Wodzu Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 6 godzin temu, xkoziol napisał: Napił się ktokolwiek wieczorem? Piwo z kumplami z osiedla? Czy tylko bezglutenowe latte w starbuniu na zbawiksie z kolegami bez skarpetek? Ja sobie nawet rubasznie beknąwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Jak czytam te opinie i analizuję rozmiary - to może bym się nawet skusił (spodnie do korekty), lecz na garnitur średnio-szary czy nie za ciemne marengo Ten byznesowo-okolicznościowy granat to już trochę bokiem wyłazi... Może w przyszłym roku taki się pojawi w szarości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Ja podobnie jak kolega Miro również skusiłbym się na ciemnoszary albo grafitowy garnitur, bo "granatowych garniturów u nas dostatek" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Mam nadzieje że Tomek pójdzie za ciosem i wprowadzi podobne modele w kolorze szarym i grafitowym. Z wypowiedzi kolegów którzy przymierzali garnitur wnioskuję że Phoenix to bardzo dobry zakup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 A jak już można pomarzyć - to żeby ten szary nie był tkaniny gładkiej czy oficjalno-twillowej. Ja proponuję splot hopsack - czy chociaż Fil a fil, filafil 2/2 A gdyby tak jeszcze był mniej włoski, a bardziej brytyjski w stylu i z wełny o skrętności 100-110 - to biorę bez mierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Panowie! Przede wszystkim dziękuję za tak silne wsparcie i liczne przybycie w sobotę. Warszawska sesja przymiarkowa Phoenixa była dla nas wspaniałym doświadczeniem! Na 4 przymierzalniach w przeciągu 8,5h odbyliśmy około 120 przymiarek z czego najkrótsza trwała niecałe 5 minut, a najdłuższa około 2,5 godziny! Jak wiecie preorder Phoenixa już się skończył, a zespół MiMe przystępuje właśnie do wzmożonej pracy administracyjnej związanej z przygotowaniem odszycia. Wielkie dzięki dla wszystkich członków BWB, którzy pomogli swoimi zakupami, feedbackiem, dobrym słowem i konstruktywną krytyką. A jeśli chodzi o następny garnitur ... no to wiadomo, że szary Przyznam szczerze, że nie widzę także powodów do ograniczania się do jednego garnituru dlatego od razu napiszę, że mamy bardzo konkretny plan na rozwój kolekcji garniturowej MiMe przez najbliższe pół roku i oprócz szarego garnituru planuję jeszcze przynajmniej dwie inne pozycje, z których jedną będzie z pewnością marynarka sportowa ztj. odd jacket ... a skoro już o tym rozmawiamy, choć nie ukrywam, że mam już w głowie plan na tę marynarkę, to napiszcie proszę z jakiej tkaniny Waszym zdaniem powinna być ona wykonana 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 2,5 godziny to musiało być z żoną, matką i teściową Co do odd jacket to zależy, Tomku, czy będzie po włosku i młodzieżowemu jak Phoenix, czy po angielsku jak Miler bespoke. Niszowo jakiś gun club, uniwersalnie granatowy blezer z fakturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 17 minut temu, lubo69 napisał: 2,5 godziny to musiało być z żoną, matką i teściową Co do odd jacket to zależy, Tomku, czy będzie po włosku i młodzieżowemu jak Phoenix, czy po angielsku jak Miler bespoke. Niszowo jakiś gun club, uniwersalnie granatowy blezer z fakturą. Opcja niszowa w odzieży konfekcyjnej nie wchodzi w grę, natomiast kolor granatowy dubluje trochę Phoenixa dlatego szukam alternatywy w postaci nie tylko odróżnialnego koloru, ale także tkaniny --> flanela, hopsack, tweed... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Jeżeli w rzadko spotykanym kolorze, to bordowa i raczej z tkaniny o średniej grubości, żeby marynarki można było używać cały rok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Cieszę sie że planujecie szary garnitur gdyż takiego mi właśnie brakuje, w przeciwieństwie do granatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 8 minut temu, Aron napisał: Jeżeli w rzadko spotykanym kolorze, to bordowa i raczej z tkaniny o średniej grubości, żeby marynarki można było używać cały rok. Też taką chcę, ale w RTW na razie nie ma takiej opcji Kiedy piszę "nie granat" mam na mysli "odcienie granatu/niebieskiego lub szarości na ciekawej fakturze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Coś w rodzaju blezeru z ostatniego bloga byłoby miło widziane. Może z fakturą jeszcze bardziej wyrażną a granat ciut jaśniejszy lub szarowo-stalowy. http://milerszyje.pl/ostatni-powiew-lata.html#more-6304 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 35 minut temu, 4inHand napisał: Też taką chcę, ale w RTW na razie nie ma takiej opcji Kiedy piszę "nie granat" mam na mysli "odcienie granatu/niebieskiego lub szarości na ciekawej fakturze" Może jedno i drugie ? Krój ten sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Jeśli ma być odd jacket - to też średnio-szary z flaneli, ostatecznie z hopsacku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Jak dla mnie klasyczna tweedowa marynarka w szarą jodełkę Chociaż przyznam, że na bordową z ciekawą fakturą też bym się skusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Ale kto to dzisiaj kupi? I pewnie skończy się na: zdjęcia Huntsman i atailoredsuit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Tak się ociągałem przed kupnem tego garnituru a dziś przeczytałem opinię użytkowników, którzy byli, widzieli i mierzyli i trochę żałuję że preorder się skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Kopia tej marynarki, może być również jednorzędowa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 A może coś takiego? lub 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 @TomiW01 to ta sama marynarka, tylko w innym świetle ;). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Czyli wiemy w jakim kierunku podążać Zresztą zdjęć podobnych marynarek jest dużo. Tomek Miler też prezentował swoją. Pytanie jest inne: czy zdoła znaleźć materiał i uszyć je w cenie zbliżonej do Phoenixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Zaobserwowane na tablicy informacyjnej w jednej z firm w Mordorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Proszę nie ukrywać postów na profilu fb, więc jestem zmuszony zadać pytanie tutaj: Panie Tomku jak tak poważna marka może mieć przerobione zdjęcia kolorów spodni na sklepie w photoshopie? Przecież to amatorszczyzna i to za 399zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 A jakie to ma znaczenie jeżeli zdjęcie w miarę poprawie oddaje faktyczny kolor? I tak większe przekłamania zrobi monitor. Swoją drogą podziwiam determinację. Rejestrować się na forum tylko po to żeby dopytywać o taki drobiazg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 tak monsieur uważa?, to czemu wiadomość jest usuwana/ukrywana na profilu Miler Menswer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi