Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry Panowie, to mój pierwszy post na forum, bardzo mi miło dołączyć do Waszej społeczności :)

Skorzystałem z okazyjnego outletu i po długim oczekiwaniu przyszła do mnie moja pierwsza Hawana :) 

Czy to normalne w SuSu, że podszewka w rękawach jest z 100% poliestru? Trochę to wieje taniochą ? Do tego to marynarka jest z cienkiego lnu na lato, więc rękawy nie będą oddychać, czy to jest jakiś specjalny poliester?

Opublikowano
13 minut temu, 25kamil25 napisał:

W tych wyższych liniach też tak jest?

Też. Mam dwa jorty, jeden traveller bez podszewki, gdzie podszewka rękawów to poliester. Drugi ma cupro, a w rękawach mieszankę wiskozy i poliestru.

Opublikowano
Ja z tym problemu nigdy dotąd nie miałem, latem od pewnej temperatury i tak się spocisz. 
Z tą różnicą, ze cupro "oddycha", a poliester już nie ma bardzo.
To ciekawe, bo te droższe Havany, które posiadam i były wyceniane na 499$ mają właśnie poliester, tańsze zaś z ceną metkowa 399$ posiadają cupro.
Opublikowano

A robiliście kiedyś testy na to "oddychanie", bądź "nie oddychanie"? Z odpowiedniego poliestru robi się ubrania sportowe i jakoś nikt nie umiera z "braku oddychalności"...

Mam i takie i takie marynarki i żadnej różnicy nie widzę...  

Opublikowano

Jedyne miejsce, które miałem mokre od potu, nosząc marynarkę w ciepłe dni, to klatka piersiowa, po lewej stronie. Tam czasem w kieszeni noszę portfel. Spoconych rąk nie zauważyłem od nieregulaminowej podszewki.

Opublikowano
4 hours ago, Aras said:

A robiliście kiedyś testy na to "oddychanie", bądź "nie oddychanie"? Z odpowiedniego poliestru robi się ubrania sportowe i jakoś nikt nie umiera z "braku oddychalności"...

Mam i takie i takie marynarki i żadnej różnicy nie widzę...  

Ubranie sportowe "dziala" inaczej. Przylega do ciała, przez co odprowadza wilgoć i szybko wysycha bo nie jest higroskopijna. Po za tym to inny poliester - zazwyczaj mikrofibra, ma dużo cieńsze włókna.

Edit.

Jak dmucham przez ubranie sportowe, to powietrze przechodzi swobodnie, jak przez bawełnę. Natomiast ten poliester w rękawach jest praktycznie nieprzepuszczalny.

• Like 1
Opublikowano

A ten poliester w rękawach to worek foliowy?:)
Chodzę w różnych marynarkach latem od wielu lat... i rękawy to ostatnie chyba miejsce, w którym jest mi za gorąco i się pocę...

Opublikowano

Ja też uważam, że rękawówki z poliestru to tak zwana "głupia oszczędność". Niby urwą kilka EURO, ale taka marynarka od razu gorzej oddycha. I tak, zmieniałem już rękawówkę marynarek na cupro (akurat nie z SuSu, tylko z Massimo Dutti), uważam, że jest lepiej.

• Like 2
Opublikowano

To ja z okazji święta pochwalę się pewnym sukcesem. Przy okazji dyskusji o kursie euro stosowanym przez SuSu znalazłem dwie marynarki (C1503M i C1517) wycenione u nas na prawie 2200 zł, a gdzie indziej na bodajże 229 euro. Zgłosiłem to to ich supportu i otrzymałem zdawkową odpowiedź, że na to spojrzą... Już straciłem nadzieję... a tu dzisiaj patrzę i widzę sukces: ceny spadły do 1069 zł. "Rabat" prawie jak w outlecie:)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
2 godziny temu, Aras napisał:

To ja z okazji święta pochwalę się pewnym sukcesem. Przy okazji dyskusji o kursie euro stosowanym przez SuSu znalazłem dwie marynarki (C1503M i C1517) wycenione u nas na prawie 2200 zł, a gdzie indziej na bodajże 229 euro. Zgłosiłem to to ich supportu i otrzymałem zdawkową odpowiedź, że na to spojrzą... Już straciłem nadzieję... a tu dzisiaj patrzę i widzę sukces: ceny spadły do 1069 zł. "Rabat" prawie jak w outlecie:)

Brawo :) też mnie zastanawiała ich stosunkowo wysoka cena jak na ,,zwykłe” lniane marynarki.

Opublikowano

Taka ciekawostka - z outletu kupiłem dwie koszule (dwa różne rozmiary tego samego modelu). Rabat dodatkowy przy dwóch wynosił 20 %. Zwróciłem jedną z nich.

Dzisiaj dostałem zwrot. Zwrócili kwotę, że wyszło iż kupiłem 1 koszulę z rabatem dodatkowym 20 %. Ogólnie tak robili? Bo się zastanawiam czy nie napisać do nich, że za dużo mi zwrócili.