Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 15 Lipiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Wakacyjna pamiątka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2017 Miałem wątpliwości gdzie zamieścić ten post - decyzję pozostawiam Moderatorom. Nabytek niewątpliwie nietuzinkowy a patrząc na stylizacje Wolanda, albo rozbudowany wątek odzieżowy towarzyszący seansowi, mieszczący się w tematyce forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dunlop Napisano 4 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 Panama prosto z Ekwadoru. Po wyjęciu z pudełka jeszcze się prostuje. Jak rondo się ułoży zaprezentuje w pełnej okazałości. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 To jest jakiś zunifikowany system przesyłania kapeluszy, czy tylko te najlepsze jakościowo dają się tak złożyć do transportu, a normalnie wysyła się je w jakimś ogromnym pudle rozłożone? Nigdy jeszcze nie kupiłem kapelusza, choć powoli dojrzewam, ale zaciekawiło mnie to małe pudełeczko, więc chętnie poznam odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 @MH_fan nie jestem biegły w temacie, ale podobno możliwość złożenia jest uznawane za cechę dobrej jakościowo panamy. Może Kolega @LONG STORY SHORT będzie mógł naświetlić ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 @dunlop @MH_fan Panowie, kolega Long Story Short poniekąd już odpowiedział http://longstoryshort.pl/panama-2-0/ Cytuj Na koniec jeszcze jedna kwestia – zwijanie kapeluszy panama w rulon. Oczywiście jest to możliwe, a im lepszy gatunek kapelusza, tym łatwiej będzie go zwinąć. Pytanie tylko: po co? Przez ostatnie cztery lata ani razu nie znalazłem się w sytuacji, w której musiałbym posunąć się do takiego rozwiązania. Mam wrażenie, że dla wielu osób zwijanie kapelusza w rulon stało się sposobem na pokazywanie sztuczki w towarzystwie. Warto zauważyć, że po rozwinięciu kapelusz rzadko powraca do poprzedniego kształtu i trzeba go z pomocą pary ponownie uformować. Może nie do końca pisał o transporcie, ale o zwijaniu tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 6 godzin temu, dunlop napisał: Panama prosto z Ekwadoru. Po wyjęciu z pudełka jeszcze się prostuje. Jak rondo się ułoży zaprezentuje w pełnej okazałości. Czy to jest budżetowy zakup i, jeśli tak, to z jakiego źródła? Szukam kapelusza na lato, ale nie jestem skłonny wydać czterech stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 Firma ekwadorska (lub 'ekwadorska') w której chciałem kiedyś kupić panamę, oferowała dwa sposoby wysłki -- rozłożony, bardzo drogi (droższy od kapelusza), lub zwinięty (śmiesznie tani) na orpowiedzialność klienta. Każda panama się zwinie, ale niektóre zwiną się tylko raz :). Pamiętajmy, że one się tak elegancko zwijają i rozwiajają w Ekwadorze, w Polsce siłą rzeczy z czasem tę właściwość utracą (kwestia wilgotności powietrza. Dlatego też zaleca się panamom robić co jakiś czas kąpiele parowe, ale to raczej nie zastąpi stałego przebywania w dżungli Takie panamy można dość tanio kupić (spokojnie poniżej 100 USD, zależy od grade'u, najwyższe są znacznie droższe), ale nigdy się nie zdobyłem na tę odwagę -- obawiam się o bezpieczeństwo moich danych osobowych (dlatego też niczego nie kupuję poza krajami EEE i Stanami, ale za pośrednictwem firm z tych krajów). W Europie trudno o panamę poniżej 400 PLN. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 Miałem taką samą panamę (poznaję po pudełku ) za ok. 55 usd via ebay. Nie jest to zbyt wysoka jakość, ale też przyznaję, że nie traktowałem jej zbyt delikatnie, dokonała żywota w dwa sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 5 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2017 20 godzin temu, swordfishtrombone napisał: Każda panama się zwinie, ale niektóre zwiną się tylko raz :). Pamiętajmy, że one się tak elegancko zwijają i rozwiajają w Ekwadorze, w Polsce siłą rzeczy z czasem tę właściwość utracą (kwestia wilgotności powietrza. Dlatego też zaleca się panamom robić co jakiś czas kąpiele parowe, ale to raczej nie zastąpi stałego przebywania w dżungli Bardzo istotna informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 6 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2017 @mosze kapelusz dostałem w prezencie. Nie wiem ile kosztował, natomiast wiem, że został przywieziony z Ekwadoru przez osobę, która odwiedza ten kraj od czasu do czasu, więc nie był to zakup via ebay itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Panama to ciekawy temat na projekt ze znanym nam producentem ze Skoczowa ... gdyby tylko jakość współpracy była lepsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 15 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2017 Raczej przybytek niż nabytek, bo dostałem w prezencie. Krawat z jedwabiu z tradycyjnej tkalni Nishijin w Kyoto. W Japonii inflacja krawatów, bo od niedawna (w trosce o politykę energetyczną kraju) klimatyzacji w korporacjach i urzędach używa się oszczędniej. Apeluje się dla tego o rozluźniony dress code bez marynarki i krawata. Dopuszczane są koszule w krótkim rękawem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 18 Sierpień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2017 Panowie, jeśli chodzi o pakowanie zakupów to 'w mieście jest Nowy Szeryf'! Tak zapakowany nabytek to aż szkoda otwierać W końcu jednak zdecydowałem się skruszyć pieczęć... ...a w środku też nie ma lipy! 1 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 Chapeau bas Przemku!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 Panie dzieju, ale pięknościowy pasek! Imponująca robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 @Pepo paski coraz lepsze ! . Pomyślałby jednak nad bardziej pasującym opakowaniem , imo wygląda trochę jak pudełko od świecy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 26 minut temu, secondhand_man napisał: @Pepo paski coraz lepsze ! . Pomyślałby jednak nad bardziej pasującym opakowaniem , imo wygląda trochę jak pudełko od świecy IMO wygląda świetnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 Dnia 15.08.2017 o 12:35, Midlife-Crisis napisał: Raczej przybytek niż nabytek, bo dostałem w prezencie. Krawat z jedwabiu z tradycyjnej tkalni Nishijin w Kyoto. wooooooow, jest cudowny :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 2 godziny temu, swordfishtrombone napisał: IMO wygląda świetnie. Być może , uważam tylko że można znaleźć / zaprojektować LEPIEJ pasujące do tego typu wyrobu . Kibicuje koledze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Kupiłem parę takich pudełek w hurtowni, bo nie było za bardzo innego wyboru. Kupno pudełek pod wymiar to jest spory koszt, bo same zaprojektowanie i zamówienie wykrojników przez taką hurtownie to jest parę stówek, więc dla paru sztuk nieopłacalne. No ale mam nadzieję, że natrafię kiedyś na jakieś fajne pudełka (też bardziej bym celował w jakieś ciemniejsze kolory, czarny lub granat) o odpowiednich wymiarach. Dziękuję bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Piękne opakowanie, też bym tak chciał, Niestety ze względu na" wielowymiarowość" produktów mam jeszcze większy problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Dostałem od kolegi (spoza forum) krawat w prezencie. Ładny klubowy klasyk: nie byłby pewnie nietuzinkowy, ale zobaczcie brand 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 szacun, marka z tradycjami ... no chyba, że te cztery cyfry w 2 rzędzie to długość krawata w milimetrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Nie żartuj Damian bo młodsi stażem wezmą na serio Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi