Szydlowsky Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 @wally dzieki za fotkę . Wygląda na to że muszę jeszcze przemyslec ten zskup . Prawdopodobnie zamówię obie wersje - ciemniejsza i jaśniejsza i zerkne która mi bardziej przypasuje do garderoby . Do jeansów poszukam czegoś innego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 Dnia 26.8.2017 o 17:46, BrotherM napisał: A tak na jeszcze jedną uwagę zwróciłem co do nowej kolekcji SuSu - daleko posuniętą casualizację ... Dla mnie osobiście to raczej wykolejenia. One już chyba od początku były wątkiem w SuSu. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Zainteresowało mnie kilka koszul slim fit od SuSu. Porównując rozmiarówki z koszulami marek, jakie posiadam nie ma większych różnic na papierze. Rzeczywistość to jednak inna sprawa, zatem zapytam jak się ma krój slim fit 41 Suit Supply do podobnego kroju 41 dla wzrostu 176-182cm Lamberta, Osovskiego, Lancerto/Mr. Vintage, Milera? Da się to jakoś porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 slim fit SuSu 38 odpowiada 38 slim fit Lamberta - dokładnie tak samo leży, ta sama szerokość rękawów i mankietów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Średnio pocieszające. O ile do klaty i pasa w Lambertach nie mam zastrzeżeń, to już rękawy jak na mój gust za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Ile wynosi dokładnie szerokość nogawki na dole w garniturach Havana czy Lazio, w rozmiarach powiedzmy 46 czy 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 W dniu 12.09.2017 o 20:48, Ekscelencja napisał: Zainteresowało mnie kilka koszul slim fit od SuSu. Porównując rozmiarówki z koszulami marek, jakie posiadam nie ma większych różnic na papierze. Rzeczywistość to jednak inna sprawa, zatem zapytam jak się ma krój slim fit 41 Suit Supply do podobnego kroju 41 dla wzrostu 176-182cm Lamberta, Osovskiego, Lancerto/Mr. Vintage, Milera? Da się to jakoś porównać? Koszule osovski są węższe w tali aniżeli w susu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @Ekscelencja Lambert 41 slim ma ciut szersze i dłuższe rękawy, reszta wymiarów taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 (edytowane) 19 godzin temu, Miro napisał: Ile wynosi dokładnie szerokość nogawki na dole w garniturach Havana czy Lazio, w rozmiarach powiedzmy 46 czy 48? W Lazio 19,5 cm dla rozmiaru 48. Edytowane 16 Wrzesień 2017 przez blondaas dopisanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 A który model jest marynarki ma bardziej "równoległy" krój - to znaczy lepiej leży na osobie o słabo rozbudowanych ramionach i klatce? Lazio czy Havana? Tabela sugeruje, że Havana - bo ma mniejszą różnicę obwodów klatki i talii. Jest tak rzeczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @Miro koszule nosisz w moim rozmiarze, więc havana 46 powinna leżeć bardzo dobrze, lepiej niż lazio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @Krzysiek_W- A tak dopytam dla pewności - czemu Lazio gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 SuSu znowu coś porusza. Jak Wam się podoba kolekcja dla pań, a raczej jej oprawa graficzna? Do Polski jeszcze nie ma... http://eu.suistudio.com/en/home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Witam, czy outlet SuSu jeszcze funkcjonuje ? Poszukuję jakichś marynarek do do chinosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 @lisciofcb Z reguły jest otwierany 1-2 razy do roku, grudzień-styczeń oraz lipiec-sierpień. Tego lata nic nie było, więc możliwe, że rzucą coś zimą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 20 minut temu, Midlife-Crisis napisał: SuSu znowu coś porusza. Jak Wam się podoba kolekcja dla pań, a raczej jej oprawa graficzna? Do Polski jeszcze nie ma... http://eu.suistudio.com/en/home No cóż ... jak zwykle w modzie damskiej same anorektyczki. Doceniam za to, że nie ma tam jedynie Pań ubranych męskie garnitury i buty (co mi kompletnie się nie podoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 37 minut temu, Midlife-Crisis napisał: SuSu znowu coś porusza. Jak Wam się podoba kolekcja dla pań, a raczej jej oprawa graficzna? Do Polski jeszcze nie ma... http://eu.suistudio.com/en/home Dla mnie słabe. Garsonki mogą być, ale stroje wieczorowe to porażka - byłem pewien, że znajdę tutaj suknie wieczorowe a'la Angelina, a tymczasem propozycje orbitują wokół wariacji na temat męskiego smokingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Witam. Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego garnituru od SuSu. Do tej pory nic od nich nie mierzyłem. Chciałbym zapytać grono forumowiczów o pomoc w doborze rozmiaru. Rozmiar jaki noszę w Bytomie to 176/96/84 w wersji wyszczuplonej, gdzie spodnie w pasie maja tylko minimalny luz, a długość nogawek była skracana. Marynarka jest dobrze dopasowana, chodź rękawy także minimalnie skracałem. W rozmiarówce SuSu modelu Lazio (slim) dla rozmiaru 44 mamy: klatka 99cm (Bytom 96cm), talia 87cm (B 93cm), pas 78cm (B 84cm). Zauważam tutaj duże rozbieżności, gdzie obwód klatki jest szerszy o 3cm, ale talia i pas spodni już o 6cm węższe. Jak na to spojrzeć? Rozmiarówka modeli Napoli (standardowa) dla spodni nie różni się w obwodzie pasa. Czy w takim razie rozmiar 46, gdzie pas ma 82cm będzie lepszym wyborem? Z mojej perspektywy nie, uważam, że lepiej dopasować marynarkę, a spodnie można poszerzyć, jeżeli posiadają one naddatek materiału. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 3 godziny temu, FONos napisał: No cóż ... jak zwykle w modzie damskiej same anorektyczki. Doceniam za to, że nie ma tam jedynie Pań ubranych męskie garnitury i buty (co mi kompletnie się nie podoba). 2 godziny temu, mosze napisał: Dla mnie słabe. Garsonki mogą być, ale stroje wieczorowe to porażka - byłem pewien, że znajdę tutaj suknie wieczorowe a'la Angelina, a tymczasem propozycje orbitują wokół wariacji na temat męskiego smokingu. To jasne, że to nie sklep z damskimi ciuchami, tylko z męskimi dla kobiet. Nie wiem jednak, czy u Was się to pokazuje (mam takie przeczucie), ale na wstępie strony EU jest bardzo seksistowska kampania reklamowa, której ofiarą padają faceci z wytrenowanym tyłkiem, co jest nowym sposobem na prowokację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Godzinę temu, Midlife-Crisis napisał: Nie wiem jednak, czy u Was się to pokazuje (mam takie przeczucie), ale na wstępie strony EU jest bardzo seksistowska kampania reklamowa, której ofiarą padają faceci z wytrenowanym tyłkiem, co jest nowym sposobem na prowokację. W sumie nic nowego, można powiedzieć że ten sam kierunek, tylko zwrot przeciwny w porównaniu do reklam męskich kolekcji SuSu. Ostatnio chyba była spokojniejsza, ale jeszcze parę lat wstecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: To jasne, że to nie sklep z damskimi ciuchami, tylko z męskimi dla kobiet. Nie wiem jednak, czy u Was się to pokazuje (mam takie przeczucie), ale na wstępie strony EU jest bardzo seksistowska kampania reklamowa, której ofiarą padają faceci z wytrenowanym tyłkiem, co jest nowym sposobem na prowokację. Ciekawe jak Panie ją postrzegają ... mnie ani nie zachęca ani nie zniechęca ... niemniej pierwsze zdjęcie ze wzrokiem bazyliszka ciemnoskórej pani rambo raczej odstrasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Chłopaki, proszę... Trzeci raz dzisiaj się złapałem i wszedłem w ten temat bo myślałem, że o czymś ciekawym mowa, a tu dyskusja o damskich ciuchach Chyba jest tu wydzielony dział - damska elegancja czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Czy w susu jest szansa na garniak 176/110 klatka i spodnie węższe w pasie ale szersze w udzie - pewnie nie od kompletu? Tzn w pasie 85-88cm/ udo 63-64cm? Skracanie spodni w pasie 10cm słabo wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2017 Zakupiłem ten garnitur w rozmiarze 25 http://eu.suitsupply.com/pl/new_arrivals/havana-granatowy-gładki/P5302.html?cgid=new_arrivals&from=whatsnew I mam problem długość marynarki mierzy 71 cm w tabeli 73 posiadam inne havany i mają te 73 cm myślicie ,że to akurat błędny komplet czy cała kolekcja będzie miała 71 cm ? . Spodnie od innego garnitury bo orginalne narazie za szerokie od uda w dół i za dlugie Rzućcie fachowym okiem ale chyba mi brakuje te 2 cm xd już zamówiłem drugi w tym samym rozmiarze najwyżej 2 do zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2017 Ten garnitur jest moim zdaniem za krótki. O ile pamiętam, to SuSu deklaruje, że wymiary mogą się różnić od tabeli o +- 2 cm - daj znać jak to będzie wyglądało w drugim egzemplarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi