Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do jakości to czas pokaże. Tkanina dość cienka więc są obawy o szybkie zużycie, ale zobaczymy.

Co do kroju, to poza w/w zastrzeżeniami workowatości płaszcza w klatce (mi również to zbytnio nie przeszkadza), dorzucę jeszcze dwa mankamenty: nisko wszyty rękaw oraz  nie najpiękniejszą kozerkę (różnica pomiędzy szerokością klap i szerokością kołnierza mogłaby być większa). 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Miro Dziękuję za Twoją opinie wcześniej, czekałem na odbiór od krawcowej żeby podzielić się swoimi spostrzeżeniami, a potem zapomniałem.  Na taką zimę jak teraz (do -5/10) się nada, na większe mrozy nie bardzo. O wadach koledzy wyżej napisali, ale jak dla mnie jako placeholder na sezon-dwa jest akceptowalny. Ja swój 52 zwęziłem odrobine w ramionach i talii - leży ok, bardziej dopasowany niż tu na zdjęciach.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem kilka wiosennych kurtek, z metki nazwanych jesiennymi. Najlepsza z nich to dla mnie ta https://www.bytom.com.pl/kurtka-john  Moim zdaniem lepiej wykonana niż kurtka zakupiona rok temu, szycie równe, nitki nie wystają. O dziwo kurtka dobrze dopasowana (u mnie rozmiar XL). Nie ma dołu rozkloszowanego jak w większości kurtek Bytomia. Jest też regulacja poniżej klatki, można ściągaczem trochę zwęzić. Kurtka 2-3 cm mogłaby być dłuższa, zakrywa gdzieś co drugą moją marynarkę (jestem z tych co wolą jak marynarka zakrywa więcej niż połowę 4 liter) ale i tak jest postęp, bo kurtka z ostatniej kolekcji nie zakrywała żadnej marynarki. Jak za kwotę 170 zł, dobry stosunek jakości do ceny. Zobaczymy jak będzie z czasem. Na koniec: szkoda, że Bytom zapomina o tym, że do środka kurtki człowiek chowa dokumenty i firma oszczędza dosłownie 2-3 zł na produkcji, nie wszywa zamka do kieszeni wewnętrznej. Oddam do krawcowej i będzie git:) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już był w ogródku, już witał się z gąską ... już Bytom zapowiadał się ostatnio całkiem rozsądnie, a tu nagle poezja:

Garnitur Fisz ? Don Jonson wraca wielkimi krokami. Problem długości rękawa koszuli rozwiązany ?

https://www.bytom.com.pl/polecamy/waglewski-fisz-emade

Na szczęście jak ktoś te garnitury musi kupić, może potajemnie założyć koszulę, a u Fisza rozwinąć rękawy.

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, eye_lip napisał:

A mi się podoba :)

Zindoktrynowany przez to forum nie mogę tego zdania podzielić. :) Przyznam jednak że stylistyka konsekwentna. W podobnym do tego Fisz Oversize garniturze zdawałem maturę w późnych latach 80-tych. Może Bytom jest modowym wieszczem i styl powróci. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś kupiłem dwie polówki (druga gratis). Ciekawostką jest to, że nie jest to zwykła pika, ale dzianina bawełniana. Fajny kolor (granatowy i błękit francuski), fajny krój. Można się doczepić do kołnierzyka (projekt, stabilność). W każdym razie, na polskim rynku, to chyba nowość. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zachęcony tym, że Bytom "odchudził" trochę swoje marynarki i wprowadził sporo modeli z lnem, zamówiłem z obecnej kolekcji https://www.bytom.com.pl/marynarka-treviso

Odnośnie konstrukcji widzę poprawę, barki już nie są takie pancerne, ale duży minus za półpodszewkę. W składzie 65% poliestru i 35% bawełny. Wcześniejsze moje marynarki tego producenta mają podszewki 100% wiskoza. Szkoda, że poprawiając jedną rzecz musieli zepsuć inną. Te oszczędności:-(.

Opublikowano
13 minut temu, fan_dobrego_buta napisał:

Nawiazując do wpisu na tem koszul z lnu w Bytomiu. Kupiłem kilka w promocji  ( +/- 100 pln za sztukę ) i uważam, że był to świetny zakup. 

A tak na pierwszy rzut oka wyglądają wytrzymale?

Jakiś czas temu byłem tak zadowolony z koszul lnianych Mango. A potem rozczarowało mnie to, że rozrywają się po kilku praniach.

Opublikowano

To ja zapytam jak u was jest z długością tych lnianych koszul i marynarek?

Sam kupiłem lnianą koszulę, która według tabeli miała mieć 80 cm, ma ledwo 75, materiał jest fajny, cena niska więc i tak chyba zostawię do noszenia na wakacje wypuszczonej. Chociaż kołnierzyk też słaby.
Marynarka w rozmiarze 188/104 też według tabeli powinna mieć 78 cm, ma 76 cm, chociaż z przodu długość jest ok. U was też są takie różnice, czy akurat ja trafiłem na modele z odstępstwami?

Opublikowano
50 minut temu, KonradK napisał:

To ja zapytam jak u was jest z długością tych lnianych koszul i marynarek?

Sam kupiłem lnianą koszulę, która według tabeli miała mieć 80 cm, ma ledwo 75.. 

Tak, są krótsze niż deklarują w tabeli. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie nie polecam tej marynarki:

https://www.bytom.com.pl/marynarka-ercolano

Barki są tragiczne, mimo opisu, że jest lekkie wypełnienie ramion, a wiem ponieważ posiadam model Treviso, że Bytom się poprawił, w tamtej marynarce barki są ok.

Rozmiarówka też do bani, rozmiar 182/108 wyszczuplony jest dla mnie za duży, chociaż mam z Bytomia kilka innych marynarek w tym rozmiarze i dobrze pasują.

Materiał też nieprzyjemny, sztywny i szorstki. Muszę oddać to dziadostwo, a szkoda, ponieważ po zakupie marynarki Treviso, byłem pozytywnie nastawiony, za wyjątkiem materiału półpodszewki, muszę dodać.