Dr Kilroy Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Dodam jeszcze, że także drobny wzór, nie tylko srebrny, ale też czarno-biały, będzie odpowiedni. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Srebrzysty, gładki, jedwabny. Karnacja nie gra roli. Nie będziesz się wstydzić za swoje zdjęcia za 30 lat. Oczywiście, jeżeli zdjęcia będą czarno-białe A tak poważnie - nie do końca zgadzam się z Panem Adamem. Np. - dla bladego, piegowatego rudzielca to nie jest najlepsze zestawienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 No tak, ale jednak takie krawaty jakie zaproponowaliśmy to tak jakby klasyka ślubnych krawatów - są to tzw. angielskie "wedding ties" i będą w większości przypadków najlepszym i przy tym najbardziej formalnym wyborem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Owszem, ale nie tworzymy w tym momencie uniwersalnej zasady, a próbujemy pomóc konkretnej osobie - więc możemy spersonalizować zestaw... ...jak już poznamy wszystkie inne 'czynniki' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 czolem. posiadam granatowy, wpadajacy w czern garnitur. potrzebuje malej rady, jaki do tego (i bialej "koszulki") dobrac krawat (do urzedu stanu cywilnego, zawieram zwiazek malzenski).. Wszytkiego Najlepszego na nowej drodze zycia!!!!!!!!!!!! Krawat pod kolor garnitury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Spodnie z jakiego materiału będą pasowały do marynarki tweedowej w wielokolorową (brązy, fiolet, niebieski) kratkę typu gunclub? Flanela? Moleskin? Grubsza wełna czesankowa? Dżins? Jeśli flanela, to czy raczej powinna nawiązywać kolorem do marynarki, czy też dobrze będą również pasowały typowe szare spodnie flanelowe? Wiem, że klasyczny wiejski zestaw brytyjski to tweed + sztruksy, ale chodzi mi o coś mniej rustykalnego. Linki do przykładowych stylizacji (również nieudanych!) mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 On sobie chyba dobrze radzi z gunclubami (ma ich trochę): http://da-i-net.tumblr.com/ Np. (choć nie wszystkie to dokładnie gun): 1. http://da-i-net.tumblr.com/post/11101443193/06-10-11 2. http://da-i-net.tumblr.com/post/10760394570/28-09-11 3. http://da-i-net.tumblr.com/post/1076037 ... truzzi-tie 4. http://da-i-net.tumblr.com/post/14912043748/28-12-11 (choć tu nie widać spodni...) 5. http://da-i-net.tumblr.com/post/1341091 ... perlou-com (tu też nie) 6. http://da-i-net.tumblr.com/post/1329257 ... -tie-notre (tu też... sorry za offtop ale poszperaj u niego w archiwum, ja mam teraz zbyt wolny net, na pewno gdzieś pokazał spodnie - ciekawa kolekcja zestawów oraz kształtnych kobiecych tylnych części ciała) Sprawdziłem - Kamil, już kiedyś o nim rozmawialiśmy w nieco innym, choć wciąż marynarkowym, kontekście: viewtopic.php?f=1&t=823&p=43923&hilit=u%C5%BCytkownika#p43923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Krawat srebrzysty lub - jak pisze Dr Kilroy - w drobny, czarno-biały wzorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2012 czolem. posiadam granatowy, wpadajacy w czern garnitur. potrzebuje malej rady, jaki do tego (i bialej "koszulki") dobrac krawat (do urzedu stanu cywilnego, zawieram zwiazek malzenski). niby okolicznosc dosyc formalna, ale zastanawiam sie czy wybierajac jakis jednolity w odcieniach niebieskiego nie bedzie troszke za smutno i 'jednolicie' i czy nie powinienem troszke rozbic tego 'imidzu' krawatek czy to w kropki jakies czy w paski. dodam, ze sam akt nie wiaze sie pozniej z impreza wieczorowa. jakies rady? bede wdzieczny. Midnight blue garnitur + biala koszula ,najlepiej poszukaj krawata w kolorze maroon lub z przewaga tego koloru ,dobrze bedzie wygladal drobny lub nawet micro design,byle tylko nie polka dots.Wszystkiego najlepszego na nowej drodze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 26 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 Witam Panowie w niedzielne południe. Tak sobie przeglądałem Internet i natrafiłem na taką marynarkę. Co o niej sądziecie, jest to len i jakie spodnie proponujecie ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 Masz jak w banku, że będzie się gniotła jak cholera. Ani krój ani kolorystyka do mnie nie przemawia - kojarzy mi się tak po prawdzie z tzw. pimp look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 26 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2012 Witam Panowie w niedzielne południe. Tak sobie przeglądałem Internet i natrafiłem na taką marynarkę. Co o niej sądziecie, jest to len i jakie spodnie proponujecie ewentualnie. Jeżeli Ci się podoba, to się nie zastanawiaj tylko kupuj. Odnośnie zestawu z tą marynarką, to ja bym proponował np. białe chino, a do tego jakieś brązowe loafersy i miałbyś bardzo ciekawy zestaw na przysłowiowe molo w Sopocie latem, bo na pewno nie do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 jak uważacie, takie chino są "ciekawe" czy raczej to kiepski pomysł? http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=beztytuuzmn.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Ciekawe, ale jesli pytasz to chyba nie najlepszy pomysl zeby je kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 jak uważacie, takie chino są "ciekawe" czy raczej to kiepski pomysł?Mi się podobają, można wiedzieć gdzie je znalazłeś? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Ciekawe, ale jesli pytasz to chyba nie najlepszy pomysl zeby je kupowac Troszkę się waham przed zakupem Lucru, to Original Penguin w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Fajne. Mam trochę podobne wełniane odd trousers tylko w odcieniach szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Co sądzicie o takiej marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 To tylko złudzenie i ona nie jest na 4 guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Jest chyba na pięć, bo to kaftan dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Podobny system zapięcia był w zeszłorocznej kolekcji Rage Age. Marynarka całkiem ciekawa, ale nie podoba mi się ta taśma/lamówka na krawędziach klap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Klapy strasznie cienkie, a sama marynarka bardzo niepraktyczna, bo ja noszę zapięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 5 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2012 Ja się przyglądałem temu zdjęciu i mierzę się ze zleceniem uszycia czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Od niedawna pracuję w nowej firmie. W pierwszym dniu do marynarki i koszuli dopasowałem poszetkę aby dobrze wypaść, wiadomo o co chodzi . Jakież było moje zdziwienie gdy usłyszałem: "Ponieważ w firmie obowiązuje "dress code" i dyrekcja zna się na modzie, czy jest taka możliwość abyś nie nosił poszetki? dyrekcja zna się na modzie i uważa że jest to już niemodne". Trochę mnie zatkało, ale nie wiem też co o tym myśleć. Właściciel ma powiązania ze światem mody, bo jest zapraszany do różnych krajów na pokazy i wiem że nawet zna się z Giorgio Armani, ale coś to dziwnie wygląda (pomijając już mobbing). Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 dostałeś do ręki ten DC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi