Jerzy01 Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Może spróbuj odezwać się do luxire oni są bardziej skłonni do zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Stawiam pierwsze kroki. Więc ciężko mi powiedzieć czy CO oferuje większy zakres i czy np. Luxire będzie lepszym rozwiązaniem. W chwili obecnej bazuję na tym co proponują mi na podstawie zdjęć. Na pewno moje niedoświadczenie (nazwijmy to tak) ma na to wpływ, oraz przełożenie tego (potencjalnych uwag) na angielski krawiecki (bo np. jeżeli napiszę karczek do CO rodzi się pytanie czy domyślą się o o co chodzi). Jeżeli ma ktoś propozycje o co pytać CO i co proponować to jestem otwarty. Na jeszcze jedną próbę jestem skłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 to raczej dziwne proponowac im co zmienic, chyba sami widza ze konstrukcja jest kompletnie nie udana, wiec albo pomiary zle zrobione, albo.. no jest jak jest.. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 16 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2019 Szkoda. Liczyłem, że w CO wiedzą co robią. Ze względu na posturę klasycznego trójkąta mam zawsze problem z koszulami. Jest gdzieś w okolicy Trójmiasta MTM, który by podołał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Jest na przykład Berg. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Może komuś się przyda moje ostatnie przygody z Olgą. Przy wymianie @ z Sarą przed nowym zamówieniem napisała mi że jak chce koszulę bardziej wytaliowaną to muszę brać zaszewki. Co dla mnie wcale nie było oczywiste, wcześniej zamawiałem gładkie plecy i miałem nadmiar materiału w tali. Teraz gdy chciałem to skorygować napisała żeby zostawić wymiary ale zamówić zaszewki . Tym razem zamawiałem flanele na zimę i jestem bardzo negatywnie zaskoczony usługą i obsługą. Czy możliwe jest żeby materiał opisany jako flanela nie był miękki i drapany tylko sztywny i gładki. Wydawało mi się że to jest główna cecha flaneli ( ten meszek powstający poprzez drapanie materiału)? Ten sztywny i gładki był za 55 e ale wydaje mi się że to nie jest flanela czy może się mylę? Na zdjęciach to obie flanele według Olgi. Dodatkowo w tej koszuli został mi zamieniony kołnierz na button down którego nie zamawiałem. Po wysłaniu @ do Sary z informacją że w jednej z koszul mam zły kołnierz i jestem zawiedziony ich materiałem który był opisany jako flanela. Zły kołnierz zignorowała całkowicie. jedynie napisałą że jest jej przykro że materiał nie spełnia moich oczekiwań i mogę kupić następną koszulę . Po stanowczym naciśnięciu że jednak zamawiałem troszkę inną koszulę dostałem średnio zadowalającego mnie @. Dziwne podejście wysłałem zdjęcie koszuli z kołnierzem którego nie zamawiałem i zamiast jakiegoś przepraszamy i wyjścia z inicjatywą to ignorowanie i czekanie co zrobi klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Co ciekawe, to co znamy z garniturów jako flannel nie ma wiele wspólnego z tym co w koszulach może być uznane jako flannel. Mamy charaktestyczną kratę = flannel ;> I często jest to warunek wystarczalny do opisania koszuli jako flannel. Flanele są różne to fakt, jak CO opisuje produkty/tkaniny nie wiem więc można zgadywać tylko. Zapewne nie wiele pomogłem ale cóż flanela flaneli nie równa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Tak , masz rację. Właśnie przeczesałem internet i dopiero na anglojęzycznych stronach znalazłem informację że flanela nie musi być czesana . Jak się przyjrzałem dokładnie zdjęciom na ich stronie to dużo tam mają takich śliskich flanel. A to niemiłe zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JustAdam Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 Witam, czy w najbliższym czasie planuje ktoś zorganizować grupowe zamówienie koszul od CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klasyka Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 W dniu 10.02.2020 o 17:37, JustAdam napisał: Witam, czy w najbliższym czasie planuje ktoś zorganizować grupowe zamówienie koszul od CO? Chętnie bym się dołączył z dwiema koszulami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 No to do roboty, już macie połowę mniej roboty bo jest Was dwóch do organizacji;) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 Gdyby coś ruszyło to ja reflektuję na jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 I ja bym się chętnie dołączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart87 Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 I ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Gdybyście dalej byli chętny zamówić, to zapraszam do wątku o zamówieniach grupowych, będę organizował: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 @Wodzu czy podrzucisz magiczne zaklęcie aby Olga zrobiła button-down wg Twoich wytycznych? Domyślnie są takie parametry: Points: 8 cm Front: 2,7 cm Back: 4,5 cm Spread 9,5 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 @Żorż Ponimirski, powołaj się na mój numer zamówienia - 8863. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 Czy ktoś z Was zamawiał koszulę, z którejś z tych tkanin?TU-0001 TU-0003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 @torunianin Jeżeli tu-0003 to ciemny denim to ja go posiadam. Co chciałbyś wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 1. Czy te zdjęcia oddają prawdziwy odcień? Jak to wygląda na żywo? 2. Jaka jest grubość tej tkaniny - cienka typu chambray czy raczej grubszy jeans? Masz może zdjęcia tej koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 @torunianin Mam wrażenie, że kolor wygląda na taki sam jak w każdej innej koszuli tego typu - pewnie jeżeli widziałeś jedną to widziałeś wszystkie . Posiadam np. tę koszulę Macaroni Tomato i na żywo pod względem koloru są one prawie nie do odróżnienia. Różnica jest tylko taka że ta z CO jest nieco bardziej wyprana (jest starsza) i przez to pół tonu jaśniejsza. Może tak było i wcześniej, ale tak czy inaczej kolor jest bardziej nasycony niż na stronie. Koszula jest relatywnie cienka ale zdecydowanie nie jest to najbardziej przewiewna koszula. Poniżej zrobiłem zdjęcie "pod słońce", możesz zobaczyć jak wypada w porównaniu do ostatnich koszul poszetki z czystego lnu i mieszanki 50/50 bawełna-len. Obie są zdecydowanie "delikatniejsze" niż ta z CO/Macaroni. Ale i tak jest bardzo miła i fajnie się ją nosi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 Ja mam TU-0003 i jedyne co mogę dodać to to, że tej jej cienkości zupełnie nie widać przy noszeniu. Bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 @laleczka @JakubAnderwald dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 8 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2020 W dniu 7.05.2020 o 11:12, torunianin napisał: Czy ktoś z Was zamawiał koszulę, z którejś z tych tkanin? TU-0003 Pierwsza od prawej to TU-0003 zamówienie z 2017 roku. Druga od prawej to TU-0003 zamówienie z 2019 roku. Takie kolory były od nowości. Splot identyczny ale kolor zupełnie inny. Trzeba się dopytać jaki mają obecnie na stanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi