eye_lip Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 @Kovaltam jest drugie dno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 50 minut temu, eye_lip napisał: @Kovaltam jest drugie dno 2x spiced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 Ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Idąc za licznymi radami wyczytanymi tu i ówdzie na początek przygody z single malt wybrałem glenfiddich 12. Niestety to nie mój smak. Co polecacie na kolejną degustację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Może Glenmorangie? Albo z zupełnie innej strony Ardbega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Panowie, Poratujcie pomysłem na przyzwoitą Brandy, która nie zrujnuje portfela. Najczęściej truję się Otard'em VSOP, ale że cena dość wysoka, a w naszym kraju-raju coraz więcej okazji do przywitania się z kielichem, mój portfel zaczął wołać o pomoc i kroplówkę. Szukam więc czegoś co nie pogrzebie budżetu i nie wypali gardła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Podobno Shustoff/Shustov wraca po 100 latach na polski rynek Gdzieś miałem chyba na mejlu kod rabatowy.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Dnia 23.11.2016 o 12:52, metius napisał: Poratujcie pomysłem na przyzwoitą Brandy, która nie zrujnuje portfela. Cześć, Polecam Romate - Brandy de Jerez. 50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 A ja polecam Ararat Ani, ewentualnie Otborny. Natomiast jeśli poszukujesz brandy po prostu pięcioletniej, to wyraźnie tańszy od Otarda i moim zdaniem wart spróbowania jest Ararat "pięć gwiazdek" (podstawowa linia tych brandy to "trzy gwiazdki" oraz właśnie pięć). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 @Bledus Wraca... Tylko kiedy wróci? No, chyba, że już jest? Serio - można już kupić, czy dalej trwają zapisy na listę? @Orzech Nie znam, lecz z tego co wysznupałem w internetach to raczej nie podejdzie, ale dzięki za radę. @Clovis Na Ararat już jakiś czas temu czaiłem się jak komornik na szafę Trzeba w końcu spróbować. Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 10 minut temu, metius napisał: raczej nie podejdzie Czemu sądzisz, że nie podejdzie? Jakiego smaku szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 53 minuty temu, Orzech napisał: Czemu sądzisz, że nie podejdzie? Jakiego smaku szukasz? Spotkałem się z opiniami, że jest "wyjątkowo słodki". Ja dziękuję, generalnie jest już wystarczająco "słodko" No, ale z drugiej strony, ilu ludzi, tyle opinii, więc może jednak zaryzykować Wielkiego Kazimierza i samemu wyrobić sobie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 37 minut temu, metius napisał: Spotkałem się z opiniami, że jest "wyjątkowo słodki". To akurat prawda, jest bardzo słodki... jak na destylat... Jak zajdziesz to, czego szukasz - daj znać. Z chęcią sam spróbuję czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Ararat 5* już po testach Dosyć słodki, lekko owocowy, niezbyt trwały smak. Raczej szorstki, nie przechodzi gładko przez gardło jak chociażby wspomniany przeze mnie wcześniej Otard. Ogólnie nie jest źle. Za 65zł, bo tyle papierów zostawiłem na ladzie, zdecydowanie do powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Podobnie odbieram ten smak, z tym że mi wydał się jednak dość gładki. Widziałem gdzieś test smakowy koniaków, gdzie popularny hennessy wypadł najbardziej "dębowo", a ararat najbardziej "waniliowo". Owszem, dla mnie hennessy smakuje blatem stołu. Z ceną jest dziwnie. Ja kupowałem również po 65, w supermarkecie. Jednak najniższa cena za 0.7 "5 stars" w sklepach internetowych to 115 zł. Uważam, ze może być tego wart, ale różnica w cenie jest wręcz idiotyczna. Nie mówiąc o tym, że przy takiej cenie wolałbym wydać 30 zł więcej i kupić siedmioletni Otborny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Panowie, warto jako entry level do 'świata brandy', czy to raczej jak Johny Walker w whisky? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Dla mnie lajkonika Pliska jest nie tyle jak JW, ale jak Grant's - a priori tanie jak barszcz i przez to pewnie podłe/niepijalne, a posteriori jakimś cudem całkiem całkiem smakuje. Poza tym Pliska to temat kultowy dla pokolenia 60+ (obowiązkowy punkt programu na wczasach w Bułgarii). Spróbuj, w razie czego niewiele (nomen omen) umoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 XO to już sporo leżakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nkb1 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Piłem kiedyś przywiezioną z wakacji Pliskę XO 15-letnią jak niżej (ta biedronkowa chyba jest 10). Jak dla laika była bardzo dobra, szczególnie w porównaniu ze standardową Pliską. Na skali whisky powiedziałbym, że to poziom czarnego JW, może Ballantines'a 12, całkowicie pijalna :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 wczoraj miałem okazję spróbować ukraiński "koniak" KOBLEVO pięcioletni. Kolega dostał od Ukrainki sprzątającej u niego w domu. Ciekawa pozycja do barku. Jeżeli pobieżnie sprawdzona przeze mnie cena = 120 hrywien jest poprawna (a ukraińska waluta jest ostatnio bardzo słaba; BTW pamiętam sprzed kilku lat kurs UAH/PLN = 40 gr!) to tym bardziej warto przetestować. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 dzisiaj kontynuacja wycieczki po dawnych republikach sojuza. Spontaniczny zakup armeńskiego brandy SHERAM, 5 letnie (VSOP). Producent http://www.proshyan.am/ Test krzyżowy z rumem Mount Gay XO, Armenia nie ma się czego wstydzić - polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Za dyplomacją czai się dyktatura - zapowiada się 🏴☠️ weekend, arr! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Wybiera się któryś z forumowiczów na Whisky Live Sopot w najbliższą sobotę? Byłaby to ciekawa okazja do spotkania. Będę na tym festiwalu wraz z @D.T. oraz@Machiavelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Lagavulin 16 mnie zmiażdżył, a kilku maltów już próbowałem. Poezja. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 53 minuty temu, swordfishtrombone napisał: Lagavulin 16 mnie zmiażdżył, a kilku maltów już próbowałem. Poezja. Mówisz? Co roku robię przysługę hurtowni monopolowej i dostaję parę flaszek. W tym roku miałem wątpliwość co wybrać, bo wszystkie Jacki z ich oferty już mam, zdam się zatem na Ciebie EDIT Wezmę też Caol Ila. Jakieś inne 2 malty z tej półki cenowej, które warto mieć w barku? Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi