Skocz do zawartości

Camiceria Olga Milano

p_b

Rekomendowane odpowiedzi

Stawiam pierwsze kroki. Więc ciężko mi powiedzieć czy CO oferuje większy zakres i czy np. Luxire będzie lepszym rozwiązaniem. W chwili obecnej bazuję na tym co proponują mi na podstawie zdjęć.

Na pewno moje niedoświadczenie (nazwijmy to tak) ma na to wpływ, oraz przełożenie tego (potencjalnych uwag) na angielski krawiecki ;) (bo np. jeżeli napiszę karczek do CO rodzi się pytanie czy domyślą się o o co chodzi).

Jeżeli ma ktoś propozycje o co pytać CO i co proponować to jestem otwarty. Na jeszcze jedną próbę jestem skłonny.

• 2 months later...

Może komuś się przyda moje ostatnie przygody z Olgą.

Przy wymianie @ z Sarą przed nowym zamówieniem napisała mi że jak chce koszulę bardziej  wytaliowaną to muszę  brać  zaszewki.  Co dla mnie  wcale nie było oczywiste, wcześniej  zamawiałem gładkie plecy i miałem nadmiar materiału w tali.  Teraz gdy chciałem to skorygować napisała żeby zostawić wymiary ale  zamówić zaszewki .

Tym  razem zamawiałem flanele na zimę i jestem bardzo negatywnie zaskoczony usługą i obsługą.

Czy możliwe jest żeby materiał opisany jako flanela nie był miękki i drapany  tylko sztywny i gładki. Wydawało mi się że to jest główna cecha flaneli ( ten meszek powstający poprzez drapanie materiału)?

Ten  sztywny i gładki był za 55 e  ale wydaje mi się że to nie jest flanela czy może się mylę?  Na zdjęciach  to obie flanele według Olgi.

Dodatkowo w tej koszuli został mi zamieniony kołnierz na  button down którego nie zamawiałem.  Po wysłaniu @ do Sary  z informacją że w jednej z koszul mam zły kołnierz i  jestem zawiedziony ich materiałem  który był opisany jako  flanela.   Zły kołnierz  zignorowała całkowicie.  jedynie napisałą  że jest jej przykro że materiał nie spełnia moich oczekiwań i mogę kupić następną koszulę :) . 

Po stanowczym naciśnięciu  że jednak  zamawiałem troszkę inną koszulę  dostałem  średnio zadowalającego mnie @. Dziwne podejście  wysłałem zdjęcie koszuli z kołnierzem  którego nie zamawiałem i zamiast  jakiegoś przepraszamy i wyjścia z inicjatywą to  ignorowanie i czekanie  co zrobi klient. 

brazowa.jpg

niebieska.jpg

Co ciekawe, to co znamy z garniturów jako flannel nie ma wiele wspólnego z tym co w koszulach może być uznane jako flannel. Mamy charaktestyczną kratę = flannel ;> I często jest to warunek wystarczalny do opisania koszuli jako flannel. Flanele są różne to fakt, jak CO opisuje produkty/tkaniny nie wiem więc można zgadywać tylko. Zapewne nie wiele pomogłem ale cóż flanela flaneli nie równa ;)

• Like 1

Tak , masz rację. Właśnie  przeczesałem  internet i  dopiero na anglojęzycznych stronach  znalazłem informację że  flanela  nie musi być  czesana .  Jak się przyjrzałem  dokładnie  zdjęciom na ich stronie to dużo tam mają takich śliskich  flanel.  A to niemiłe zaskoczenie. 

• 5 weeks later...
  • 2 months later...

@torunianin Mam wrażenie, że kolor wygląda na taki sam jak w każdej innej koszuli tego typu - pewnie jeżeli widziałeś jedną to widziałeś wszystkie :D. Posiadam np. tę koszulę Macaroni Tomato i na żywo pod względem koloru są one prawie nie do odróżnienia. Różnica jest tylko taka że ta z CO jest nieco bardziej wyprana (jest starsza) i przez to pół tonu jaśniejsza. Może tak było i wcześniej, ale tak czy inaczej kolor jest bardziej nasycony niż na stronie.

Koszula jest relatywnie cienka ale zdecydowanie nie jest to najbardziej przewiewna koszula. Poniżej zrobiłem zdjęcie "pod słońce", możesz zobaczyć jak wypada w porównaniu do ostatnich koszul poszetki z czystego lnu i mieszanki 50/50 bawełna-len. Obie są zdecydowanie "delikatniejsze" niż ta z CO/Macaroni. Ale i tak jest bardzo miła i fajnie się ją nosi :) 

IMG_2473.jpg

IMG_2474.jpg

IMG_2475.jpg

IMG_2476.jpg

• Like 1

W dniu 7.05.2020 o 11:12, torunianin napisał:

Czy ktoś z Was zamawiał koszulę, z którejś z tych tkanin?

image.png.ae4aa0779d5a1b74cfec03e90603c9b4.png

TU-0003

Pierwsza od prawej to TU-0003 zamówienie z 2017 roku.

Druga od prawej to TU-0003 zamówienie z 2019 roku.

Takie kolory były od nowości.

Splot identyczny ale kolor zupełnie inny. Trzeba się dopytać jaki mają obecnie na stanie.

Koszule.thumb.jpg.f3a85049d5f1fa85b2df83ab471d0a40.jpg

• Like 1