Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, polityka SuSu w zakresie rozmiarów, pozostaje wielką niewiadomą. Wnioskując po relacji "potencjalna popularność modelu" do "zakres rozmiarówki", nie można zrozumieć gustów klienteli. Być może ma na to wpływ ilość zakontraktowanego materiału.  

Opublikowano

Czy miał ktoś kiedyś do czynienia z torbami SuSu? Czy są subiektywnie warte swojej ceny?

Rozglądam się za czymś nowym i wpadł mi w oko ten model: 

http://eu.suitsupply.com/en/bags/dark-brown-portfolio/BAG15202.html?cgid=Bags

(kryteria: musi się zmieścić ultrabook 13 cali i często dużo teczek akt + zewnętrzne boczne kieszenie celem szybkiego wyjęcia szpargałów).

Opublikowano

Rozmawiałem akurat o tym płaszczu camelowym z obsługą i powiedzieli, że po sukcesie podobnego (dwurzędowego) modelu z zeszłego roku teraz zrobili ich dużo więcej. Nie wiem jednak jak to rozłożyło się na poszczególne rozmiary...

Opublikowano

Też rozmawiałem dziś na chacie z konsultantem odnośnie pojawienia się tego płaszcza w mniejszych rozmiarach ,jeszcze w tym sezonie, ale niestety wg. niego nic takiego nie planują. Może za rok mi się poszczęści.

Opublikowano

Ja pamiętam, że było to 29 grudnia. Ew mogę się mylić, że to nie był poprzedni rok, lub najpierw otworzyli dla innych krajów niż Polska. Widziałem pierwszą burzę rozmów na styleforum, gdzie ludzie chwalili się zakupami czy ich zamiarem właśnie już 28/29 grudnia.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie całkiem ładna. Marynarka raczej letnia. Wydaje mi się, że zielony, szczególnie w takim zgaszonym odcieniu będzie można połączyć z wieloma kolorami. Trudno się wypowiedzieć co do ceny. Najtańsze marynarki SuitSupply kosztują 229 Euro, niektórzy forumowicze jednak uważają, że nie warto, ze względów ekonomicznych, kupować samych marynarek, bo czasami kosztują tyle co cały garnitur. Jeżeli Ci się podoba i możesz przeznaczyć taką kwotę to kupuj :).

Opublikowano

Należy zwrócić uwagę na materiał - jedwab/len prod. EThomas. Jest bardzo delikatny i raczej nie przeznaczony do częstej i długoletniej eksploatacji (przekonałem się na własnej ... skórze :) ).

Opublikowano

Mam lniane spodnie z Zary czyli jakość nie powinna powalać i użytkuje je latem od 2009 roku. W dodatku białe.

Czy ktoś ma lub miał styczność ze swetrami SuSu. Zamówiłem ostatnio dwa w rozmiarze S.

Jeden leżał idealnie:

http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/burgundy-crewneck/SW579.html?cgid=Knitwear

Kolejny był rozmiar za duży i jednocześnie miał za krótkie rękawy:

http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/green-turtleneck/SW571.html?cgid=Knitwear

Poza tym ten pierwszy, który leżał idealnie był dziurawy.

Generalnie sweter bardzo ładny jednak sprawia wrażenie bardzo delikatnego i wydaje mi się, że może mieć tendencję do puszczania włókien i dziurawienia się.

Opublikowano

Czy miał ktoś kiedyś do czynienia z torbami SuSu? Czy są subiektywnie warte swojej ceny?

Rozglądam się za czymś nowym i wpadł mi w oko ten model: 

http://eu.suitsupply.com/en/bags/dark-brown-portfolio/BAG15202.html?cgid=Bags

(kryteria: musi się zmieścić ultrabook 13 cali i często dużo teczek akt + zewnętrzne boczne kieszenie celem szybkiego wyjęcia szpargałów).

Myślę o tej samej od dłuższego czasu. Nigdzie nie znalazłem informacji. Daj znać, jak się czegoś dowiesz.

• Oceniam pozytywnie 1