Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Karlov napisał:

Hej wszystkim!

Chcialem sie przywitac i jednoczesnie pochwalic nowym zakupem :)

Jestem Tomek i dostalem dzis piekna paczke z butami Yanko. To jednoczesnie poczatek mojej przygody z lepszym obuwiem. 

Gratuluję zakupu. Uważaj, to uzależnia.

Cześć, jestem Paweł i jestem butoholikiem.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
6 minutes ago, TomiW01 said:

Cześć @Karlov

Dobrze by było jakbyś zaczął używać polskich liter w tekście

A buty fajne :-D

Ok, przepraszam. 

Pisałem z telefonu i łatwiej mi było wklepać bez polskich znaków. Poprawię się ;)

9 minutes ago, Zajac Poziomka said:

Gratuluję zakupu. Uważaj, to uzależnia.

Cześć, jestem Paweł i jestem butoholikiem.

Dzięki,

coś w tym jest. Już szukam letnich brogsów ;)

Opublikowano

Dość często jesteśmy pytani o prawdziwy odcień skór Testa de Moro i Yes Blue. Odpowiedź nie jest łatwa, bo:

1. Te skóry w różnym oświetleniu potrafią zmieniać się jak kameleon :)
  2. Przez wzgląd na charakter skóry, każda para jest inna

Tu obie skóry w bardzo jasnym oświetleniu: 
hush_wrsw_posnania_ 204.jpg

Opublikowano

Dobry wieczór Panowie,

wlaśnie odebralem poniższe buty yanko 558 negro, na kopycie 962, szerokość G. Piękne.

Pytanie, czy przyszwa/oblozyna się zejdzie? Założyłem, aby sprawdzić rozmiar, nie sciskalem. Rozmiar dobry, trochę ciśnie na podbiciu, ale to chyba raczej normalne na początku. Mam wysokie podbicie i nie wiem czy yanko ma inne jeszcze szersze kopyto,poradzcie proszę czy jest nadzieja czy szukać dalej.

Dziękuję.

DSC_0405.jpg

Opublikowano

@lukee Mogę tylko potwierdzić powyższe. Mam dokładnie ten sam model w rozmiarze 42 i też mnie uciskał w podbiciu, aż w końcu musiałem oddać buty na rozbicie. U mnie pół rozmiaru większy (42,5) na kopycie 962 robi kolosalną różnicę w komforcie.  

Opublikowano
24 minuty temu, lukee napisał:

Dobry wieczór Panowie,

wlaśnie odebralem poniższe buty yanko 558 negro, na kopycie 962, szerokość G. Piękne.

Pytanie, czy przyszwa/oblozyna się zejdzie? Założyłem, aby sprawdzić rozmiar, nie sciskalem. Rozmiar dobry, trochę ciśnie na podbiciu, ale to chyba raczej normalne na początku. Mam wysokie podbicie i nie wiem czy yanko ma inne jeszcze szersze kopyto,poradzcie proszę czy jest nadzieja czy szukać dalej.

Dziękuję.

Z pewnością się nie zejdzie. Szukałbym dalej, bo to nie jest kopyto na Twoją stopę.

Nie szukaj szerszych kopyt, tylko wyższych w podbiciu. Na twoim miejscu pomyślałbym o derby.

Opublikowano
15 minut temu, Jamjest napisał:

Ucisk w podbiciu to wskazówka do zmiany/rozbicia butów. Bezwzględnie, chyba, że chcesz sobie narobić problemów zdrowotnych. 

Do jakich niby problemów może prowadzić ucisk w podbiciu? Pytam, bo ja lubię mocno wiązać buty. 

Opublikowano

Wielkie dzięki Panowie za pomoc w problemie. Muszę więc zdecydować, czy brać rozmiar 0,5 wiekszy, który spowoduje ruszanie się stopy i brzydkie starzenie, czy szukać u innego dostawcy :/ Derby raczej wykluczam, gdyż planowalem buty do smokingu, tu chyba by się to gryzlo.

Opublikowano
1 godzinę temu, dublekil napisał:

Do jakich niby problemów może prowadzić ucisk w podbiciu? Pytam, bo ja lubię mocno wiązać buty. 

Tu nie chodzi o mocne wiązanie butów (sam tak lubię) tylko ucisk w podbiciu wywołujący ból, utrudniający krążenie. Przyszedłem kiedyś do mojego szewca z butami które takie były i mnie solidnie opie...eee pouczył, tłumacząc coś właśnie w ten deseń, łącznie z  konsekwencjami wynikającymi z ucisku ścięgien, mięśni co ma rodzić deformacje, wady stopy itp itd. Niemniej opis @Tanatos70 mnie jeszcze bardziej przekonał...jeśli nie chcesz podzielić losu kolegi (któremu serdecznie współczuję ;) ) to nie noś butów uciskających podbicie