Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań do MS&S i jedną uwagę techniczną :)

1. Czy tabela rozmiarowa dla butów Carmina prezentowana na karcie produktu jest poprawna? Wydaje mi się, że ta tabela była dla marki Berwick.

2. Czy jest w planach ponowne wprowadzenie do  oferty kurtek pikowanych i/lub innych okryć wierzchnich?

3. Czy jest w planach wprowadzenie do oferty kardiganów? Pamiętam, że kiedyś była o tym mowa.

4. Zielona koszula w kratę vichy jest w cenie promocyjnej. Jednak po wyborze rozmiaru cena zmienia się na pierwotną i taka jest widoczna w koszyku.

Dziękuję,

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
11 godzin temu, Aron napisał:

Mam kilka pytań do MS&S i jedną uwagę techniczną :)

1. Czy tabela rozmiarowa dla butów Carmina prezentowana na karcie produktu jest poprawna? Wydaje mi się, że ta tabela była dla marki Berwick.

2. Czy jest w planach ponowne wprowadzenie do  oferty kurtek pikowanych i/lub innych okryć wierzchnich?

3. Czy jest w planach wprowadzenie do oferty kardiganów? Pamiętam, że kiedyś była o tym mowa.

4. Zielona koszula w kratę vichy jest w cenie promocyjnej. Jednak po wyborze rozmiaru cena zmienia się na pierwotną i taka jest widoczna w koszyku.

Dziękuję,

Odpowiadamy! :)

1. Tabela rozmiarów odnosi się do obuwia o tęgości F - jest wykorzystywana też w opisie Berwicków na wąskim kopycie

2. Jeszcze nie możemy mówić dużo na ten temat, ale z pewnością nie zostanie on przez nas zaniedbany ;)

3. Na pewno poszerzymy kolekcję dzianin, jednak więcej konkretnych informacji będziemy udostępniać po premierze garnituru.

4. Już naprawione. Dziękujemy za uwagę! :)

Opublikowano

Pytam o tą tabelę rozmiarów, bo wydaje mi się nietypowa. Moje stopy mają długość 26 cm i noszę rozmiar 7 (m.in. Loake Cannon dostępne u Was), poza butami Carmina na kopycie Forest - rozmiar 7,5. Z tabeli umieszczonej pod wszystkimi butami wynika, że nawet rozmiar 6,5 byłby dla mnie za mały. Chyba, że w nagłówku tabeli miał być tekst "Długość wkładki", a nie "Długość stopy". :)

Opublikowano
Dnia 22 lipca 2016 o 22:26,  4inHand napisał: 

Przede wszystkim garnitur zaczyna się od tkaniny dlatego trzeba powiedzieć, że nasz garnitur wykonany zostanie z brytyjskiej wełny merynosowej o skrętności 130s, której producent będzie ujawniony na metce wewnątrz marynarki. Zaręczam, że tkanina pochodzi z jednej z najlepszych tkalni w UK. 

Ciekawi mnie czy to jest 100% z wełny merynosowej, czy może są dodatki, a wtedy ile i jakie. Pożyjemy - zobaczymy.

Próbowałem się skontaktować z info@spiritsandstyle.com, ale mail odbija "The error that the other server returned was:
552 5.2.2 User mailstore exceeded quota limit (-1 free, 2622046208 used, 2621440000 quota)"

Opublikowano
2 godziny temu, Bacio napisał:

Przede wszystkim garnitur zaczyna się od tkaniny dlatego trzeba powiedzieć, że nasz garnitur wykonany zostanie z brytyjskiej wełny merynosowej o skrętności 130s, której producent będzie ujawniony na metce wewnątrz marynarki. Zaręczam, że tkanina pochodzi z jednej z najlepszych tkalni w UK. 

Ciekawi mnie czy to jest 100% z wełny merynosowej, czy może są dodatki, a wtedy ile i jakie. Pożyjemy - zobaczymy.

Próbowałem się skontaktować z info@spiritsandstyle.com, ale mail odbija "The error that the other server returned was:
552 5.2.2 User mailstore exceeded quota limit (-1 free, 2622046208 used, 2621440000 quota)"

Oczywiście jest to 100% wełna merynosowa.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bacio napisał:

Jest 100% z wełny merynosowej o skrętności 130s i gramaturze 240g z prestiżowej brytyjskiej tkalni Standeven (z metką w środku marynarki). 

PS --> od dzisiaj garnitury we wszystkich rozmiarach dostępne u nas w sklepie w Poznaniu! Preorder zaczynamy jutro! 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hmm... Może to wina ujęcia na zdjęciu, ale górny guzik marynarki wydaje się być za wysoko umieszczony. A według opisu garnituru na milerszyje.pl i tak jest niżej niż w garniturach RTW innych marek. Jak to widzicie?

Pozdr,

wojvv

Opublikowano

@up: chyba kwestia perspektywy

W ogóle zdjęcie wydaje się być bardzo mocno inspirowane stylem holenderskiej marki (ale jak już kopiować to przynajmniej tych najlepszych ;))

Opublikowano

Hmm. Jak patrzę na tabelę to się i tak nie zmieszczę :( Pewnie i tak podjadę przy okazji kolejnej wizyty w Poznaniu, ale trochę szkoda. Macie może jakiś niewielki zapas na poszerzenie w talii? Przy mojej szerokości ramion brakuje tak ok. 2 cm w obwodzie. 

Opublikowano
9 godzin temu, wojvv napisał:

Hmm... Może to wina ujęcia na zdjęciu, ale górny guzik marynarki wydaje się być za wysoko umieszczony. A według opisu garnituru na milerszyje.pl i tak jest niżej niż w garniturach RTW innych marek. Jak to widzicie?

Pozdr,

wojvv

Guzik jest umieszczony znacznie niżej niż w innych marynarkach.Warto spojrzeć na zdjęcia klientów umieszczone we wpisie na blogu MilerSzyje oraz na dodatkowe zdjęcie poniżej.

DSC_9697.jpg

Opublikowano

Ja mam pytanie - czy ta wełna merynosowa 130s to raczej taka na szczególne okazje (np łatwo się przecierają spodnie w kroku) czy nadaje się na garnitur hmmm roboczy, noszony dość często?

Opublikowano
16 minut temu, Jamjest napisał:

Ja mam pytanie - czy ta wełna merynosowa 130s to raczej taka na szczególne okazje (np łatwo się przecierają spodnie w kroku) czy nadaje się na garnitur hmmm roboczy, noszony dość często?

Garnitur z tej tkaniny jest użytkowany przez paru pracowników od jakiegoś czasu - Panowie zgodnie stwierdzają, że nie widzą problemu w noszeniu go dość często :)

Opublikowano

Nie umiem za bardzo w te preordery.

Rozumiem, że niezależnie od daty zamówienia (powiedzmy 15.08, 5. 09, 15.09) otrzymam garnitur w okolicach 30.09, z tą różnicą, że w każdym z tych trzech przypadków zapłacę inną cenę?

Innymi słowy, nie mogę pojawić się na Podgórnej powiedzmy 25.08, wręczyć obsłudze 15 zielonych banknotów i wyjść z garniturem (czytaj mogę zrobić te dwie pierwsze rzeczy, ale trzeciej nie;-))?

Opublikowano
41 minut temu, lubo69 napisał:

Nie umiem za bardzo w te preordery.

Rozumiem, że niezależnie od daty zamówienia (powiedzmy 15.08, 5. 09, 15.09) otrzymam garnitur w okolicach 30.09, z tą różnicą, że w każdym z tych trzech przypadków zapłacę inną cenę?

Innymi słowy, nie mogę pojawić się na Podgórnej powiedzmy 25.08, wręczyć obsłudze 15 zielonych banknotów i wyjść z garniturem (czytaj mogę zrobić te dwie pierwsze rzeczy, ale trzeciej nie;-))?

Preorder oznacza, że może Pan zamówić garnitur w znacznie niższej cenie, ale wiąże się to z wydłużonym czasem oczekiwania - coś za coś ;) Jeżeli przymierzy Pan garnitur 25.08 i wręczy obsłudze 15 zielonych banknotów, to garnitur zostanie wysłany do Pana kurierem dzień po tym, jak pojawi się u nas w sklepie stacjonarnym :)

41 minut temu, robin napisał:

Czy planujecie możliwość przymiarek garnituru w innych miastach niż Poznań ?

Nie mówimy tak, nie mówimy nie ;)

20 minut temu, Azaghal napisał:

Czy możecie ujawnić, kiedy będzie można z garniturem zamówić zapowiadane kamizelki?

Więcej informacji o kamizelce ujawnimy wkrótce.

Opublikowano
13 minut temu, Miler Spirits&Style napisał:

Jeżeli przymierzy Pan garnitur 25.08 i wręczy obsłudze 15 zielonych banknotów, to garnitur zostanie wysłany do Pana kurierem dzień po tym, jak pojawi się u nas w sklepie stacjonarnym :)

Dziękuję za odpowiedź. Oznacza to, że w sklepie stacjonarnym znajduje się po 1 sztuce z każdego rozmiaru, do przymierzenia, ale nie do kupienia?

I jeszcze jedno - dowiaduję się od Tomka, że w cenie preorderowej nie można liczyć na bezpłatne poprawki krawieckie - to zrozumiałe. Jednak skoro egzemplarz "do kupienia" nie znajduje się w tej chwili w sklepie, rozumiem że także odpłatne poprawki nie są możliwe, w każdym razie nie w trakcie trwania preorderu?