michasacuer napisał: Czym można wyczyścić takie plamki na wełnie? Jak przyciskami do nich mokra szmatke jest trochę lepiej, ale nie idealnie. Ja zwykle używam punktowo płynu do prania wełny + szczotki do ubrań i później płuczę wodą. Raz zdarzyło mi się prać spodnie w pralce z resztą wełnianych rzeczy i w sumie też było ok, tylko oczywiście musiałem odnowić zaprasowanie. @blekit jezeli sie nie myle to szewc24 aktualnie przebywa w Krakowie, adres strony: https://rafalszuba.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2022 Pytanie do użytkowników butów Patine , mam 2 pary loafersów - kopyto Jukon F , czy Boh F brać 0,5 w górę czy w tym samym rozmiarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 20 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2022 (edytowane) . Edytowane 20 Kwiecień 2022 przez Grafa Wpis został usunięty na prośbę zainteresowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 20 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2022 To może ma ktoś kontakt z Darkiem Niestrojem? Tez od 2 lat nie mogę się skontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2022 Po napisaniu wiadomości Szewc24 się ze mną skontaktował i dzisiaj dostałem informację, że przesyłka przyjęta w terminalu nadawczym DHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 17 godzin temu, tombar napisał: To może ma ktoś kontakt z Darkiem Niestrojem? Tez od 2 lat nie mogę się skontaktować Odpisuje na Instagramie. Ma przerwę w kaletnictwie, ale planuje wrócić w tym roku, w drugiej połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 3 hours ago, Servetch said: Odpisuje na Instagramie. Ma przerwę w kaletnictwie, ale planuje wrócić w tym roku, w drugiej połowie. Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Po napisaniu wiadomości Szewc24 się ze mną skontaktował i dzisiaj dostałem informację, że przesyłka przyjęta w terminalu nadawczym DHL. Informacyjnie - dzisiaj odebrałem paczkę z butami. Jeżeli chodzi o jakość wykonania napraw, to jest na bardzo wysokim poziomie. Z mojej perspektywy uznaję temat za zamknięty i mogę tylko życzyć wszystkim innym (i samemu Szewcowi24) równie pomyślnego zakończenia swoich historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kjeszen Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Pewnie było milion razy, ale spytam. Jakie koszule do 200-250zł najlepiej kupić? Fajnie gdyby to były polskie marki, ale reguły nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi