Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Panam napisał:

Właśnie dowiedziałem się od konsultanta, że rzeczy zakupionych w outlecie nie można zwracać. To prawda?

"Zwroty do outletu 14-dniowe prawo do zwrotu"

Masz cytat ze strony outletu.

Poza tym, specjalistą od prawa konsumenckiego nie jestem, ale one ma swe źródło w prawie wspólnotowym, więc reguły dot. 14 dni są ujednolicone co do prawa odstąpienia od umowy zawartej na odległość, a jakąś wątpię, by Holandia miała poważne odstępstwa w tym zakresie.

Zresztą, by sobie w stopę strzelili, bo tak to mogę nowych klientów przyciągnąć. Ot, ktoś coś kupi taniej, spodoba się, to potem wróci do regularnego sklepu.
Opublikowano

Skusiłem się na tą niebieską Havanę o której pisaliście i burgundowy kardigan.  Mam też ochotę na szare spodnie Porto, jednak z rozmiarówką mam poważny problem (tak jak kolega Hush) w udzie mam 57 cm. Wychodzi na to, że w grę wchodzi tylko rozmiar 58 ale reszta rozmiarówki (pas i biodra ) to jakaś masakra. Może ma ktoś model Porto i może napisać czy faktycznie w udach jest tak ciasno ?

Opublikowano
1 godzinę temu, mosze napisał:

Panowie, regulamin ściśle określa zasady ogłoszeń o sprzedaży, proszę go nie naruszać.

Mosze, akurat przy outlecie ss moglibyście trochę poluzować. Przy 14 dniach na odesłanie do SS mało komu by się chciało zakładać osobny temat w dziale sprzedaz i konsultowac taką możliwość z administratorem, jeśli o wiele łatwiej oddać kurierem do ss, gdzie może ktoś trafi może nie. A niewinny post np  - " sprzedam marynarkę rozm 56 szczegóły na priv" chyba by nikomu wielkiej krzywdy nie zrobił. Mi się udało w ten sposób kupić przy poprzednim outlecie super marynarkę, której wcześniej nawet nie zauważyłem. Ja się ucieszyłem, kolega który sprzedał też. 

Panowie - jeśli ktoś z Was ma na sprzedaż marynarkę z obecnego outletu 56 lub 28 to priv czeka;)

Opublikowano
39 minut temu, artisan napisał:

Skusiłem się na tą niebieską Havanę o której pisaliście i burgundowy kardigan.  Mam też ochotę na szare spodnie Porto, jednak z rozmiarówką mam poważny problem (tak jak kolega Hush) w udzie mam 57 cm. Wychodzi na to, że w grę wchodzi tylko rozmiar 58 ale reszta rozmiarówki (pas i biodra ) to jakaś masakra. Może ma ktoś model Porto i może napisać czy faktycznie w udach jest tak ciasno ?

Ja zaryzykowałem 56. Przy 179 zł, nawet jeśli zostawię kilkadziesiąt zł u krawca na przeróbki to i tak będzie to miało sens. A jeśli nie, to zawsze można skorzystać z darmowego zwrotu. 

Opublikowano
5 godzin temu, Marcin C napisał:

Hej. Niestety się pospieszyłem i zrobiłem zakupy do Niemiec. Ktoś ogarniał jakiegos kuriera do Polski we znośnych cenach? Tnt mi krzyknęło 350pln! ?

Spróbuj furgonetka.pl ja wysyłam paczki do Hiszpanii (UPS) za niecałe 100 zl. Kiedyś widziałem nawet oferty za 80 zl, ale nie pamiętam już gdzie.

Panowie, czy jak mam 100 w klatce i noszę 50 od prochnika, to SuSu też będzie pasować 50?

Opublikowano
2 godziny temu, Hush napisał:

Ja zaryzykowałem 56. Przy 179 zł, nawet jeśli zostawię kilkadziesiąt zł u krawca na przeróbki to i tak będzie to miało sens. A jeśli nie, to zawsze można skorzystać z darmowego zwrotu. 

Wyszedłem  z tego samego założenia, tym bardziej, że spodnie i tak trafią do skrócenia, przy okazji zrobi się inne przeróbki jeśli zajdzie taka potrzeba.

Opublikowano
13 godzin temu, Jamjest napisał:

Mosze, akurat przy outlecie ss moglibyście trochę poluzować. Przy 14 dniach na odesłanie do SS mało komu by się chciało zakładać osobny temat w dziale sprzedaz i konsultowac taką możliwość z administratorem, jeśli o wiele łatwiej oddać kurierem do ss, gdzie może ktoś trafi może nie. A niewinny post np  - " sprzedam marynarkę rozm 56 szczegóły na priv" chyba by nikomu wielkiej krzywdy nie zrobił. Mi się udało w ten sposób kupić przy poprzednim outlecie super marynarkę, której wcześniej nawet nie zauważyłem. Ja się ucieszyłem, kolega który sprzedał też. 

Panowie - jeśli ktoś z Was ma na sprzedaż marynarkę z obecnego outletu 56 lub 28 to priv czeka;)

@Jamjest, nie wydaje mi się, że trzeba prosić o zgodę przed publikacją każdego ogłoszenia. Prosiłem o zgodę tylko przed moim pierwszym ogłoszeniem. Teraz zakładam wątki "bez pytania" i żadne problemy nie spotkały mnie z tego tytułu.

Opublikowano
2 godziny temu, dave8 napisał:

Właśnie otrzymałem email, że jedna z rzeczy zakupionych przeze mnie w outlecie jest już niedostępna.

Proponują gift card za 25EUR.

Miał ktoś podobny przypadek?

Tak. W czasie poprzedniego outletu jedna z zamówionych i opłaconych rzeczy okazała się niedostępna. Otrzymałem zwrot wpłaconej kwoty tą samą drogą którą płaciłem za zamówienie.

Opublikowano

Mam takie pytanie - wysłali Wam już rzeczy kupione w zeszłym tygodniu? Bo ja na razie wciąż czekam na informację o wysyłce (chociaż co prawda zmieniłem miejsce wysyłki z Niemiec do Polski, a myślałem że to się nie uda - korespondencja z ich działem klienta bardzo na plusie )

Opublikowano
5 minut temu, Andre napisał:

Mam takie pytanie - wysłali Wam już rzeczy kupione w zeszłym tygodniu? Bo ja na razie wciąż czekam na informację o wysyłce (chociaż co prawda zmieniłem miejsce wysyłki z Niemiec do Polski, a myślałem że to się nie uda - korespondencja z ich działem klienta bardzo na plusie )

Tak. Zamówienie złożone 11/01, planowana dostawa jutro tj. 18/01.