Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mieliście do czynienia z taką cienką gumową podeszwą? Są one wytrzymalsze od skóry? Szukam trzewików na deszczowe dni i trafiłem na takie. Mam tendencję do ścierania czubków podeszwy i zastanawiam się, ile takie coś wytrzyma.

Berwick-376-Brown-Suede-Chelsea,-sztyblety,--chelsea-boot,-skora-zamszowa,-podeszwa-gumowa,---kolor-brazowy,-dark-brown,-ciemny-braz~2.jpg

Opublikowano

Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia.

Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Godzinę temu, mosze napisał:

Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia.

Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać.

W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki!

Opublikowano
33 minuty temu, michasacuer napisał:

W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki!

Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać.

Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze

Opublikowano
2 godziny temu, JDC napisał:

Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać.

Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze

Dopiero szukam, mam już próbki u siebie

Opublikowano
Godzinę temu, michasacuer napisał:

Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem.

z bawełną jest niewiele lepiej niż z wełną, sam poszukuję :) oczywiście w ofercie MTM/bespoke biała bawełna się znajdzie (czy to Brisbane Moss czy Carnet), ale przy obecnym kursie Euro cena jest mało atrakcyjna. Oferta na Alledrogo czy w hurtowniach tkanin online nie rozpieszcza.

Opublikowano

Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. 

Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. 

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, papiez_ napisał:

Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. 

Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. 

Pomarańczowe sztruksy na pewno nie. Lubię szare i ciemnoszare spodnie we wzór np. herringbone, mam jeszcze beżowe i ciemnobordowe, ew. klasyczne jeansy ale tutaj chyba by nie współgrały z oxfordami. Są to spodnie chino zaprasowane w kant, chyba pasowałyby pod względem formalności.