Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Servetch jaki masz patent na kupno z pominięciem dostawy do Polski?
Wiem, ze można zamawiać na adresy niemieckie. Są firmy które pośredniczą w takich zakupach ale to są koszty w granicach 60-70 zł za taka usługę. Przy kupnie jednej marynarki z podstawowej linii oszczędność jest niewielka.
Może ktoś jest na forum z miejscowości przygranicznej? Zgorzelec itp?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Hej, jestem tu nowy chodź pewne wątki śledzę od dłuższego czasu. Chciałem Was prosić o pomoc.

Jestem na etapie zakupu  garnituru na własny ślub. Po przewertowaniu internetów wybór padł Suitsupply Lazio (dokładnie ten model). Wziąłem rozmiar 48 regular. Wczoraj dotarła do mnie paczka: Fotki poglądowe jak leży: na pewno za długie nogawki i odrobinę za długie rękawy. Co myślicie o ogólnej długości marynarki? Biorę pod uwagę wymianę na 48 short, ale nie wiem czy wtedy nie popsuję proporcji. 

garr.jpg

Opublikowano

Myślałem o shorcie tylko ze względu na skrócenie nogawek i rękawów, a co do długości marynarki to trudno mi było ocenić. Czyli prawdopodobnie lepiej zostawić regular i pójść do krawca na skracanie?

Opublikowano

Skrócenie nogawek jest zabiegiem trywialnym; z rękawami może być gorzej, bo dziurki są przecięte - trzeba ocenić odległość guzików od krawędzi rękawa po skróceniu - czy to dobrze będzie wyglądać; jeśli nie, pozostaje mocno skomplikowany (nie każda pracownia podoła) zabieg skrócenia rękawa górą.

W każdym razie długość marynarki dobiera się do sylwetki, rękawy są sprawą drugorzędną (dostosowuje się je).

Opublikowano

Nie mieli nigdzie 50-tki, a 48 ściągnęli mi z jakiegoś stacjonarnego sklepu. Spróbuję jeszcze raz przymierzyć, możliwe też, że marynarka się trochę'otworzy' jak rozpruje się nitki wiążące klapy z tyłu.

Opublikowano

@kryvan wczoraj mierzłem w Monachium takie Lazio w ramach zamówienia MTM. Moim zdaniem marynarka dobrze leży w ramionach, o ile to można ze zdjęcia wywnioskować.  Dopytaj się, ile można poluźnić w talii, bo wszelkie kombinowanie z innymi rozmiarami przynosi niedobre rezultaty w długości albo w ramionach. Tak miałem z moim rozmiarem 46 i został jako podstawa do drobnych zmian. 

Nie wiem natomiast, czy Ci nie jest za ciasno w klatce i pod pachami. Jeżeli tak, to odesłałbym. Na świecie są jeszcze inne garnitury. 

• Like 1
Opublikowano

Od co najmniej 3 lat są takie głosy ;) Padały już nawet konkretne lokalizacje - pl. Trzech Krzyży o ile pamiętam. Ale może tym razem rzeczywiście coś ruszy.

Opublikowano
1 godzinę temu, gribojedow napisał:

SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. 

Ale beznadziejnie.

Teraz każdy będzie wiedział skąd mam ciuchy i będę spotykał "siostry bliźniaczki" na ulicy ;)

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, gribojedow napisał:

SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. 

I tak bez sensu z tą polityką cenową w stosunku do naszych rodzimych firm gdzie kluczowym wystrojem każdego salony jest -70% są bez szans bo "Cześków" mamy jakich mamy. 

Opublikowano
52 minuty temu, mr.vintage napisał:

Tydzień temu dostałem info bezpośrednio od SuSu, że w tym roku nie planują otwarcia w Polsce.

Apropo właśnie .Czy mógłbyś potwierdzić czy aby na pewno garnitur itp na zamówienie można zwrócić jak inne w regularnej sprzedaży? Wspominałeś coś na blogu, w wątku susu na zamówienie. 

Opublikowano
5 godzin temu, Lock napisał:

Prośba o doradzenie rozmiaru pierwszego garnituru SUSU - garnitur Washington. 

180 cm wzrostu, 83-87 kg wagi, ok. 106-108 cm w klatce, pas ok. 90-93 cm. 

Fit finder SUSU chce mnie ubrać w rozmiar 50 - ja waham się nad rozmiarem 52. Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi.

Mam Washington 52 przy podobnej klatce i trochę więcej w pasie :). Dla Ciebie sądzę, że powinien być w sam raz.