Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, White Haven napisał:

Aż chyba do was w końcu zajdę. Tomek, a jak mocno są taliowane marynarki w tych garniturach? Powiedzmy dla rozmiaru 52. 

Niedługo opublikuję całą rozmiarówkę. Mamy dwie sylwetki. Jedna taka jak model na zdjeciu, druga na faceta niższego i bardziej krępego z lekkim brzuszkiem. W sumie będzie około 50 rozmiarowzrostów. 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Szczególnie ta druga mnie interesuje. W sieciówkach muszę brać garnitury nieproporcjonalnie szerokie w ramionach żeby się zmieścić w talii. Nie mam bladego pojęcia czemu robią garnitury dużo węższe od sprzedawanych osobno marynarek (vide Bytom i Vistula). 

Opublikowano

@4inHand wspomniałeś, że będą też kamizelki, w związku z tym, czy preorder i wszystkie podane tu informacje dotyczą garnituru trzyczęściowego, czy jednak bazą będzie dwuczęściowy + możliwość dokupienia kamizelki?

Opublikowano
Godzinę temu, irys napisał:

Czy dawno temu zapowiadany "slim fit" znajdzie się  w ofercie koszul?

Wydaje mi się, ze pytasz o sylwetkę "ultra slim" ponieważ nasz "super slim" jest naprawdę super slim. Obawiam się, że na razie nie mamy tego w planach. 

Opublikowano
6 minut temu, zixart napisał:

@4inHand wspomniałeś, że będą też kamizelki, w związku z tym, czy preorder i wszystkie podane tu informacje dotyczą garnituru trzyczęściowego, czy jednak bazą będzie dwuczęściowy + możliwość dokupienia kamizelki?

Wszystkie moje deklaracje dot. ceny całego garnituru odnoszą się do garnituru dwuczęściowego. Natomiast system "mix & match" prawdopodobnie pozwoli nam na podanie osobnych cen na spodnie, marynarki i kamizelki co z kolei umożliwi dowolne konfigurowanie ubrania. Oczywiście w preorderze kamizelka dla osoby kupującej garnitur będzie bardzo tania. 

Opublikowano

Panowie! Rozpatruję także możliwość uszycia wraz z garniturem navy blue limitowanej serii: 

- spodni garniturowych z szarej flaneli (95% welna 5% kaszmir) idealnych na zimę do zestawów koordynowanych 

- jednorzędowych kamizelek w kratkę PoW

Np. tylko po 100 sztuk. W związku z tym mam do Was pytanie: 

Zakładając, że poziom cenowy będzie taki sam lub bardzo zbliżony i osobę kupującą garniak stać na dodatkowe spodnie lub kamizelkę: 

a. spdnie to lepszy pomysł

b. kamizelka to lepszy pomysł

c. oba pomysły są świetne

d. oba pomysły nie mają szans powodzenia

Dzięęęęki za feedback :)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
32 minuty temu, 4inHand napisał:

Wydaje mi się, ze pytasz o sylwetkę "ultra slim" ponieważ nasz "super slim" jest naprawdę super slim. Obawiam się, że na razie nie mamy tego w planach. 

Odwrotnie..czyli troszkę większą na "górze" deliktanie większą od super slim.

Zamawiałem  super slim ale musialem zwrócić -jest zbyt obcisła w klatce oraz bicepsie.

Dokladnie zamawiałem koszulę jeans.

Wydaje mi się że gdzieś na początku wątku przewinął mi się taki post mówiący o sylwetce slim fit (atletycznej)

Opublikowano
Dnia 25.07.2016 o 21:13, Luc napisał:

Ja mam jeden niemilerowy i on się ciągnie do tyłu. Za chwilę (w tym tygodniu) doręczą mi milerowy, to się przekonam na sobie.

Jest to moje luźne spostrzeżenie, a nie zasada jak prawo grawitacji (choć może to z tego powodu), czy prawo podaży i popytu.

Jak się wypowiedzą użytkownicy tych swetrów, to się dowiemy. :)

Założywszy sweter na siebie mogę stwierdzić, iż choć odrobinę za obszerny jest (wymienię XL na L), to jednak po dwudziestominutowej przymiarce nie zjeżdżał on z tyłu w dół.

Opublikowano

Spodnie flanelowe jako podstawa nie powinny być w ofercie limitowanej, tylko stałej (jak napisał Kolega powyżej). Kamizelek nie noszę, ale lepszym pomysłem może być (b).

Ja chętniej widziałbym do tego garnituru limitowany płaszcz z wełny o średniej gramaturze, pozwalający przeżyć zarówno w temperaturze -8 (layering) jak i +8 (rozpięty), a więc z małymi wyjątkami od października do marca.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Osobiście jestem za opcją B. Spodnie są ciekawą ale jednocześnie niełatwą alternatywą. Na forum jest już obecna konkurencyjna marka oferująca wysokiej jakości flanelowe spodnie, która jednocześnie umożliwia znaczną ingerencję w wykrój i personalizację, co (to tylko moje założenie, być może błędne) raczej nie byłoby możliwe w tym przypadku. Niemniej jednak życzę sukcesów, wszystko z korzyścią dla nas - Klientów;-) 

Opublikowano

Ja bym był z opcją b - kamizelka (jedno- lub dwurzędowa - jak najodpowiedniejsza stylistycznie do tego właśnie garnituru).

Czyli mogłyby być - jak rozumiem - dwie kamizelki:

1) Z tkaniny garnituru.

2) PoW (pewnie szara?) limitowana.

Ja bym jeszcze dodał możliwość dokupienia w przedsprzedaży drugiej pary spodni garniturowych, bo - jak wiadomo - spodnie szybciej się zużywają, a garniak zapowiada się ciekawie.

Rzecz jasna, w przedsprzedaży wszystkie elementy w dobrej cenie ;)

Może w końcu będę miał dobrze dopasowany i ładnie skrojony garnitur formalny z wieszaka :)