BrotherM Napisano 28 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2016 24 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Planujesz zwrócić buty, w których będziesz chodził 4 dni? Nie bierz tego tak dosłownie. "Rozchodzić" w dozwolonych granicach w konteście zwrotu. Przecież nie będę ich użytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2016 Patine dołącza do butów instrukcję postępowania podczas przymierzania butów, w skrócie: 1. Przymierz na miękkiej nawierzchni, żeby nie zarysować podeszwy (jeśli zwrócisz, ktoś inny je prawdopodobnie kupi, nie odbieraj mu przyjemności z posiadania butów z ładnie wykończoną powierzchnią), 2. Jeśli czujesz się w nich w miarę komfortowo, to możesz w nich pochodzić, żeby sprawdzić, jak się zachowują w ruchu, 3. Jeśli czujesz dyskomfort nie do zaakceptowania, poprzestajesz na punkcie 1. Nie ma czegoś takiego jak rozchodzenie w dozwolonych granicach, jeśli zamierzasz je zwrócić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2016 Słusznie, @Wodzu, a mierzyć należy na dywanie/miękkiej wykładzinie. Można co najwyżej delikatnie zrobić kilka kroków, potem pojawią się załamania skóry cholewki i nawet nie wiem, czy producent przyjmie buty z powrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 28 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2016 Dajcie spokój, bo zaraz sie dowiem, że nawet buta założyć nie można. Wstępnie planuję buty zatrzymać, ale chcę ogarnąć skąd ten nacisk na lewej nodze. Nie mam rozjazdów między stopami w tym miejscu, a trochę cholewkę pobadałem, i nieco luzu tam jest. U mnie przy ruchu to się objawia. Może po prostu lewą stopę obtarłem trochę w międzyczasie, byłem na bieganiu rano, a wiąże tam mocno sznurówki. Edit: rano zmierzyłem raz jeszcze. Problem z uciskaniem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Po pozytywnej odpowiedzi na moje pytanie w wątku "buty trochę taniej" przyszedł czas na pytanie o kopyto. Chcę kupić te buty: http://patine.pl/yanko-653yh-burdeos.html są one na kopycie 960. Pomierzyłem stopy (wieczorem) i wyszło: starałem się jak najlepiej odwzorować miejsca pomiaru. Czy mogę myśleć o zakupie tych butów czy moja stopa kompletnie nie pasuje i o zakupie mam zapomnieć? A! I jeśli to będzie pomocne to posiadam buty od CT (czarne wiedenki) w rozmiarze 10, o standardowej tęgości i są troszkę za duże na długość, natomiast przyszwa zeszła się bez żadnych problemów. Myślę, że gdybym kupił te CT pół rozmiaru mniejsze nadal przyszwa schodziłaby się bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 @owiec, kupując w patine.pl niewiele ryzykujesz (a w zasadzie nic) bo jeśli nie trafisz z rozmiarem to bezproblemowo możesz buty oddać. Jeżeli w butach CT z rozmiarem 10 masz trochę luzu na długość to moim zdaniem w Yanko powinieneś celować w 9,5 ew. 10. Idealnie (jeśli możesz sobie na to pozwolić) byłoby zamówić oba rozmiary razem i po sprawdzeniu w domu, niepasujący odesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Mam stopy bardzo podobne na długość i bardzo podobne w podbiciu (może wymiar w kolorze złotym na Twoim obrazku mam trochę większy) i na kopycie 960 dobre są buty w rozmiarze 10. Mniejsze byłyby raczej na pewno za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 2 godziny temu, Koval napisał: @owiec, kupując w patine.pl niewiele ryzykujesz (a w zasadzie nic) bo jeśli nie trafisz z rozmiarem to bezproblemowo możesz buty oddać. Jeżeli w butach CT z rozmiarem 10 masz trochę luzu na długość to moim zdaniem w Yanko powinieneś celować w 9,5 ew. 10. Idealnie (jeśli możesz sobie na to pozwolić) byłoby zamówić oba rozmiary razem i po sprawdzeniu w domu, niepasujący odesłać. Koval, wiem o tym, a przy zamówieniu powyżej 1000 zł otrzymuję darmową wysyłkę. Jednak z szacunku do sprzedającego nie chcę generować u niego kosztów wysyłki i zwrotu jeśli buty okazałyby się totalnie niepasujące do mojej stopy - stąd moje pytanie. Jestem w stanie zamówić mój rozmiar i inne rozmiary i idąc za postem Avallacha zamówię buty w rozmiarze 10 i 9,5 (słowo "raczej" mnie przekonało ), bo 10,5 będą na pewno za duże - nie mam żadnych butów w tym rozmiarze. Mimo, że Czy cena 1111 zł jest proporcjonalna co do jakości jak za trzewiki Yanko? Zdaję sobie sprawę, że nie będzie to interes życia, ale nie chcę też przepłacić, a mam sporo wydatków jeśli chodzi o uzupełnienie garderoby. Pytam się, bo wiem, że za Loake z najwyżej linii nie opłaca się dawać kwoty rzędu 1300 zł o ile dobrze pamiętam kwotę widniejącą na jednej ze stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 1 godzinę temu, owiec napisał: Czy cena 1111 zł jest proporcjonalna co do jakości jak za trzewiki Yanko? Tak.* *materiał porównawczy: Loake, Barker, Markowski, Tricker's, Allen Edmonds, Church's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwodzu72 Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Raz ubierzesz, innych nosić chciał nie będziesz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 jaki jest dla was akceptowalny "rozstaw" nieschodzącej się przyszwy w oksfordach 915 w górnej części przyszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Pewnie dla każdego inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 stopa w bucie siedzi dobrze dopasowana, ale górna przyszwa nie schodzi cię jakieś 2cm - słabo to wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 To słabo.. za dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 13 minut temu, rav3nlord napisał: stopa w bucie siedzi dobrze dopasowana, ale górna przyszwa nie schodzi cię jakieś 2cm - słabo to wygląda.... Sprawdź czy Ci bok stopy wylewa się nad podeszwą. Yanko ma miękkie skóry, mi tez stopa wlazła w 915 i niby było miękko i fajnie ale to zdecydowanie nie moje kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 6 godzin temu, rav3nlord napisał: jaki jest dla was akceptowalny "rozstaw" nieschodzącej się przyszwy w oksfordach 915 w górnej części przyszwy? Dla mnie nawet minimalne rozchodzenie się przyszwy jest nie do zaakceptowania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 15 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Dla mnie nawet minimalne rozchodzenie się przyszwy jest nie do zaakceptowania Bardzo bliska mi opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Wleciały z opóźnieniem, ale ostatecznie są Balmoral Boots Burdeos/S.Blue na 915 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 piekne zauwazylem, ze tego rodzaju "mieszane" buty sa na kopycie 915. Sa w planach kopyta 960 i szersze, czy zostaje mi MTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Na razie pozostaje MTO, aczkolwiek coś na nieco szerszych kopytach też się zdarza i być może w przyszłym sezonie się pojawi. Na teraz ewentualnie pozostała końcówka Balmoral Boots 14706 w podobnej konfiguracji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 dziekuje, bede obserwowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saphir.pl Napisano 14 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Ciężko to będzie dostrzec na zestawieniu, ale kopyto 919 jest nieco węższe i krótsze w odniesieniu do 955. Ale co tam loafersy! Na pewno będziesz miał ochotę na przetestowanie nowego Cordovanu 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 O fajne trzewiki! 915? Horween? Kiedy w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Obecnie tylko MTO. Te tutaj, to model 14609, ale wykonany na kopycie 962 (oryginalnie 960) + metalowe oczka, a całość we włoskim Cordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi