Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Postanowiłem zakupić garnitur od SS, model Lazio. Czy możecie pomóc w wyborze rozmiaru? Która długość marynarki jest lepsza?

Waham się pomiędzy 50 a 98. Size advisor sugeruje mi 48 ale spodnie są za małe i marynarka za krótka. Idealne spodnie są w rozmiarze 50. Spodnie 98 są odrobinę za ciasne w biodrach. Z tego co widzę to na poziomie bioder nie ma za wiele materiału do poluzowania.

Plecy w marynarkach nie wyglądają najlepiej. Czy da się to poprawić u krawca?

Na zdjęciu zamieściłem też rozmiar 48, ponieważ odpowiadało mi dopasowanie klatki piersiowej i talii. Ale tylko dla porównania jak leży marynarka.

Patrząc z przodu najlepiej wygląda, według mnie, garnitur w rozmiarze 98 - najlepsza długość marynarki, ewentualnie rękawy do minimalnego skrócenia. Jeżeli chodzi o dół pleców marynarki to prawdopodobnie problem zniknie, gdy usuniesz nici zabezpieczające rozcięcia. Wielokrotnie pisaliśmy tutaj, że te zabezpieczenia mają w ogóle spory wpływ na wrażenia dotyczące dopasowania i wygody.

Spodnie oczywiście do skrócenia we wszystkich przypadkach. Z czego wynikają te marszczenia z tyłu spodni, to już nie mam pojęcia, zgadywałbym, że z tego, że są za długie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Spodnie oczywiście do skrócenia we wszystkich przypadkach. Z czego wynikają te marszczenia z tyłu spodni, to już nie mam pojęcia, zgadywałbym, że z tego, że są za długie.

Marszeczenia spodni mogą wynikać ze sposobu w jaki stoję lub nadmiaru materiału w udach. Mam zniesienie lordozy kręgosłupa w odcinku lędźwiowym co może powodować inne układanie się miednicy. Sprawdzałem w lustrze przy lekkim uniesieniu pośladków materiał opada inaczej i fałdy się wygładzają.

Opublikowano

Witam wszystkich, mam takie pytanie, jak ruszy już outlet SS, czy działa on również w naszym kraju, czy trzeba kombinować jakoś z zamawianiem do innego kraju, i dopiero wtedy do naszej Ojczyzny? I jeszcze czy warto czekać na przecenę tego płaszcza:

http://eu.suitsupply.com/en/coats/light-brown-double-breasted-coat/J290.html?cgid=Coats

czy raczej nie będzie on objęty w wyprzedaży i zamawiać w cenie regularnej?

Opublikowano

Witam wszystkich, mam takie pytanie, jak ruszy już outlet SS, czy działa on również w naszym kraju, czy trzeba kombinować jakoś z zamawianiem do innego kraju, i dopiero wtedy do naszej Ojczyzny? I jeszcze czy warto czekać na przecenę tego płaszcza:

http://eu.suitsupply.com/en/coats/light-brown-double-breasted-coat/J290.html?cgid=Coats

czy raczej nie będzie on objęty w wyprzedaży i zamawiać w cenie regularnej?

Outlet nie działa na zasadzie standardowej wyprzedaży. Bazując na ofercie ostatniego outletu, większość, o ile nie wszystkie, modele z bieżącej oferty nie trafą do nowego outletu. Raczej pojawiają się tam rzeczy ze starszych kolekcji, oferta jest dość ograniczona.

Proszę o dobranie zimowego garnituru z SS do tych butów.

http://www.shoepassion.de/kollektion-boots/no-628.html

Ewentualnie mógłbyś poświęcić czas i zawęzić krąg poszukiwań do kilku modeli, w ofercie jest pewnie kilkadziesiąt garniturów. Lepszym wątkiem dla tego pytania byłby "Forumowa poradnia stylistyczna".

Ten też będzie pasował: http://eu.suitsupply.com/en/suits/jort-blue-plain/P4046.html

Normalnie mogę wybrać roz. 50, taki mnie interesuje ;)

Widzę, że dostępne są tylko rozmiary od 58 w górę.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Aron, dziękuję serdecznie za odpowiedź. Postaram się dostosować do zaleceń w zakresie ograniczenia wyboru, bo to faktycznie zbyt ogólne. Jednak tego Jorta bym sam nie wybrał, a tak zaczął mi się podobać i teraz wybór kręci się w okół niego. 

Opublikowano

Czy ktoś wydłużał rękaw w marynarce? Przy zmianie długości +1 cm guziki rękawa nadal będą wyglądać dobrze, czy już za wysoko?

Ja bym wybrał rozmiar 50. Co do rękawów - jest zapas i na pewno po wydłużeniu nie będzie to wyglądać źle. A na pewno będzie wyglądać lepiej niż za krótkie rękawy ;)

Opublikowano

@lucasd: ja polecam małe guziki, jak przy tylnych kieszonkach spodni, ewentualnie kamizelce. Szelki trzymają się równie dobrze jak na dużych, a same guziki zajmują mniej miejsca i łatwiej nosić z paskiem (jeśli naszyjesz je z zewnątrz).

Opublikowano

Pierwsze w oczy rzucają się przykrótkie marynarki z fatalnymi proporcjami. Albo modele celowo mają na sobie mniejszy rozmiar?

Raczej bym obstawiał 2 metrowych chłopów ubranych w rozmiar "regular". Wykroje poszczególnych modeli raczej nie ulegną drastycznej korekcie (o ile w ogóle).

Mam już swoje typy :) Dzięki za znalezisko :)