Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

50 czyli 100 jak rozumiem. Dla tego rozmiaru przy wzroście 176 różnica w szerokości pleców między slim a classic wynosi 1 cm, zaś przy 182 aż 4 cm.:-/ na zdjęciach nie widać specjalnej różnicy.

Opublikowano
10 minut temu, lubo69 napisał:

50 czyli 100 jak rozumiem. Dla tego rozmiaru przy wzroście 176 różnica w szerokości pleców między slim a classic wynosi 1 cm, zaś przy 182 aż 4 cm.:-/ na zdjęciach nie widać specjalnej różnicy.

Ma Pan rację - rozmiar 100 ;) Bardzo trudno jest ukazać taką różnicę na zdjęciach, dlatego cały czas zachęcamy do przymiarki, niekoniecznie u nas w sklepie lub w Warszawie. Każdy garnitur można zwrócić lub wymienić, co ogranicza ryzyko nietrafionego rozmiaru do minimum ;)

Opublikowano

Czekanie kilka tygodni na garnitur (rozumiem, taki model sprzedaży) tylko po to żeby otrzymać nietrafiony rozmiar odbiera radość z zakupu, a wnioski płynące z analizy fotografii i tabeli rozmiarów bywają zaskakujące, dlatego tak dopytujemy.

Kiedy już MSiS wypuści modele Tucson, Glendale i Gilbert i wszyscy będą znali na wyrywki różnice w szczegółach, tak jak znają różnice między Havaną a Lazio, pytań będzie znacznie mniej;-)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie! Być może zainteresuje Was, że marka Miler Spirits wprowadza niedługo na rynek legendarną markę brandy Shustoff (ztj. Szustow). Jestem z tego projektu bardzo dumny ponieważ to pierwszy bottling, który uwzględnia także logo Miler Spirits na etykiecie butelki :D Brandy ta produkowana jest taką samą metodą jak koniak, a więc w miedzianych alembikach szarenckich (w kształcie cebuli) i w drodze leżakowania w beczkach dębowych (300l). Zaczynamy od bottlingu 11yo (w koniakach XO zaczyna się od 6yo). Zaręczam, że stosunek jakości do ceny w tym bottlingu będzie niezwykle wysoki, a sama flaszka doskonale nadaje się na do (nauki) degustacji, na prezent, do cygara, czekolady, deseru. Z badań przeprowadzonych na naszych klientach, Panie również nie odmawiają Shustoffa :)

Krótka notka o marce Shustoff --> 

Destylarnia Shustoff została założona w 1863 przez Nikolaja Shustoffa. W 1900 roku brandy z winogron produkowana przez destylarnię Shustoff otrzymała nagrodę Grand Prix na międzynarodowych targach alkoholi w Paryżu po czym, destylarnia otrzymała prawo do etykietowania swoich produktów nazwą "cognac". Sukces odniesiony we Francji sprawił, że w 1912 roku Shustoff stał się oficjalnym dostawcą alkoholu na dwór carski, a w 1913 był już czwartą największą destylarnią na świecie wśród producentów brandy i koniaku. Biura sprzedażowe marki Shustoff mieściły się w Paryżu, Londynie, Chicago, Brukseli, Rotterdamie, Melbourne i Warszawie. Po 100 latach nieobecności, marka Shustoff wraca do Polski dzięki Miler Spirits.

Więcej możecie przeczytać też na blogu Czajkusa (świetne reklamy vintage z polskiej prasy przedwojennej) --> http://blog.czajkus.com/2014/06/16/towarzystwo-n-l-szustow-s-wie/

Jak zawsze u nas brandy dostępna będzie najpierw w preorderze. Voucher na preorder odebrać można na www.MilerSpirits.com :) Zainteresowanych zapraszam! 

Pierwsze zdjęcie promocyjne ;) (ubrania oczywiście MBT i MiMe).

szustow.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Usiadłem z kawką do kompa, żeby zamówić garnitur. Zacząłem od wyboru spodni, bo to wydało mi się łatwiejsze. Ponieważ mam 179 cm wzrostu, porównałem rozmiary 176 i 182, fason classic. Wymiary ze strony, odpowiednio pas, biodra, udo, długość, kostka. Wygląda to tak:

182: 90 104 66 84 19; 176: 90 110 70 80 19

Dla tej samej szerokości pasa rozmiar w kostce pozostaje ten sam. Różnica w długości jest oczywista. Tymczasem to co się dzieje w rozmiarówce jeśli chodzi o biodra i uda moim zdaniem urąga wszelkiej logice. Na tym etapie przestałem składać zamówienie.

Czy ktoś może wytłumaczyć, dlaczego spodnie o różnej długości, ale identyczne w pasie różnią się szerokością o 4 - 6 cm? Oczywiście może to być błąd na stronie, ale ponoć od wczoraj, cyt.: "wszystko jest w porządku"...

Opublikowano
3 godziny temu, lubo69 napisał:

Usiadłem z kawką do kompa, żeby zamówić garnitur. Zacząłem od wyboru spodni, bo to wydało mi się łatwiejsze. 

Oczywiście do rozmiarówki wkradł się błąd. Oto prawidłowe wymiary: 

182: 90, 104, 66, 84, 19 

176: 90, 104, 66, 80, 19 

Przepraszam za kłopot! 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To może jeszcze profilaktycznie przyjrzymy się marynarkom?:-)

Classic 176/100 szerokość pleców 45, classic 182/100 szerokość pleców 48. Duża różnica, a szerokość klatki i talii identyczna.

Opublikowano

Classic 176/100 szerokość pleców 45, classic 182/100 szerokość pleców 48. Duża różnica, a szerokość klatki i talii identyczna.

@Lubo69 gratuluję "dobrego oka" Mi nie udało się znaleźć tylu pomyłek
Opublikowano

Proponuję zmówić się na konkretną godzinę w Warszawie 10-tego na forumowe krytykowanie dopasowania każdego z obecnych. Teoretycznie się nie mieszę, ale i tak spróbuję sił na owej przymiarce, najwyżej jakiś sweterek na pocieszenie kupię.

To którą godzinę ktoś proponuje? 

Opublikowano
Proponuję zmówić się na konkretną godzinę w Warszawie 10-tego na forumowe krytykowanie dopasowania każdego z obecnych. Teoretycznie się nie mieszę, ale i tak spróbuję sił na owej przymiarce, najwyżej jakiś sweterek na pocieszenie kupię.

To którą godzinę ktoś proponuje? 

A co jeżeli ktoś ma 400 km do Warszawy czy Poznania? Jakimi wymiarami ma się kierować? Wydaje się, że "garnitur z wieszaka" powinien mieć precyzyjnie "w miarę" określone wymiary (nie mówię tego w znaczeniu pejoratywnym)

Opublikowano

Przebrnąłem (chyba) przez rozmiarówkę i zbierałem się do złożenia zamówienia, ale mój voucher wygenerował się na 900, a nie na 1000 zł. Cytując "klasyka", Leo why?

po wklepaniu kodu cenę obniżyło o 999,85 :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Dnia 26.08.2016 o 19:26, 4inHand napisał:

Oczywiście do rozmiarówki wkradł się błąd. Oto prawidłowe wymiary: 

182: 90, 104, 66, 84, 19 

176: 90, 104, 66, 80, 19 

Przepraszam za kłopot! 

Dnia 26.08.2016 o 20:18, lubo69 napisał:

Czy można prosić o reakcję MS&S lub poprawienie tabeli rozmiarów na stronie? Kluczowa faza preorderu zbliża się do końca, a nadal nie bardzo wiadomo co zamawiać i słyszymy głównie: "proszę zamówić cokolwiek, zawsze można wymienić".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W mailu ponaglenie (zostały 24 godziny aby zamówić garnitur w promocyjnej cenie), na stronie rozmiarówka bez zmian (z błędami do których już się w wątku przyznaliście i z prawdopodobnymi innymi), ale widzę już nowy preorder na torbę, "koszmetyczka" gratis (cytat ze strony).

Nie jestem złośliwy; bardzo chciałbym zamówić ten garnitur i wiem że nie jestem jedyny, który męczy, pyta, przymierza. Ale zasady sprzedaży i ceny ustalacie Wy i Wy liczycie się ze sporym zainteresowaniem i konsekwencjami tegoż. Widząc ciekawy produkt w atrakcyjnej cenie i chcąc wesprzeć polski biznes, ale natykając się na chaos, część potencjalnych klientów na pewno zagłosuje nogami - w przeciwną stronę. Chyba że o to chodzi. Dla mnie osobiście kombinacja możliwej przymiarki z dojazdem 100 km w jeden konkretny dzień (lub 200 km w dowolny dzień), kilkutygodniowego oczekiwania i tabeli rozmiarów z lukami w które mam sobie sam wstawić dane na zasadzie testu inteligencji (bo tak to w praktyce wygląda) to trochę za dużo. Parafrazując klasyka "to tylko garnitur" - jeden z.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Godzinę temu, lubo69 napisał:

zostały 24 godziny aby zamówić garnitur w promocyjnej cenie

Za dużo lat już żyjesz żeby się tak upokarzać, to wolny świat i wolny rynek, ja po pierwszym zgrzycie już bym dawno odpuścił, tym bardziej, że taki garnitur za 1500 zł to żadna okazja. Okazja to były garnitury BestofBritish w M&S za 500zł w ostatecznej wyprzedaży. Zamów SS albo kup dobry materiał na ebay.co.uk i odłóż na jakieś bespoke.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
17 minut temu, R50 napisał:

Za dużo lat już żyjesz żeby się tak upokarzać

Masz rację i Twoje rady są dobre, z tym że ja sobie poradzę (jak sam zauważyłeś, długo żyję), natomiast może moja żółć wpłynie motywująco na producenta.

Od samego początku obserwuję mieszaninę zainteresowania i hejtu w wątku Benevento. Pani Kasia i Pan Zbyszek na pewno mieli momentami dosyć. Efekt jednak jest taki że w tej chwili w wątku komentarze pozytywne prawie zupełnie wyparły negatywne; ja mam już sześć par spodni B i teraz już naprawdę nie bardzo mam na co narzekać:-)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał:

Masz rację i Twoje rady są dobre, z tym że ja sobie poradzę (jak sam zauważyłeś, długo żyję), natomiast może moja żółć wpłynie motywująco na producenta.

Od samego początku obserwuję mieszaninę zainteresowania i hejtu w wątku Benevento. Pani Kasia i Pan Zbyszek na pewno mieli momentami dosyć. Efekt jednak jest taki że w tej chwili w wątku komentarze pozytywne prawie zupełnie wyparły negatywne; ja mam już sześć par spodni B i teraz już naprawdę nie bardzo mam na co narzekać:-)

Staramy się jak możemy, aby odpowiadać na wszystkie pytania na bieżąco, jednak pytania o rozmiar stały się w pewnym momencie kłopotliwe. Postanowiliśmy zweryfikować wszystkie tabele i tym razem jesteśmy absolutnie pewni, że wymiary podane w centymetrach będą się zgadzać. Jednocześnie przepraszamy za zamieszanie powstałe w wyniku naszych błędów.

Opublikowano
Z innej beczki troszkę: jak kupić brandy, bo nie wyświetla mi się w sklepie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Stacjonarnie lub telefonicznie sprzedawanie alkoholu przez internet jest dosyć problematyczne

Opublikowano
9 minut temu, Miler Spirits&Style napisał:

Staramy się jak możemy, aby odpowiadać na wszystkie pytania na bieżąco, jednak pytania o rozmiar stały się w pewnym momencie kłopotliwe. Postanowiliśmy zweryfikować wszystkie tabele i tym razem jesteśmy absolutnie pewni, że wymiary podane w centymetrach będą się zgadzać. Jednocześnie przepraszamy za zamieszanie powstałe w wyniku naszych błędów.

Dziękuję za reakcję. Proszę jeszcze o sprawdzenie, jak wyświetla się tabela rozmiarowa spodni (w dowolnym rozmiarze), bo u mnie (Safari i Chrome OSX) wyświetla się tak, że nie można z niej w ogóle skorzystać.

Opublikowano
4 godziny temu, lubo69 napisał:

Dziękuję za reakcję. Proszę jeszcze o sprawdzenie, jak wyświetla się tabela rozmiarowa spodni (w dowolnym rozmiarze), bo u mnie (Safari i Chrome OSX) wyświetla się tak, że nie można z niej w ogóle skorzystać.

Proponuję spróbować w trybie Incognito - po zmianie i dodaniu kolejnego wymiaru, w niektórych przeglądarkach ciasteczka nie chcą współpracować :( 

Opublikowano

Panowie, dziękujemy za zwrócenie uwagi na problemy z rozmiarówką i jednocześnie mamy nadzieję, że są już one rozwiązane całkowicie. 

Jeśli chodzi o brandy Shustoff x Miler Spirits to bardzo cieszy mnie zainteresowanie tą pozycją także tutaj. Nie jest to jeszcze informacja 100%, ALE brandy najprawdopodobniej kosztować będzie 169 złotych, podczas gdy w preorderze 129. Oto wizualizacja butelki :)

Shustoff brandy x Miler Spirits .jpg

Opublikowano
6 minut temu, xkoziol napisał:

Też chciałem spróbować ale z kolei ja nie zasłużyłem na voucher.

A kiedy wpisałeś maila? Czasem zajmuje to około 15 minut. Jeśli podasz mi maila w pm, wyślemy Ci rano kod rabatowy.