bulyt50 Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 47 minut temu, staszecki napisał: Czy są jakieś buty w cenie i kopycie Berwicków, które nie są tak trudne w obyciu? Szukam butów w poniższym stylu: Co masz na myśli pisząc "trudne w obyciu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszecki Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 4 minuty temu, bulyt50 napisał: Co masz na myśli pisząc "trudne w obyciu"? Myślałem o twardej skórze, były niewygodne jak je przymierzałem mimo dobrego rozmiaru. Trzeba się przemęczyć i później zrobią się wygodniejsze? Być może inny producent oferuje buty które mają miększą skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 @staszecki Nie mam butów Berwick ale z tego co czytam to koledzy sobie je chwalą. Jednak pomimo dobrego rozmiaru czujesz że są niewygodne to może inne kopyto będzie wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gechran Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 On 3/6/2019 at 10:56 PM, gregx said: Panowie, co myślicie o takiej teczce? Jak dla mnie bardzo w porządku - zwłaszcza do smart casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 On 3/6/2019 at 10:56 PM, gregx said: Panowie, co myślicie o takiej teczce? Tak, fajna do smart casual, ale kupiłbym polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 On 3/8/2019 at 1:13 PM, staszecki said: Myślałem o twardej skórze, były niewygodne jak je przymierzałem mimo dobrego rozmiaru. Trzeba się przemęczyć i później zrobią się wygodniejsze? Być może inny producent oferuje buty które mają miększą skórę? Mam dwie pary Berwicków, które noszę w miarę intensywnie, zwykłe oxfordy i trzewiki. Oxfordy zmiękły po trzech obfitych dawkach oleju norkowego. Trzewiki tylko nieco przy kostce, poza tym są sztywne jak nowe. Obie pary zrobiły się wygodniejsze po kilku wyjściach, natomiast żadna para nigdy nie była niewygodna tak, żeby ich noszenie było bardzo uciążliwe albo prowadziło do urazów. Oxfordy rozciągałem na mokrej skarpecie i prawidłach, żeby się przyszwy ładnie zeszły i raz obtarłem stopy w kiepskich skarpetach wełnianych w trzewikach, ale poza tym wygodniejsze są tylko adidasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Czy mogę założyć, czyli czy ma szansę dobrze wyglądać, fular do zwykłego garnituru, żeby nieco zmniejszyć poziom formalności w weekend? Zwykłego, czyli z gładkiej wełny, jednorzędowego, typowego ciemnogranatowego. I, jeśli tak, gdzie warto spojrzeć na fulary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Naprawdę chcesz nosić ten fular? Jest to chyba jeden z niewielu elementów klasycznej elegancji, który trudno przenieść do współczesności. Szczególnie w wypadku młodszych elegantów😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Just now, Awopiotr said: Naprawdę chcesz nosić ten fular? Jest to chyba jeden z niewielu elementów klasycznej elegancji, który trudno przenieść do współczesności. Szczególnie w wypadku młodszych elegantów😀 Chcę jeden spróbować. Zdaję sobie sprawę, że z noszeniem może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Nie próbuj dopóki siwy włos nie pojawi się na skroni ("Słodkie Oczy" z roku bodajże 1978, świetny Laskowik) 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Kiedyś wymyśliłem taką forumową zabawę "pokaż swoją stylizację z...". Na pierwszy ogień poszło "coś w grochy". Zwycięzca mógł zaproponować swój temat. Wygrał @Styleman i zaproponował fular. I na tym zabawa się skończyła, bo w te klocki nikt poza Nim nie umiał😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Oprócz właściciela browaru Ciechan znam jednego profesora, który codziennie nosi fular. Wiem, że to głupie skojarzenie, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl to, że to z konieczności dogrzania chorego gardła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Ja tam fular noszę regularnie do casualu, i parę moich znajomych się nawet również zaopatrzyło. Nigdy się ze złym słowem nie spotkałem, co najwyżej z ciekawością. Ale wiadomo, każde środowisko jest różne - i do tego dochodzi kwestia tego, czy się opinią środowiska człowiek przejmuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Czy ktoś ma pomysł od jakiego producenta/próbnika jest ta wełna? Garnitur/marynarka to bespoke, ale Instagramer nie okazał się pomocny i nie odpowiada na pytanie. Coś zbliżonego kolorem i w takie paski ktoś umie wskazać? Chodzi mi nawet bardziej o połączenie koloru szarego i niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Stawiam na Holland&Sherry Classic Flannel HS1775 albo Classic Woollen Flannel HS 1877 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 @mayor Dzięki, popatrzę:) Jeżeli autor zdjęcia odpowie to wrzucę czy miałeś rację:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macdan14 Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 Czy połączenie szarej marynarki i jasnoszarych spodni (jak na zdjęciu) pasuje do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 Na pewno nie był by to mój pierwszy wybór.,Jeżeli już to łączył bym taki zestaw z koszulą w mocno kontrastującym kolorze czerwień , burgund , TOITNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macdan14 Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 W dniu 10.03.2019 o 19:52, lubo69 napisał: Kiedyś wymyśliłem taką forumową zabawę "pokaż swoją stylizację z...". Na pierwszy ogień poszło "coś w grochy". Zwycięzca mógł zaproponować swój temat. Wygrał @Styleman i zaproponował fular. I na tym zabawa się skończyła, bo w te klocki nikt poza Nim nie umiał😊 Dobrze fulary sprawdzają się na wieczornych imprezach plenerowych, gdzie z jednej strony obowiązuje stylizacja w miarę wieczorowa, a z drugiej np. ze względu na formę - biznesowa impreza, często poza miastem - krawat jest odbierany tak, że ktoś świeżo z biura przyjechał od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 Wie ktoś co to za buty? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 @flozbi, Scarpe di Bianco ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 Dzięki, wszedłem na stronę i mają kilka par, które bym przygarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 Cześć, mam dwa krótkie pytania dot. Barbour Liddesdale Heritage (chociaż odnoszą się dokładnie tak samo do zwykłego Liddesdale. Po pierwsze, czy skracaliście rękawy w tego typu kurtkach? A jeśli tak, to czy przeciętny krawiec/ krawcowa (zajmujący się poprawkami) może mieć z tym jakiś problem? A po drugie, to jak oceniacie komfort cieplny tego modelu - tzn przy jakiej pogodzie w kurtce jest Wam wystarczająco ciepło? Oczywiście wiem, że to są kwestie indywidualne, ale mam wrażenie że moja (właśnie odebrana) jest cienka i przy temperaturze poniżej ok. 10-12 stopni będzie w niej zimno. Zastanawiam się wobec tego czy ją zostawić (i skrócić rękawy) czy poszukać innego modelu (Żona ma b. podobną Barbour sprzed 2 sezonów dodatkowo ocieplaną - sprawdza się już przy kilku stopniach). Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 Polecicie jakiś preparat do zaimpregnowania nowej kurtki skórzanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi