Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może teraz rzeczywiście tak jest. Sam się przekonałem o tym że w SuSu bywa że te same produkty mają różne oznaczenia. Kiedyś zamówiłem dwa paski średniobrązowe o różnych kodach a przyszły dwa dokładnie te same (na zdjęciach bardzo subtelnie różniły się odcieniem).

Z tego co pamiętam (ale nie jestem w stanie tego teraz zweryfikować), to jak zamawiałem swój płasz ok. rok temu, to wydaje mi się że w opisach obu modeli pojawiało się rozróżnienie na 2 vs 2,5 guzika. Wybrałem na 2,5 i taki właśnie otrzymałem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dla innych zainteresowanych - tak wygląda porównanie kolorystyczne marynarek Havana - C 848 - dolna/lewa, C 1130 - środkowa,  C 847 - prawa/górna. Zdjęcie rękawów zrobione z lampą, więc kolory są trochę podkręcone. Moje odczucia - C 1130 i C 847 różnią się o jeden odcień, natomiast C 848 od C 1130 jest jaśniejsza o dwa tony. Mi najbardziej przypadła do gustu C 1130 i jej ciemno atramentowy kolor.

46477068_568300890301546_2857656022242164736_n.thumb.jpg.ceaaef9de38bc2ba977b26735df80e08.jpg46337816_280181199277408_2437794081108131840_n.thumb.jpg.e1763d9364083f73cbc6bc23f3134a50.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
30 minut temu, Szydlowsky napisał:

Godzinę temu, Andre napisał:

A możecie wyrazić swoją opinię, czy warto dawać 1200 zł za sama marynarkę, skoro niewiele drożej można mieć cały garnitur z SuSu?

Opublikowano

Obczajcie na eBayu sprzedawcę "suitreview", on ma na początku każdego miesiąca dostawę garniturów i marynarek SuSu w niezłych cenach. Chociaż jego lokalizacja to USA to w opisie ma notkę, że wysyła towar z Niemiec. Pytałem go już o możliwość wysyłki do Niemiec i nie miał problemu. Może wysyła też do PL ? 

• Like 1
Opublikowano

Wyglądają całkiem fajnie. Mam zwykłe spodnie od nich chyba z tego samego materiału i na razie się trzymają, żadnych przetarć w kroku nie zauważyłem, choć to podobno częsta przypadłość w przypadku flaneli

Opublikowano

@Enygma - mi bardzo przypasowała wybrana marynarka, więc trochę ciężko obiektywnie się wypowiedzieć ;) . 1200 zł za samą marynarkę to faktycznie dużo, jednak nie ma za bardzo alternatyw na rynku jeśli chodzi o granatowe marynarki. Można rozważyć jeszcze zakup Mr. Chic od Lancreto (800 zł) lub Turina od Milera (teraz 900 zł, pewnie można by znaleźć rabat żeby zjechać z ceną o 50 czy 100 zł). Jednak obie wspominane marynarki są oparte o klejonkę, a SuSu szyje na płótnie, co niewątpliwie przemawia za SuSu. Ja bym zatem odpowiedział zatem na Twoje pytanie w ten sposób: w porównaniu do alternatywnych marynarek , te marynarki są warte swojej ceny. Inną kwestią jest to, że ceny samych marynarek są z kosmosu niemal we wszystkich firmach.

Opublikowano

Suitsupply nie szyje na płótnie (full canvas), a tylko half canvas. A przynajmniej nie marynarki za 1200 złotych, bo najwyższa linia SS jest chyba faktycznie wykonywana w full canvas. Nie wiem co takiego jest z kosmosu w tym, że marynarka jest dużo droższa od spodni. Uszycie marynarki jest nieporównywalnie bardziej skomplikowane, pracochłonne i zużywa znacznie więcej materiału. 

Opublikowano

@Andre przymierzałem i Turina i Mr. Chic, i ta druga to nie mój krój, za krótka, dziwnie odstawała w klatce piersiowej a poniżej guzika robił się efekt sukienki. Co do turina to rozmiar w wersji slim był dla mnie za bardzo slim, ale poza tym było ok, tylko nie zdecydowałem się przez te klejonkę. 

Dlatego muszę przemyśleć czego oczekuję i ile jestem w stanie dać i zdecydować ;)

Opublikowano

@Zajac Poziomka - half canvas to wciąż jednak półka wyżej niż klejonka. Co do czasochłonności i trudności wykonania marynarki to nie mam uwag, masz rację.

@Enygma - też Mr. Chic mierzyłem, akurat na mnie cała marynarka dobrze leżała, tylko kołnierz odstawał i to był dla mnie deal breaker. Turina nie mierzyłem, chociaż się przymierzałem do tego przed preorderem.

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy SuitSupply przewiduje jakieś rabaty z okazji Black Friday? Zdaje się, że w poprzednich latach nie było żadnych obniżek z tego tytułu, ale jako że planuje całkiem spore zamówienie u nich, to wolę się upewnić :) 

Opublikowano

Mam zapytanie odnosnie oznaczenia tkanin.

W SuSu wystepuje rozróżnienie pomiedzy wełna, a czystą wełną. Ktos wie na czym polega roznica?

Odnotowalem iz czasem to drugie oznacza flanelę, ale chyba nie jest to regula.

Opublikowano

W dniu 20.11.2018 o 15:27, Servetch napisał:

SuitSupply, poz aoutletem, nie organizuje żadnych promocji.

gdzie w zasadzie jest ten ich outlet bo na stronie nigdy nic nie widziałem?