Pan Janusz Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Jest biała broda ala Sean Connery - wszystko więc dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 15 minut temu, Caporegime napisał: Jest biała broda ala Sean Connery - wszystko więc dozwolone Tak, ten płaszcz by pasował do stylizacji Connery'ego z "Nieśmiertelnego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Dzisiaj taki płaszcz, jak upolował @Tanatos70 pojawił się w TKMaxxie na Marszałkowski w Warszawie, tylko w innej konfiguracji kolorów, IMHO nawet ciekawszej, rozm. 50. Na żywo robi wrażenie, więc tym bardziej trzymać Zdjęcie bardzo prześwietlone, to jest średni brąz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Wygląda jak damski. Oddaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 On jest tak samo damski jak tweedowa marynarka w wyraźną kratę... Gwoli ścisłości, ten, którego zdjęcie zamieściłem, jest wciąż do wzięcia - ja nie brałem, bo nie mój rozmiar. Tylko Tanatosowi mówiłem, by swój trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 17 godzin temu, White Haven napisał: Ciekawy materiał. Wrzucisz jakieś zbliżenie na fakturę? No dobra, ostatnie zbliżenie w bagażniku i zapomnijmy już o całej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 3 godziny temu, dziko napisał: Dzisiaj taki płaszcz, jak upolował @Tanatos70 pojawił się w TKMaxxie na Marszałkowski w Warszawie, tylko w innej konfiguracji kolorów, IMHO nawet ciekawszej, rozm. 50. Na żywo robi wrażenie, więc tym bardziej trzymać W Poznaniu w tej kolorystyce była jednorzędówka, 50 to właśnie mój rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 @Tanatos70 Ja uważam że mimo wszystko powinieneś go zatrzymać. Myślę że takie "koce" świetnie się spisują w obecnej aurze ( no może poza deszczem) to raz, a dwa, że świetnie się wpisują w takie szkocko-angielskie stylizacje (jak np Twoja powyższa). Ja bym taki nosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Dnia 2016-10-25 o 19:08, Tanatos70 napisał: Ha, zapytać żonę i brać jej zdanie pod uwagę to są dwie różne sprawy i tego nie wolno mieszać Czasem warto, ten Pan posłuchał żony i zobacz jak dobrze skończył! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Brązowe buty na wesele się nie nadają - ze względu na rangę wydarzenia i porę (wieczór/noc). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMM Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Drodzy, planuję "uszyć" na tailorstore czarną koszulę. Z założenia na luźniejsze dni do pracy. Pojawia się jednak problem jaki materiał wybrać. Waham się między dwoma i tutaj do Was prośba o pomoc. Który będzie lepiej leżał na strasznym chuderlaku (jakim jestem) ? W kreatorze i na zdjęciach ten oxford (opcja druga) wygląda na bardziej czarny niż popelina (opcja pierwsza), ale nie wiem na ile to po prostu przekłamanie zdjęć. Pomożecie OPCJA 1WSZA Savile Row, black 100% bawełna Pima, popelina , 115 g/m2 one ply 50s przędza 50/1 zdjęciehttps://www.tailorstore.com/media/gfx/cached/fDgwMHw5MHxmZmZmZmY,/render/rs_shirt/normal/redshift_sample_cam/3676.png OPCJA 2GA Menfi, black 100 % bawełna, oxford, 185 g/m2 two ply 50 s przedza 50/2 zdjeciehttps://www.tailorstore.com/media/gfx/cached/fDgwMHw5MHxmZmZmZmY,/render/rs_shirt/normal/redshift_sample_cam/4054.png PS. nie bijcie za kolor. Po prostu "chodzi" za mną od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Jak już musisz czarną to radziłbym zastanowić się nad lnem. Konia z rzędem temu kto ma siły prasować czarną popeline by nie było wyswiecen i tym samym nie wyglądała jak zmęczona życiem już po pierwszym praniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Jak byłem młodszy, to w czarnej koszuli chodziłem na dyskoteki. Wszystkie już chyba wyrzuciłem. Jeszcze jedno: jeśli jesteś bardzo szczupły, to w czarnej koszuli będziesz wyglądał na jeszcze nieco bardziej szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMM Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 @Caporegime Dzięki za wskazówkę. Właśnie z tego względu bardziej niż w kierunku popeliny skłaniam się ku oxfordowi. @mosze Dzięki za opinię ale znałem ją już wcześniej (przed napisaniem posta przeszukałem forum natrafiając na Twój post o disco, bodajże z marca). Szkoda, że nie odniosłeś się do oceny samych parametrów materiału. A prosiłem, by nie "bić" za kolor ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2016 15 godzin temu, Caporegime napisał: Jak już musisz czarną to radziłbym zastanowić się nad lnem. Konia z rzędem temu kto ma siły prasować czarną popeline by nie było wyswiecen i tym samym nie wyglądała jak zmęczona życiem już po pierwszym praniu. A czarny len lepiej znosi prasowanie? Czarnej koszuli co prawda nie mam, ale posiadam casualową, ciemnogranatową z mieszanki lnu i bawełny. Koszulę trzeba prasować na lewej stronie, raz się zapomniałem i zafundowałem sobie od razu lekkie wyświecenie na mankiecie. Do tego przyczepia się do niej chyba każdy paproch latający akurat w okolicy. Generalnie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 1 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2016 Dnia 25.10.2016 o 17:11, Tanatos70 napisał: Czy to udźwignę stylistycznie (kolejna trudna krata na moich barkach ) to jedna sprawa. No sam nie wiem, czego od Was oczekuję. Jakiejś zachęty może. Zachęcam. To w gruncie rzeczy bardziej kurtka bosmanka (peacoat) niż typowy płaszcz, dla mnie bardzo ładna rzecz, również ze względu na kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Panowie, przymierzam się do zakupu sztybletów i mam mały dylemat. W tej chwili rozważam te dwa modele - brązowy i czarny. Ogólnie to do tej pory czarny kolor dopuszczałem tylko w przypadku butów formalnych (lotniki, oksfordy z nakładanym noskiem), ale teraz mam zagwozdkę. Czarne sztyblety wydają mi się pasować zarówno do garniturów, zestawów koordynowanych, a nawet do bardziej casualowych stylizacji (taki rockowy vibe ). Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Błękit , ja bym wybrał brąz . Super uniwersalne i naprawdę ładny odcień brązu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Brąz ładny, ciemny, bierz - do garnituru sobie je zapastujesz na czarno :D. A na serio - nie chcesz czarnych sztybletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Proszę o radę - wymienić na rozmiar większy, czy krawiec da rade popuszczając na szwach i przesuwając guzik? Bo wg mnie ta rozgwiazda nie jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Marcin, tak naprawdę to nie widać najważniejszego, czyli ramion. Większa nie będzie za obszerna w ramionach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Właśnie tego się obawiam. Ale co do samych ramion, i tak do krawca oddam w celu skorygowania, tzn. wywalenia nadmiaru wypełnienia. Jednak jeśli marynarka w klacie będzie za duża, efekt może być kiepski. Ta akurat na wysokości klatki leży ok, tylko w talii jest trochę za ciasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 A może by tak całkiem oddać tę marynarkę? Leży brzydko. Talia wąska, marynarka krótka, rękawy długie, ramiona zapowiadają się na za szerokie... większy rozmiar poprawi talię, ale resztę pogorszy... Z dwojga złego lepiej poszerzać tę marynarkę (chociaż to zależy od zapasu materiału, ale te 2 cm (to już coś) powinno spokojnie być), niż brać większą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karafka Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 Witam, Nadchodzący Sylwester planuję spędzić na wynajętej sali hotelowej: duża impreza, młodzi ludzie (do 30 lat). W mojej głowie zrodził się pomysł oderwania od klasyki, czyli smoking/garnitur i uderzenie w tony bardziej awangardowe. I tu pytanie: jakie spodnie by pasowały do ciemnozielonej marynarki i białej koszuli? Czerń, granat? Czy może postawić na tradycyjne rozwiązanie jakim jest granatowy garnitur lub smoking? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Do ciemnozielonej marynarki pasują spodnie granatowe, a do nich buty brązowe, ale całość nie pasuje zupełnie na Sylwestra. Zapytaj organizatorów, jaki obowiązuje dress code, jeśli nie wiesz. Nie chcesz wyróżniać się kolorem na tego typu imprezie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi