Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szelki z SS czy lepiej gdzies indziej?

Szelki są bardzo ładne. Słabiej z elementami skórzanymi, które są wykonane ze sztywnej (dość papierowej w dotyku) skóry.

Guzików chyba przy nich nie było, ale pewności nie mam - nie pamiętam.

Lepsze szelki robi Albert Thurston, ale są też sporo droższe.

Opublikowano

Ja powiem tak .Jeśli chodzi o garnitury czy marynarki to warto .Z kolei gdy rozmawiamy o szelkach czy np paskach który kiedyś zakupiłem ,to Ci powiem ,że nie warto .Sprzączka pękła po tygodniu .Także sam sobie odpowiedz ,czy firma która specjalizuje się w odzieży ,również  jest dobra w np szelkach .Ja twierdzę ,że nie ! 

Opublikowano

Hoho, czyżbym widział polską stronę Suitsupply? 

Będzie mi brakowało angielskich opisów :P

@Stormont - jest szansa, że na wiosnę będę w Hamburgu, zbadam akcesoria organoleptyczne.

Opublikowano

modele all season uzupełniają sukcesywnie, bez ustalonej regularności - zapytaj doradcę

myślę, że po nowym roku pojawią się jeszcze jakieś nowe modele z kolekcji zimowej - tak było w zeszłym roku

Opublikowano

Nie mierzyłem garnituru w tym kroju, ale patrząc na tabelę rozmiarów i opis... chyba nikt w SS nie wpadł na to, że jeżeli ktoś sporo ćwiczy to ma nie tylko szerszą klatkę i barki, ale też mniejszy obwód pasa i szersze uda. Tymczasem rozmiar w pasie spodni jest taki sam, jak w innych krojach garniturów. Na przykład w moim rozmiarze 48 jest to 86 cm - dla mnie jest to o jakieś 5-6 cm za dużo, a nie jestem super szczupły z kaloryferem na brzuchu. "Slim upper leg" też nie zachęca.

Opublikowano

idąc z wieściami z styleforumnet - outlet SuSu ma się otwierać na początku stycznia

@lubo69: raczej 3/5 season - od września do marca :-) kolor na żywo może się różnić, SuSu mocno przejaskrawia fotografie - może mieć brązową tinte (ale nie musi, bo błędy w opisie nie są znów rzadkością) - zapytaj konsultanta najlepiej

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Witam wszystkich.

Postanowiłem zakupić garnitur od SS, model Lazio. Czy możecie pomóc w wyborze rozmiaru? Która długość marynarki jest lepsza?

Waham się pomiędzy 50 a 98. Size advisor sugeruje mi 48 ale spodnie są za małe i marynarka za krótka. Idealne spodnie są w rozmiarze 50. Spodnie 98 są odrobinę za ciasne w biodrach. Z tego co widzę to na poziomie bioder nie ma za wiele materiału do poluzowania.

Plecy w marynarkach nie wyglądają najlepiej. Czy da się to poprawić u krawca?

Na zdjęciu zamieściłem też rozmiar 48, ponieważ odpowiadało mi dopasowanie klatki piersiowej i talii. Ale tylko dla porównania jak leży marynarka.

post-7922-0-74712000-1450443952_thumb.jp

post-7922-0-55174000-1450443953_thumb.jp

Opublikowano

Czy ktoś z Was ma jeansy od SS i może się podzielić jakimiś uwagami na temat ich jakości?

Nie mam, ale rozważałem (czyli nie znam się, ale się wypowiem:-)). Biorąc pod uwagę producenta tkaniny, może to być bardzo ciekawa propozycja. Gdybyś kupił, podziel się wrażeniami.
  • Oceniam pozytywnie 1