Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Dnia 21.10.2016 o 20:31, gratek napisał:

Czy aktualny preorder na Berwicki obejmuje tylko buty widocznie na stronie sklepu, czy na całą kolekcję?

Cytując poprzedni raz odpowiedziałem w niejasny sposób więc odpowiem jeszcze raz. Tak, aktualny preorder obejmuje wyłącznie buty widoczne w sklepie na wszystkich 4 stronach :)

Opublikowano
30 minut temu, 4inHand napisał:

Nie, ale już niedługo są w planach nowe Carminy :)

A planujecie coś z cordovanu?Ewentualnie - czy jest opcja zamówienia konkretnego modelu, ale od Was a nie bezpośrednio z carminy?

Opublikowano
21 godzin temu, Aron napisał:

Błękitna w biały prążek, to jakiś produkt spod lady :), nie ma takiej koszuli w ofercie? Może to MTM?

Tak, to są koszule MTM :)

Dnia 24.10.2016 o 15:55, xkoziol napisał:

Drodzy Państwo,

jakiś czas temu wielu z nas otrzymało informację, że:

" Poznaliśmy oficjalną datę dostarczenia garniturów do siedziby naszej firmy oraz rozplanowaliśmy już ich wysyłkę. Wszystkie garnitury odbierzemy dnia 20 października i kolejno, po przyjęciu dostawy, nastąpi ich wysyłka (w dniach 21-24 października)."

Jakie są losy Phoenixów w jej świetle?

Wysyłka garniturów rozpocznie się jutro.

Opublikowano
17 godzin temu, xkoziol napisał:

Rozumiem to tak:

"Szanowni Państwo,

Z przyczyn od nas niezależnych wysyłka zamówionych garniturów opóźni się o blisko tydzień względem umówionego terminu. Za tę zwłokę bardzo przepraszamy jednocześnie zapewniając, że dołożymy wszelkich starań aby zrealizować zamówienia jak najszybciej.

Z poważaniem"

Dobrze rozumiem?? :?

Celna, przemyślana i bolesna uwaga. Niemniej nie sposób nie zauważyć, że faktycznie mamy opóźnienie zatem dobrze rozumiesz. Opóźnienie wynika nie wynika z naszej złej woli lub braku kompetencji tylko ze zwłoki w dostawie tkanin z Anglii i jest jedną z bardziej bolesnych sytuacji jakie miały miejsce w historii mojej firmy ponieważ nie mogliśmy na nią wpłynąć w żaden sposób. Mogę tylko przeprosić. 

Na szczęście, dzisiaj we wczesnych godzinach porannych odebraliśmy wszystkie Phoenixy i rozpoczęła się właśnie ich wysyłka. Garnitury będą pakowane dzisiaj przez cały dzień i całą noc i mamy nadzieję, że wysyłka w całości zakończy się jutro. Z tej przyczyny kontakt telefoniczny z działem wysyłki sklepu będzie dzisiaj ograniczony.

Jeszcze raz przepraszam wszystkich za utrudnienia, ale jednocześnie bardzo dziękuję za wsparcie i wyrozumiałość :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

W ramach niewielkiej rekompensaty chciałbym uhonorować wkład forumowiczów BWB w rozwój marki Miler i jako absolutnie pierwszym zaprezentować nasz najnowszy projekt. Jest to mój kolejny krok rozwijający MiMe, który stał się możliwy dzięki Phoenixowi i przybliża nas do zaoferowania w stałej ofercie pełnej kolekcji ubrań garniturowych RTW i w przyszłości konkurowania z dużymi markami sieciowymi. Biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze 2 lata temu mieliśmy siedzibę w pokoju i piwnicy, wierzę, że mamy na to realne szanse jeśli uda mi się zachować taką samą dynamikę poczynań biznesowych (choć nerwy mam już trochę zszarpane ;) ). Nasz najnowszy projekt mamy gotowy od kilku tygodni, ale postanowiliśmy, że upublicznimy go dopiero po wywiązaniu się z Phoenixa. Jutro, po zakończeniu wysyłki garniturów rusza nowy preorder, który tym razem obejmie nie tylko garnitur Phoenix, ale także Onyx, smoking (moja duma!!!) Broadway i marynarkę sportową Turin. Oto one! :D Mam nadzieję, że się Wam spodobają :)

... a 5 XI zespół MiMe znów zagości w Warszawie :) 

Miler Menswear.png

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Z szacunkiem przyznaję, że biznes plan polegający na zalewie preorderów z kalkulacją ceny jakby zapożyczoną z udanego modelu Charles Tyrwhitt, notorycznych bolesnych spóźnieniach (pozwolę sobie przypomnieć seven-foldy z Niemiec), permisywnym podejściu do błędów w zamówieniach i niedociągnięć w produktach, oraz przemiłym, apologetycznym front-end staff wydaje się działać doskonale. Ja sam "nabieram się", o ile dobrze liczę, już po raz jedenasty. Bardzo kibicuję, mając nadzieję, że obu stronom starczy cierpliwości.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
1 godzinę temu, 4inHand napisał:

Nasz najnowszy projekt mamy gotowy od kilku tygodni, ale postanowiliśmy, że upublicznimy go dopiero po wywiązaniu się z Phoenixa. Jutro, po zakończeniu wysyłki garniturów rusza nowy preorder, który tym razem obejmie nie tylko garnitur Phoenix, ale także Onyx, smoking (moja duma!!!) Broadway i marynarkę sportową Turin. Oto one! :D Mam nadzieję, że się Wam spodobają :)

... a 5 XI zespół MiMe znów zagości w Warszawie :) 

Miler Menswear.png

@4inHand groźby karalne cisną się na usta :) Motywujesz do pomnażania dochodów.

48 minut temu, lubo69 napisał:

Z szacunkiem przyznaję, że biznes plan polegający na zalewie preorderów z kalkulacją ceny jakby zapożyczoną z udanego modelu Charles Tyrwhitt, notorycznych bolesnych spóźnieniach (pozwolę sobie przypomnieć seven-foldy z Niemiec), permisywnym podejściu do błędów w zamówieniach i niedociągnięć w produktach, oraz przemiłym, apologetycznym front-end staff wydaje się działać doskonale. Ja sam "nabieram się", o ile dobrze liczę, już po raz jedenasty. Bardzo kibicuję, mając nadzieję, że obu stronom starczy cierpliwości.

@lubo69 lepiej bym tego nie napisa. 

Opublikowano

Doskonały pomysł ze smokingiem w czasach pseudosmokingów sieciowych.

Na następny rzut proponuje spodnie sztuczkowe w klasyczny prążek :)

Szary garnitur w doskonałym odcieniu, macie gust i wyczucie złotego środka kolorystycznego. Ciekaw jestem wełny.

Ale czemu klapy zamknięte :(

Ja się domyślam intencji - w swej "szarości" ma mieć pazurek i nie ma nie być kopią granatowego, który miał być maksymalnie uniwersalny - lecz akurat osobiście preferuję i szarość i klapy otwarte...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
6 godzin temu, lubo69 napisał:

Rzeczywiście ująłeś to trafnie i z klasą.

Również doceniam sprawność marketingowo-biznesową Firmy - i choć "wyczaiłem" te mechanizmy - to też się nadal "nabieram" :)

Ostatnio pewien produkt zamówiłem w pośpiechu, bo raz-dwa miał zniknąć (chwyt niewyszukany, aczkolwiek ciągle skuteczny), a dziś widzę, ze zainteresowanie takie sobie - i termin zamknięcia preorderu i jego realizacji przesunięty bez ostrzeżenia o tydzień, a w stosunku do terminu obiecanego przed opłaceniem zamówienia - o dwa tygodnie. To już jest mniej eleganckie...

Ale nadal jeszcze pozytywne Emocje w stosunku do produktów Firmy każą chłodnej Refleksji przymykać oko...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To tylko taka serdeczna rada - ja osobiście po tym oceniam dojrzałość danej firmy, jak radzi sobie z opóźnieniami i problemami. Dojrzałe organizacyjnie przeważnie nie mają problemów z komunikacją "mamy problem / opóźnienie spowodowane... " od razu kiedy już to potwierdzili. Te na początku drogi lubią ukrywać te rzeczy, zamiatając pod dywan i mając nadzieję, że ryzyko może się nie zmaterializuje, a jak już, to może nikt nie zauważy. Ja to nazywam "zarządzanie metodą na biskupa" - czyli modlimy się, że może problem sam się rozwiąże :) 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
8 godzin temu, lubo69 napisał:

Bardzo zgrabnie opisane! Ostatnio znalazłem się w rankingu blogów w Playboyu gdzie, pomimo że zająłem drugie miejsce autor rankingu w konkluzji stwierdził, że lepiej żebym jednak pisał o whisky ... czyli poleca mnie, ale nie poleca. Gdyby miał Twoje pióro na pewno umiałby mi to powiedzieć tak, że jeszcze bym się cieszył, że coś wygrałem :)

A na poważnie to jeśli naprawdę zdarzały Ci się u nas zarówno błędy w zamówieniach jak i niedociągnięcia w produktach (wady) to musiały to być wyjątkowo niefartowne sytuacje. IMO nasza wysyłka jest bardzo ogarnięta i responsywna :D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 godziny temu, Miro napisał:

Doskonały pomysł ze smokingiem w czasach pseudosmokingów sieciowych.

Na następny rzut proponuje spodnie sztuczkowe w klasyczny prążek :)

Szary garnitur w doskonałym odcieniu, macie gust i wyczucie złotego środka kolorystycznego. Ciekaw jestem wełny.

Ale czemu klapy zamknięte :(

Ja się domyślam intencji - w swej "szarości" ma mieć pazurek i nie ma nie być kopią granatowego, który miał być maksymalnie uniwersalny - lecz akurat osobiście preferuję i szarość i klapy otwarte...

Smoking jest oczywiście z pasem i będzie sprzedawany w komplecie z szelkami i muszką. No i to brytyjska barathea w kolorze midnight blue od Standeven :D:D:D

Sztuczkowych spodni raczej nie będzie w RTW ;)

To przepiękna fil a fil 100% merino od Standeven. Głęboki melanż ciemnego grafitu i kremowego, który daje w efekcie kolor szary.

A co do klap... no cóż, zapytałeś i sam sobie odpowiedziałeś ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Caporegime napisał:

To tylko taka serdeczna rada - ja osobiście po tym oceniam dojrzałość danej firmy, jak radzi sobie z opóźnieniami i problemami. Dojrzałe organizacyjnie przeważnie nie mają problemów z komunikacją "mamy problem / opóźnienie spowodowane... " od razu kiedy już to potwierdzili. Te na początku drogi lubią ukrywać te rzeczy, zamiatając pod dywan i mając nadzieję, że ryzyko może się nie zmaterializuje, a jak już, to może nikt nie zauważy. Ja to nazywam "zarządzanie metodą na biskupa" - czyli modlimy się, że może problem sam się rozwiąże :) 

No cóż, kiedy dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli opóźnienie natychmiast zadzwoniliśmy do wszystkich klientów więc nie czuję się żebym miał czapkę biskupią ;) 

Opublikowano

Własnie super te klapy. Niestety ale pewnie zakupię;) A czy możesz zdradzic cokolwiek o sportowej marynarce?Pełna podszewka?Jakieś dane co do wełny?

EDIT: szary będzie z kamizelką?

EDIT 2: telefon faktycznie był

Opublikowano
1 godzinę temu, Wodzu napisał:

Czekam na szczegóły techniczne sportowej marynarki. ;)

Proszę bardzo - tkanina jest oczywiście brytyjska, splot to bridseye, a wełna 100% merino by Alfred Brown, 360g. 

Marynarka różni się od Phoenixa węższymi rękawami, delikatniejszym wypełnieniem ramion, nakładanymi kieszeniami (o bardzo ciekawych proporcjach i dynamicznym kształcie). Jest także nieco skrócona, ma 2 rozcięcia no i jest na półpodszewce :D:D:D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
9 minut temu, 4inHand napisał:

A na poważnie to jeśli naprawdę zdarzały Ci się u nas zarówno błędy w zamówieniach jak i niedociągnięcia w produktach (wady) to musiały to być wyjątkowo niefartowne sytuacje. IMO nasza wysyłka jest bardzo ogarnięta i responsywna :D

No to lecimy z pamięci: kieliszki: zamówione dwa identyczne, przyszedł jeden z wąsem, jeden bez; whisky: na prezent, z ceną naklejoną w środku; kaszkiet: przysłany zły kolor; koszula: zaraz odpadł guzik; druga koszula: błąd w szyciu, przez co marszczy się; trzecia koszula MTM: zła szerokość rękawa, ale to też mój błąd; key jacket: bez kółka, ponoć tak ma być; krawat: 0,5 cm węższy niż w opisie. Dużo tego, widać rzeczywiście jestem pechowy; do Benevento też mam pecha, przynajmniej tak twierdzi pan Zbyszek:-) Albo po prostu jestem Nemezis wszystkich partnerów forum:twisted: Jutro pewnie Phoenix przyjdzie w złym rozmiarze8-)

I od razu żeby oddać sprawiedliwość: wszystko rozstrzygane na korzyść klienta, z klasą i uśmiechem. A dziś pan z drugiej strony linii telefonicznej bardzo profesjonalny i rzeczowy, choć pewnie ma już trochę dość swojego szefa, co jeszcze z jednym preorderem nie skończył, a już z drugim zaczął:-P

Pozdrawiam - keep'em coming!

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
10 minut temu, Jamjest napisał:

Własnie super te klapy. Niestety ale pewnie zakupię;) A czy możesz zdradzic cokolwiek o sportowej marynarce?Pełna podszewka?Jakieś dane co do wełny?

EDIT: szary będzie z kamizelką?

EDIT 2: telefon faktycznie był

Tak, szary będzie z kamizelką :D

Nie wiem jeszcze tego na 100%, bo pokaże to dopiero sprzedaż, ale Phoenix i Onyx to będą prawdopodobnie jedyne dwa garniaki, które sprzedawać będziemy w systemie mix&match. Dlatego warto któryś mieć, ponieważ kiedy znasz swój rozmiar, w preorderze zawsze będzie można zamówić każdy z 50 dostępnych rozmiarów dowolnego garnituru niezależnie od tego czy normalnie szylibyśmy go do zatowarowania sklepu i czy byłby w nim dostępny w normalnej sprzedaży. IMO to bardzo komfortowa sytuacja i duża zaleta preorderu, bo w wypadkach nietypowych rozmiarów to w sumie nie RTW a MTO :)