Najmniejszy Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Dobrze, czyli wiemy dlaczego post z ofertą butów został usunięty - bo niezgodny z regulaminem. Jest w tym logika, chociaż połączona z nadgorliwością. Dlaczego jednak posty poniżej, włącznie z moim, które zawierały sugestie modyfikacji regulaminu, zostały usunięte, a nie przeniesione do tego wątku, czy jakiegoś innego miejsca gdzie można umieszczać uwagi i sugestie co do funkcjonowania forum? Czy może przeoczyłem w regulaminie zapis o tym, że został on nadany przez boga razem z tytułem królewkim Karola Wielkiego, i jest niezmienny jak prawo ciążenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Moderator@mosze usunął post informując mnie na pw że jest niezgodny z regulaminem (ok, zgadzamy się, jest bo jest pośrednio ofertą sprzedaży nie jako oferta) i jednocześnie poinformował, że możemy w stowarzyszeniu przedyskutować możliwość wystawiania takich postów (domyślnie z używanymi butami) co jest pewnym kuriozum ponieważ nie zamieściłem oferty sprzedaży w dziale "sprzedam" wiedząc że będzie usunięta... uznaniowo przez moderatora@mosze , ale nie jako bezpośrednio naruszająca konkretny punkt, tylko ten o .. niezgodności z celami stowarzyszenia, ot takie kuriozum (przypominam że regulamin który akceptujemy na forum jest jeden, a prywatne moderatorskie dopiski w ( podregulaminie) działu "sprzedam" będące interpretacją (głównie kolegi M.) to nie jest to co tworzyły osoby piszące regulamin forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 7 godzin temu, Nawrot napisał: W którym punkcie? Bo widzę tam tylko enigmatyczną niezgodność z celami stowarzyszenia, które nawet wprost nie są sformułowane w regulaminie. Uznać by należało (jak już uznaniowość to jedyny przyczynek do usuwania postów), że coś tu jest nie tak. IV. Szczegółowe zasady dla działu „Oddam-Kupię-Sprzedam”1. Dział „Oddam – Kupię - Sprzedam” służy wyłącznie użytkownikom forum i nie jest przeznaczony do dokonywania ogłoszeń przez osoby zajmujące się działalnością gospodarczą. Ogłoszenia dotyczące ofert oddania, zakupu lub sprzedaży rzeczy mogą być zamieszczane wyłącznie w tym dziale. 4. Tytuł wątku powinien wyraźnie wskazywać, czy jego przedmiotem jest oddanie rzeczy, zamiar zakupu lub sprzedaży. 7. Zakazuje się publikacji zbiorczych ogłoszeń sprzedaży. Ogłoszenie o sprzedaży może dotyczyć wyłącznie jednego przedmiotu lub jednorodnego zestawu (np. 2 częściowy garnitur). 8. Użytkownik forum, dokonujący publikacji ogłoszenia o sprzedaży, zobowiązany jest umieścić w tytule kolejny numer swojego ogłoszenia w danym roku kalendarzowym (np. "sprzedam marynarkę rozmiar 50 [1/2015]). 10. Administrator lub Moderator ma prawo usunąć ogłoszenie o sprzedaży w przypadku uznania, że nie odpowiada ono celom Stowarzyszenia. Moderatorzy uznają, że sprzedaż używanych butów oraz bielizny nie odpowiada celom Stowarzyszenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 @Żorż Ponimirski, to mi przypomina pierwsze tygodnie działalności TKMaxx w Polsce. Jakiś dyrektor zarządzający wymyślił, że zwracać można wszystko oprócz bielizny. Ekspedientki przyjmowały spodnie, koszule i buty, a nie przyjmowały wielopaków (oryginalnie zapakowanych, połączonych spinaczami itd.) majtek i skarpetek. Wystarczy dodać do regulaminu dwa punkty: 1. Administracja Forum ani Stowarzyszenie But w Butonierce nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za zawierane transakcje. 2. Strony transakcji zawieranej przy pomocy forum, ale na własną rękę, oświadczają, że są osobami pełnoletnimi i dokonują zbycia/nabycia przedmiotów zgodnie z polskim prawem. (sformułowanie można poprawić, nie jestem prawnikiem) Jeśli ktoś kupi buty i dostanie grzybicy, nie powinien mieć pretensji do Moderatorów, Administratora czy Zarządu Stowarzyszenia. Jeżeli uzyskiwanie korzyści finansowych ze sprzedaży rzeczy używanych nie licuje z celami Stowarzyszenia, można zgodzić się jedynie na barter - wymianę rzeczy używanych z ewentualną dopłatą max. 10% szacowanej wartości. Edit: chciałem sprawdzić na stronie Stowarzyszenia jakie są jego cele i dlaczego o tych celach decydują Moderatorzy Forum, ale okazało się, że wygrałem iPhona 11... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 5 minut temu, Velahrn napisał: 10. Administrator lub Moderator ma prawo usunąć ogłoszenie o sprzedaży w przypadku uznania, że nie odpowiada ono celom Stowarzyszenia. Moderatorzy uznają, że sprzedaż używanych butów oraz bielizny nie odpowiada celom Stowarzyszenia! Jakie są zatem cele Stowarzyszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 4 minuty temu, lubo69 napisał: @Żorż Ponimirski, to mi przypomina pierwsze tygodnie działalności TKMaxx w Polsce. Jakiś dyrektor zarządzający wymyślił, że zwracać można wszystko oprócz bielizny. Ekspedientki przyjmowały spodnie, koszule i buty, a nie przyjmowały wielopaków (oryginalnie zapakowanych, połączonych spinaczami itd.) majtek i skarpetek. Wystarczy dodać do regulaminu dwa punkty: 1. Administracja Forum ani Stowarzyszenie But w Butonierce nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za zawierane transakcje. 2. Strony transakcji zawieranej przy pomocy forum, ale na własną rękę, oświadczają, że są osobami pełnoletnimi i dokonują zbycia/nabycia przedmiotów zgodnie z polskim prawem. (sformułowanie można poprawić, nie jestem prawnikiem) Faktycznie taki podpunkt już istnieje 2. Stowarzyszenie nie odpowiada za rzetelność ogłoszeń oraz przebieg transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 20 godzin temu, mayor napisał: Rozumiem ,że ja jestem traktowany przez Moderatora Mosze jako "gorszy sort" i nawet się pogodziłem z hurtowym usuwaniem przez tegoż moderatora moich wpisów. Wyleciały wpisy zawierające osobiste wycieczki/złośliwości wobec innych użytkowników forum. Posty te zresztą były najczęściej zgłaszane do moderacji jako nie spełniające wymaganego poziomu forum, a ja zgadzałem się z tą opinią i posty usuwałem. W związku z tym powyższe dramatyczne sformułowania ("sorszy sort", "hurtowe usuwanie") uważam za mocno nie na miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 W dniu 29.10.2019 o 13:02, xkoziol napisał: Kiedy Panowie Moderatorzy posprzątają wątki "Patynowanie oraz repatynowanie obuwia" i "CMDNS"? 11 minut temu, xkoziol napisał: Panowie @mosze i @Velahrn - zróbcie sobie urlop Czasem trzeba odpocząć od "roboty", spojrzeć z dystansu, wyresetować myśli itepe itede... @xkoziol albo rybki, albo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Godzinę temu, xkoziol napisał: Panowie @mosze i @Velahrn - zróbcie sobie urlop Czasem trzeba odpocząć od "roboty", spojrzeć z dystansu, wyresetować myśli itepe itede... A może Ty potrzebujesz małego urlopu od forum ? Wiesz, żeby zebrać myśli itepe itede... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 7 minut temu, xkoziol napisał: Bez znaczenia czy słusznie, uczciwie i zgodnie z regulaminem czy nie możesz mi go zapewnić. Nie jeden raz to zrobiłeś. No ale wiesz, sporo ostatnio narzekasz na samo forum, poważnie się zastanawiam, czy to nie oznaka zmęczenia materiałem? Może dobrowolny urlop by Ci dobrze zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Czy problem z certyfikatem SSL jest znany administracji? Bo od samego rana przeglądarka wariuje, a na Tapatalku nie wyświetlają się zdjęcia :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 To prawda, od dzisiaj występują problemy z certyfikatem SSL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Co ciekawe, w certyfikacie SSL brakuje całkowicie certu wystawionego na domenę forum, co by wskazywało, że po prostu ktoś skopał tworzenie chaina :/, chyba, że jakiś magiczny skrypt nie zdołał pobrać nowego certa (wydaje mi się że normalnie widoczny by był nieważny cert na domenę). Takie tam moje wróżenie z fusów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Nie mam pojęcia o czym mówicie, ale zdjęcia też mi się nie wyświetlają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Wyświetla mi się komunikat-błąd certyfikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Jesteście w stanie zalogować się z tapatalk'a? Od wczoraj wywala błąd połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Normalnie korzystam z tapatalka. Jedynie zdjęcia się nie wczytują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 A ja nie mogę się też zalogować do Tapatalk Edit: już wszystko wróciło do normy, zdjęcia też są widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Admin odezwał się i obiecał siąść w szlafroku przed kompem i zobaczyć jak ugasić liczne pożary na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 On 1/24/2020 at 11:00 PM, damiance said: Admin odezwał się i obiecał siąść w szlafroku W jakim szlafroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 nie widziałem, było późno a tak nawiasem mówiąc rozmawialiśmy przez telefon ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 12 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 Szanowni administratorzy działu "Sprzedam",@mosze - z przykrością obserwowałem jak z wysoką dbałością usuwane były nie raz buty "używane" (nawet jak były - nie raz prawie nowe) , natomiast widzę w ostatnim czasie ogłoszenia zbiorcze (które są jawnie niezgodne z punktem regulaminu działu), spodni, krawatow itp. które wiszą od tygodni, jak widać dział nie jest w ogóle monitorowany. Proponuję albo znieść wszystkie obostrzenia, jak ilości przedmiotów na rok czy post albo trzymać się z góry ustalonych wytycznych. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Napisano 12 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 Popieram @eye_lip! Może by zrobić jakąś ankietę jakie używane przedmioty są nieakceptowalne przez forumowiczów. Mam na przykład 1 parę butów założonych dosłownie raz, podeszwa York- są praktycznie jak nowe. Nawet ich nie wrzucam na forum- wiem że nie przejdą. Może niech większość zadecyduje? Również jestem za zniesieniem ograniczenia ilości sprzedawanych przedmiotów na rok. Może warto spojrzeć na forum KMZiZ- tam jedynym ograniczeniem przy sprzedaży jest to czy użytkownik jest aktywnym członkiem społeczności. Jeśli nie udziela się nie ma możliwości sprzedaży. 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 Ogłoszenia zbiorcze są zgodne, o ile sprzedaje się komplet jako całość. W innych przypadkach jest jeden numer na ogłoszenie. Które ogłoszenia są niezgodnie z regulaminem? Proszę o wskazanie (najlepiej zgłoszenie ogłoszenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 Ogłoszenia zbiorcze są zgodne, o ile sprzedaje się komplet jako całość. W innych przypadkach jest jeden numer na ogłoszenie. Które ogłoszenia są niezgodnie z regulaminem? Proszę o wskazanie (najlepiej zgłoszenie ogłoszenia).Pkt 7 regulaminu:7. Zakazuje się publikacji zbiorczych ogłoszeń sprzedaży. Ogłoszenie o sprzedaży może dotyczyć wyłącznie jednego przedmiotu lub jednorodnego zestawu (np. 2 częściowy garnitur). 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi