Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie do użytkowników garnituru z sutisupply. Chodzi o pytanie odnośnie rozmiaru uda w spodniach Brescia. Do garnituru Lazio. Czy moglibyście zmierzyć swoje spodnie w udzie i zobaczyć jak się mają do wymiarów w tabeli?  Zapewne każdy z was miał wątpliwości co do tego wymiaru. Pozwoliłoby to zaoszczędzić czasu przy zamawianiu produktów tejże firmy. 

Opublikowano
W dniu 23.01.2019 o 23:39, pan3k napisał:

(...) rozmiaru uda w spodniach Brescia. Do garnituru Lazio. (...)

Mam Lazio w rozmiarze 46, udo mierzone wg instrukcji z tego rysunku mierzy ok. 30 cm, ale dość szybko się zwęża i kilka centymetrów niżej mierzy 28 cm. (Garnitur kupowany wiosną zeszłego roku.)

Ogólnie krój Lazio jest wybitnie wąski i "włoski" i mógłbym go polecić tylko osobom szczupłym, nieprzesadnie umięśnionym.

• Like 1
Opublikowano

Chciałem zamówić model Napoli ale widzę że kolekcja jest jesienno/zimowa. Czy między kolekcjami jest różnica w grubości materiału? Potrzebuje garnitur na czerwiec więc kiedy może być zbyt ciepły.

Opublikowano
3 godziny temu, tadamdam napisał:

Mam Lazio w rozmiarze 46, udo mierzone wg instrukcji z tego rysunku mierzy ok. 30 cm, ale dość szybko się zwęża i kilka centymetrów niżej mierzy 28 cm. (Garnitur kupowany wiosną zeszłego roku.)

Ogólnie krój Lazio jest wybitnie wąski i "włoski" i mógłbym go polecić tylko osobom szczupłym, nieprzesadnie umięśnionym.

Czyli rozmiar 46 w rzeczywistości ma 60 cm w udzie, a według tabeli rozmiarów 54,6 więc zostaje te 5 cm zapasu. Teoretycznie, bo piszesz, że już kilka cm niżej i 56 cm.

Muszę zatem zamówić 106 i 110 i dobrać oddzielnie marynarkę i spodnie. Dzięki za pomoc. Jedna z zagadek sutisupply rozwiązana. 

Opublikowano
5 hours ago, jarnold said:

Chciałem zamówić model Napoli ale widzę że kolekcja jest jesienno/zimowa. Czy między kolekcjami jest różnica w grubości materiału? Potrzebuje garnitur na czerwiec więc kiedy może być zbyt ciepły.

Wydaje mi się, że co do zasady garnitury Napoli są całoroczne, tj. podszewka + średniej grubości wełna. Nie mam akurat tego modelu ale z tego co widzę to te same sztuki pojawiają się zazwyczaj w sezonie jesienno-zimowym jak i letnim. Większe różnice między sezonami są w  innych modelach.

Jak chcesz mieć garnitur letni to możesz trochę poczekać i zamówić np. Havana Traveller bez podszewki z kolekcji letniej, ale to wyjdzie pewnie drożej niż Napoli. 

Opublikowano
45 minut temu, koz napisał:

Wydaje mi się, że co do zasady garnitury Napoli są całoroczne, tj. podszewka + średniej grubości wełna. Nie mam akurat tego modelu ale z tego co widzę to te same sztuki pojawiają się zazwyczaj w sezonie jesienno-zimowym jak i letnim. Większe różnice między sezonami są w  innych modelach.

Jak chcesz mieć garnitur letni to możesz trochę poczekać i zamówić np. Havana Traveller bez podszewki z kolekcji letniej, ale to wyjdzie pewnie drożej niż Napoli. 

Dzięki, więc Napoli powinien być ok, a jak z Lazio będą cieńsze tkaniny?

Traveller odpada ze względu że ma być to typowo formalny garnitur.

Opublikowano

Przy Lazio czy Havanie jest więcej sezonowych tkanin, np. zimą flanela, grube mieszanki wełny z kaszmirem itp., natomiast latem przy tych modelach będzie można znaleźć np. len lub wełna-jedwab-len, ale są też całoroczne - więc po prostu trzeba dokładnie oglądać.

Napoli powinien być ok w tym sensie, że raczej nie będzie to typowy garnitur "zimowy" z grubej tkaniny. Jak potrzebujesz garnituru dopiero na czerwiec to możesz też chwilę poczekać - za niedługo powinna wejść nowa kolekcja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam 175cm wzrostu i 73kg wagi. W klacie 100cm (szerokie motyle)

Chciałbym zamówić marynarkę SuSu bazując na marynarce Milera, którą już posiadam. Rozmiar slim 176/96 Milera i 46 SuSu są bardzo podobne. Obie mają w klacie 102 cm. Marynarka Milera, którą mam, w klacie wydaje mi się mocno opięta. Jest przecież tylko 2 cm większa od obwodu klatki, więc Susu 46 odpada skoro jest podobna rozmiarem do Milera. Z kolei SuSu 48 w klacie ma 106cm. Myślicie że będzie okej, skoro ja w klacie mam 100cm? Nie mam pojęcia ile minimum powinna być większa marynarka w klacie od wymiaru ciała(klaty). 

Problem może być jeszcze z rękawami bo Susu 48 ma w rękawach 63cm, a ja muszę mieć 59cm. Da radę skrócić jakoś te 4cm?

Opublikowano

Ja mam 178, w klatce koło 100 i noszę rozmiar 50 Lazio. 48 już robiło wyraźnego iksa na guziku. Rękawy musiałem za to skracać. Zamów 3 rozmiary najlepiej i odeslij, ale wydaje mi się że 46 bedzie dla ciebie sporo za mały

Opublikowano
11 godzin temu, NN. napisał:

Nie mam pojęcia ile minimum powinna być większa marynarka w klacie od wymiaru ciała(klaty). 

Minimum 7 cm-2.75 cala

Opublikowano

Nowa kolekcja SuitSupply robi wrażenie. Szkoda tylko, że polskie firmy nie biorą przykładu.

Świetne kurtki i płaszcze, m.in. field jacket i safari, marynarki z ciekawych materiałów (np. seersucker) i w oryginalnych wzorach, świetne wzory koszul (np. z zielonego lnu, grupy prążek bengalski, denim).

Opublikowano

Moje dotychczasowe doświadczenia z SS to torba-wół roboczy na deszczowe dni i sweter. Było ok. Zamówiłem koszulę i sweter. Koszula poszła od razu na szmaty do czyszczenia butów, sweter będzie po domu i do sprzątania. Ale chłam.

Opublikowano

Mam/miałem kilka koszul SuSu z różnych linii. Te z najwyższej (Jort i chyba Red Line) są rewelacyjne - świetne tkaniny, wykonanie i detale. Najlepsze koszule jakie mam. Te z niższych linii (nie wiem dokładnie z jakich, ale jedna podobna do tej z linka) są ok. Powiedziałbym, że są zauważalnie lepsze od CT, ale trochę gorsze niż Osovski. W cenie regularnej nie kupiłbym ich (od droższych wolałbym MTM, tańsze moim zdaniem nie są tyle warte), ale w outlecie to moim zdaniem bardzo dobry cel.

Co do dzianiny mam dwa swetry. Jeden jest bardzo ok (brązowy cable knit) , ale drugi (burgundowy kardigan) już jest dużo słabszy. W cenie regularnej nie kupiłbym żadnego, w cenie outletowej drugiego tez nie.

Opublikowano

Miał ktoś okazję oglądać tą polówkę? Kiedyś miałem taką koszulkę i bardzo była bardzo przyjemna w noszeniu, ale to było z 25 lat temu, Levi's.

Ta jest o tyle fajna, że jak już jej nie będę nosił to nada się na polerkę do butów :D

IMG_20190219_233630.png