Koval Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 To efekt nieprawidłowego prania/zaszlamionej pralki (IMO); w tym wątku - był opisany podobny problem i sposoby jego rozwiązania. Cytuj
jaskokoz Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 Ashby czy Bedale - która jest luźniejsza? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 dobry pasek, z jednego kawałka skóry, kolor koniakowy/kamelowy, szerokość ~3cm - gdzie taki znajdę? sklepy które znam mają szyte, a chciałbym w jednym kawałku Cytuj
eye_lip Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Poszukujesz paska z kruponu, musisz wpisać w google - pasek do spodni z kruponu;) Cytuj
dunlop Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 ja mam nienoszony, w kolorze koniakowym od Milera i mogę go oddać za darmo spełnia 2 z 4przesłanek podanych przez @Krzysiek_W jest koniakowy/kamelowy i ma 3 cm 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 21 minut temu, eye_lip napisał: Poszukujesz paska z kruponu, musisz wpisać w google - pasek do spodni z kruponu;) wpisałem i @Szydlowskiwykrakał - a Millerowego nie chcę 14 minut temu, Szydlowsky napisał: i trafisz do Milera ? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 7 minut temu, dunlop napisał: ja mam nienoszony, w kolorze koniakowym od Milera i mogę go oddać za darmo spełnia 2 z 4przesłanek podanych przez @Krzysiek_W jest koniakowy/kamelowy i ma 3 cm może jeszcze pozostałe 2 kryteria będzie miał Vistuli i złożę sobie dwa 1 Cytuj
mgns Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Cześć, mieliście do czynienia z taką cienką gumową podeszwą? Są one wytrzymalsze od skóry? Szukam trzewików na deszczowe dni i trafiłem na takie. Mam tendencję do ścierania czubków podeszwy i zastanawiam się, ile takie coś wytrzyma. Cytuj
kichanadeta Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 5 godzin temu, Krzysiek_W napisał: dobry pasek, z jednego kawałka skóry, kolor koniakowy/kamelowy, szerokość ~3cm - gdzie taki znajdę? sklepy które znam mają szyte, a chciałbym w jednym kawałku https://www.kreis-ledermanufaktur.de/belts https://www.ludwigschroeder.de/ 1 Cytuj
michasacuer Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Hej, wełna Merino w kolorze białym na letnio-wiosenne spodnie również na wysokie temperatury, gramatura 290, tak czy nie? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj
mosze Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia. Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać. 3 1 Cytuj
michasacuer Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Godzinę temu, mosze napisał: Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia. Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać. W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki! Cytuj
JDC Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 33 minuty temu, michasacuer napisał: W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki! Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Cytuj
michasacuer Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 2 godziny temu, JDC napisał: Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Dopiero szukam, mam już próbki u siebie Cytuj
pablocito Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Da się w ogóle uzyskać czystą biel na wełnie? Cytuj
mgns Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Kupiłem moje pierwsze zamszowe buty, niestety na boku jednego znajduje się taki jasny ślad, to coś poważnego? Zwrócić je, czy da radę to naprawić renowatorem? Cytuj
Koval Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Tego nie da się kosmetykami zatuszować - Zwócić! 1 Cytuj
michasacuer Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. Cytuj
JDC Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Godzinę temu, michasacuer napisał: Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. z bawełną jest niewiele lepiej niż z wełną, sam poszukuję oczywiście w ofercie MTM/bespoke biała bawełna się znajdzie (czy to Brisbane Moss czy Carnet), ale przy obecnym kursie Euro cena jest mało atrakcyjna. Oferta na Alledrogo czy w hurtowniach tkanin online nie rozpieszcza. Cytuj
adamW Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Calówki z Sartolane ze skóry licowej: https://sartolane.pl/koniakowy-skorzany-pasek-calowka-tannerie-degermann-1 https://sartolane.pl/brazowy-skorzany-pasek-calowka Szukam opinii na temat użytej skóry. Miałem paski 35mm z licówki od Sartolane ale skóra mnie rozczarowała- wyglądała w mojej ocenie słabo. Cytuj
mgns Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Co sądzicie o takich Carlosach? Do czego by pasowały, jakiego koloru spodni? Cytuj
papiez_ Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. 2 Cytuj
mgns Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 20 minut temu, papiez_ napisał: Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. Pomarańczowe sztruksy na pewno nie. Lubię szare i ciemnoszare spodnie we wzór np. herringbone, mam jeszcze beżowe i ciemnobordowe, ew. klasyczne jeansy ale tutaj chyba by nie współgrały z oxfordami. Są to spodnie chino zaprasowane w kant, chyba pasowałyby pod względem formalności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi