Aras Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 W strefie euro mają ciągle aktywną promocję: garnitur custom-made z wybranych tkanin za 299 euro. Przez chwilę była ona aktywna poza strefą euro (widzieliśmy ją też w Polsce), po czym ją wyłączyli tłumacząc się błędem (wiem, bo pytałem ich CS, czemu jednego dnia ten sam garnitur kosztował 1400 zł a drugiego już ponad 2300 zł... a w Niemczech jest ciągle za 299 euro). Wygląda na to, że znów coś namieszali poza strefą euro... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Jeszcze nie "naprawili" więc kto wie, może nie pomyłka. Ale strzeliłem jakiś kolor marynarki i wyszła po 210 zł. Aż dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Podobno już anulują zamówienia, także tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Dodam, że w w strefie euro (a przynajmniej w krajach, które sprawdzałem) mają już zupełnie inny konfigurator custom-made. Wreszcie można "wyklikać" takie opcje jak typ podszewki (pełna, półpodszewka czy brak), rodzaj klap i ich szerokość, itd. Wygląda to o wiele lepiej niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 To raczej oczywisty błąd, jeśli dobrze spojrzałem. Niektóre tkaniny miały cenę na plusie, a te 'trefne' na minusie, ktora to redukowała finalna wartość do śmiesznie niskich kwot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Niektóre tkaniny zawsze miały cenę na minusie i nie był to błąd. Po prostu cena bazowa zakłada użycie wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 16 minut temu, Aras napisał: Dodam, że w w strefie euro (a przynajmniej w krajach, które sprawdzałem) mają już zupełnie inny konfigurator custom-made. Wreszcie można "wyklikać" takie opcje jak typ podszewki (pełna, półpodszewka czy brak), rodzaj klap i ich szerokość, itd. Wygląda to o wiele lepiej niż u nas. Można umówić się ze sprzedawcą na wspólną sesję i bez problemu zrobić zakupy w tym custom made, również z Polski. Za konstrukcję full canvas dopłaca się ~400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Just now, Jakub.B said: Można umówić się ze sprzedawcą na wspólną sesję i bez problemu zrobić zakupy w tym custom made, również z Polski. Za konstrukcję full canvas dopłaca się ~400zł. Możesz rozwinąć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Błąd był oczywisty, bo łatwo znaleźć błędy w drugą stronę - ceny mocno zawyżone. Np. w dzianinach bluza, która kosztowała 319 zł, teraz kosztuje 499 zł, koszulka polo zamiast 319 zł - 599 zł - pierwsze z brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 5 minut temu, Aras napisał: Możesz rozwinąć temat? Jakiś czas temu z okazji koronawirusa SuSu proponowało zamiast zakupów stacjonarnych wspólne "zakupy" z doradcą klienta przez internet. W ramach tych zakupów doradca przeprowadzał przez proces stworzenia rzeczy custom made przez prywatny link który przypominał to co teraz jest na anglojęzycznym SuSu. Tylko widzę, że teraz nie można zmieniać detali typu wysokość stanu spodni, przeróbki krawieckie itp. A szkoda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Godzinę temu, chylonczyk napisał: To raczej oczywisty błąd, jeśli dobrze spojrzałem. Niektóre tkaniny miały cenę na plusie, a te 'trefne' na minusie, ktora to redukowała finalna wartość do śmiesznie niskich kwot. Co mnie zastanawia, to to, że niektóre marynarki już wróciły do zwykły h cen, a niektóre nadal są tanie. Skoro zauważyli błąd, to czemu nie naprawili go dla wszystkich produktów tylko części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 9 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 COMING OUT Kilka lat temu wyświetliła mi się reklama kontekstowa przedświątecznej wyprzedaży online koszul Eton. Nie miałem wówczas koszul tego producenta. Zalogowałem się kilkanaście minut przed startem wyprzedaży - oferta już była dostępna. Ustawiłem sortowanie od najtańszych. Najtańsza była jedna koszula w jednym rozmiarze, w cenie 0,00 euro, dostawa 0,00 euro. Zmagania ciemnej i jasnej strony mocy w moim umyśle były straszliwe i trwały prawie pół minuty. Wygrał ten pan: Po złożeniu zamówienia, przyparło mnie jeszcze aby napisać do sklepu: "Drodzy Szwedzi! Nie idźcie tą drogą! Macie błąd w systemie, a ja go bezwzględnie wykorzystałem! Wiem, to nieklasycznie niemęsko nieeleganckie z mojej strony! Niechybnie zbankrutujecie przez to, a ja będę skazany na Wólczankę z miasta Łodzi, niewielkiej miejscowości w środkowych Chinach!". Nie napisałem. Koszula przyszła. Trochę za duża. Pan Baś ją poprawił. Mam ją do dziś. Później kupiłem jeszcze 8 koszul Eton. Obecnie jest to mój ulubiony producent koszul. No. Tak że ten. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 37 minutes ago, kubaba5 said: Co mnie zastanawia, to to, że niektóre marynarki już wróciły do zwykły h cen, a niektóre nadal są tanie. Skoro zauważyli błąd, to czemu nie naprawili go dla wszystkich produktów tylko części? Może błąd nie jest taki oczywisty? Choć wtedy mogli by wyłączyć opcję custom, lub 'tanie' tkaniny do czasu znalenienia błędu. Może robią outsourcing IT do Indii i stąd takie kwiatki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 3 godziny temu, lubo69 napisał: COMING OUT Kilka lat temu wyświetliła mi się reklama kontekstowa przedświątecznej wyprzedaży online koszul Eton. Nie miałem wówczas koszul tego producenta. Zalogowałem się kilkanaście minut przed startem wyprzedaży - oferta już była dostępna. Ustawiłem sortowanie od najtańszych. Najtańsza była jedna koszula w jednym rozmiarze, w cenie 0,00 euro, dostawa 0,00 euro. Zmagania ciemnej i jasnej strony mocy w moim umyśle były straszliwe i trwały prawie pół minuty. Wygrał ten pan: Po złożeniu zamówienia, przyparło mnie jeszcze aby napisać do sklepu: "Drodzy Szwedzi! Nie idźcie tą drogą! Macie błąd w systemie, a ja go bezwzględnie wykorzystałem! Wiem, to nieklasycznie niemęsko nieeleganckie z mojej strony! Niechybnie zbankrutujecie przez to, a ja będę skazany na Wólczankę z miasta Łodzi, niewielkiej miejscowości w środkowych Chinach!". Nie napisałem. Koszula przyszła. Trochę za duża. Pan Baś ją poprawił. Mam ją do dziś. Później kupiłem jeszcze 8 koszul Eton. Obecnie jest to mój ulubiony producent koszul. No. Tak że ten. no cóż, u nas to januszowanie, za granicą "insane discount" Polecam styleforum, co tam sie teraz dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 23 minuty temu, michasacuer napisał: no cóż, u nas to januszowanie, za granicą "insane discount" Polecam styleforum, co tam sie teraz dzieje Nie śledziłem nigdy wątku SS na SF, z ciekawości wszedłem poczytać o tych „insane discounts”... @lubo69 cóż, każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Ja bym takiego zamówienia jak Ty nie złożył. Nie wydaje mi się też żeby to był powód do dumy i chwalenia się na forum internetowym. Patrząc po ilości „lajków” które dostaje Twój post być może jestem w mniejszości i większość nie widzi tu żadnego problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Lajk był za odwagę przyznania się do tego otwarcie, bo założę się że spora ilość ludzi (nie mówię, że tu) wykorzystała sytuację i siedzi cicho, bo wie, że to nieelegancko. Kolega [mention]lubo69 [/mention] odkupił winę z nawiązką stając się wiernym klientem Etona, więc akurat w jego przypadku Eton zrobił dobry interes:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Może Eton zrobił błąd, może SuSu zrobiło błąd. Może to Easter Egg. Błąd chyba ktoś powinien zauważyć; jakąś księgowość pewnie prowadzą. A może tam sami arbitrzy elegancji i biorą takie błędy na klatę, bo anulować zamówienie byłoby nieelegancko? Ja zamówienia w SuSu nie złożyłem, ale dzięki temu zamieszaniu dowiedziałem się, że SuSu ma opcję na zamówienie - wcześniej nie wiedziałem. Gdyby nie błąd u Etona, może nie poznałbym ich koszul. Jaki to problem przyjąć x zamówień przez 24 godziny po kosztach produkcji (czyli nic nie zarobić przez tylko jeden dzień) a dzięki temu mieć darmową reklamę na wielu forach i grupach, potencjalnie nowych klientów, nowe zamówienia od dawnych klientów? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 39 minut temu, lubo69 napisał: Może Eton zrobił błąd, może SuSu zrobiło błąd. Może to Easter Egg. Błąd chyba ktoś powinien zauważyć; jakąś księgowość pewnie prowadzą. A może tam sami arbitrzy elegancji i biorą takie błędy na klatę, bo anulować zamówienie byłoby nieelegancko? Ja zamówienia w SuSu nie złożyłem, ale dzięki temu zamieszaniu dowiedziałem się, że SuSu ma opcję na zamówienie - wcześniej nie wiedziałem. Gdyby nie błąd u Etona, może nie poznałbym ich koszul. Jaki to problem przyjąć x zamówień przez 24 godziny po kosztach produkcji (czyli nic nie zarobić przez tylko jeden dzień) a dzięki temu mieć darmową reklamę na wielu forach i grupach, potencjalnie nowych klientów, nowe zamówienia od dawnych klientów? Jeśli firma świadome zorganizuje taką promocję to oczywiście żaden problem. Tylko co to ma wspólnego z opisywaną sytuacją? Czy koszula za 0 EUR z darmową wysyłką była według Ciebie „po kosztach produkcji”? Czy spodnie za 30 PLN z darmową wysyłką były według Ciebie „po kosztach produkcji”? Czy w sytuacji kiedy znajdę na ulicy portfel z pieniędzmi, mogę go sobie zatrzymać bo „może ktoś go zgubił, ale może świadomie odłożył żeby ktoś inny go sobie wziął” a zresztą „przecież chyba własciciel powinien był zauważyć, że zgubił portfel”? Nie mam pojęcia jak takie sytuacje rozstrzyga się od strony prawnej, wiem że staram się traktować innych tak jak sam chciałbym być traktowany. A na pewno nie chciałbym żeby ktoś z pełną świadomością wykorzystał moją pomyłkę skutkująca stratą finansową. Dlatego też sam takich „okazji” nie wykorzystuję. A okazje bywały. Ale jak już pisałem, każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 A jak już jesteśmy w temacie anegdotek na temat zamówień nie z SS to też podzielę się dwiema. Nie żeby się chwalić, bo nie ma czym i według mnie takie zachowanie jest po prostu normalne, ale żeby pokazać że może jest jakaś alternatywa do wykorzystywania każdej okazji. Niestety nie jest to chyba tak oczywiste jak mi się wydawało. A może po prostu jestem frajerem? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 @Zajac Poziomka bardzo dobra postawa, sam tak kiedyś zrobiłem. Zwracam uwagę, że w przypadku SS sprawa nie jest taka prosta bo najpierw się wyświetla cena materiału OD 30 zł a potem dodatkowy koszt ,,personalizacji” czyli finalnie wychodzi minimum ok 630 zł. Także trudno jest samemu ocenić czy cena jest prawidłowa czy zaniżona. Dodatkowo kilka postów wyżej jeden z użytkowników zwracał uwagę, że ceny niektórych produktów w PLN były dużo wyższe niż wynikałoby to z kursu walut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Nie mam kompleksów, nie potrzebuję się dowartościowywać, nie chce mi się już opisywać, jak Agnieszka z Patine zapomniała mnie skasować za pobranie i jak to się skończyło - może Daniel pamięta. Nie przyszło mi też do głowy, żeby tamtą korespondencję zachować i pochwalić się nią na forum. Jeśli porównujemy skorzystanie z błędu (lub zabiegu marketingowego) dużego przedsiębiorstwa ze zwinięciem portfela być może staruszce, która szła po leki, to idźmy dalej: piętnujmy kupowanie w promocji Lobbów czy T&A - przecież ci biedni przedsiębiorcy na tym tracą, bo gdyby nie tracili, nie ustalaliby przecież o 30% czy o 80% wyższych RRP. Na pewno te buty czy koszule są warte tyle, ile przedsiębiorca za nie chce, a kupując na przecenie po prostu wykorzystujemy jego trudną sytuację*. *jeśli ktoś nie zajarzył: nie uważam tak; nie uważam również, żeby kradzież portfela i skorzystanie z wyjątkowo niskiej ceny produktu było tożsame. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Notorycznie na perfuforum ludzie polują na błędy systemu w postaci pełnych produktów wystawionych online nieopatrznie za cenę testera (co jest naganne), jednak w 99.9% przypadków firmy anulują transakcje, bo kliknięcie w przycisk "kup teraz" nie może być jednoznaczne z niekorzystnym rozporządzaniem swoim majątkiem. Porównanie do zgubionego portfela nietrafione - mówimy o dużych firmach, które zarabiają na sprzedaży ludziom produktów, zakładam, że nie są idiotami. Jeśli ktoś wysyła za zero koszulę za zero to jest to moim zdaniem chwyt reklamowy, bo niby jakim cudem? Z amerykańskiego podwórka wygląda to inaczej, bo tam firmy za wszelką cenę nie chcą zrazić do siebie klienta i w wielu przypadkach biorą najgłupsze błędy na swoje barki. Przykład: zamówiliśmy rowerek biegowy dla córki i przyszedł. Za trzy miesiące dzwoni do drzwi kurier i przynosi drugi, identyczny rowerek. Kontaktuję się z firmą (Koledzy mam nadzieję, nie wymagają print screena, bo ekhm, Forum o eleganckim stylu bycia), a Pani po drugiej stronie pisze mi, że mają w papierach porządek, przesyłki zwrotnej nie są w stanie przyjąć i proszą, jeśli taka jest nasza wola o przekazanie rowerka najbliższemu YMCA lub ludziom w potrzebie. Druga sytuacja: zamówiłem iPada z Walmart. Po otrzymaniu stwierdziliśmy z żoną, że jednak zwrócimy i wybrałem na stronie zwrot. Otrzymałem etykietę na wysyłkę z powrotem, ale po dwóch dniach żonie się odwidziało i zrezygnowaliśmy ze zwrotu. Problem był taki, że po kilku dniach od anulowania zwrotu (i nie wysłaniu paczki) dostałem kasę z powrotem na konto. Dzwoniłem kilkukrotnie do sklepu, aby powiedzieć, że anulowalem zwrot w systemie i proszę o pobranie odpowiedniej kwoty z karty, dostałem kilkukrotnie potwierdzenie, że tak będzie i nigdy nie pobrano mi tej kwoty. Karma odbiła się od kosmosu i córka zbiła ekran w tablecie... 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Nie wiem na ile to coś wniesie do dyskusji, ale niżej opiszę (może jednostkową) sytuację która każe mi myśleć, że jednak nie było to do końca niezaplanowane działanie firmy. Zamówiłem dla żony dwa miesiące temu granatowy garnitur dwurzędowy w prążek ze strony SuitStudio. Paczka przyszła, a w środku oprócz garnituru jeszcze marynarka w kolorze szarym (ten sam model z tkaniny Traveller, inny kolor). Po kontakcie z supportem powiedzieli, żeby nie zwracać. Efekt był taki, że dokupiliśmy kolejną parę spodni do kompletu (bo co zrobić z szarą odd jacket w prążek?). Wydaje mi się, że mogło chodzić o kwestię sprzedaży w opcji mix and match - spodnie i marynarka były w innych rozmiarach i możliwe że wyczuli szansę na sprzedanie zalegającego rozkompletowanego stocku. Nie wierzę, że to nie było celowe działanie firmy. Efekt: i my i (raczej) SuitStudio zadowoleni. Nie jestem pewien o co chodziło w obecnej sytuacji z MTO, ale "błąd" SuitStudio, outlet susu otwarty po raz pierwszy od x lat oraz te chaotyczne przeceny są dość zastanawiające. Ale przekonamy się jeśli ewentualnie zaczną anulować zamówienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Jest szansa na to, że jednak jesteśmy za malutcy żeby zrozumieć potencjalną celowość tego ruchu ze strony SuSu - by wygenerować dodatkowe wzmianki o firmie (m.in. na forach takich jak to) lub po prostu dodatkowe wizyty na stronie (x osób po tej akcji będzie częściej zaglądać do ich sklepu i sprawdzać ceny). Dla takiej firmy koszt tego „błędu” może być niższy niż długoterminowe korzyści wynikające z niego. Just saying, nie oceniam etyczności skorzystania lub świadomego nieskorzystania z tej ‚oferty’. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 36 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Karma odbiła się od kosmosu i córka zbiła ekran w tablecie... ...najeżdżając na niego rowerkiem ...I to by było COŚ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi