Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za cynk! Udało mi się zamówić parę rzeczy z pomocą koleżanki w Niemczech, która udostępniła swój adres. Założyłem nowe konto SS z tym adresem. Oczywiście trzeba będzie odebrać w Berlinie, ale oszczędności znacznie przewyższają koszty biletu Intercity.

Oto zakupy:

http://eu.suitsupply.com/en/c_coats/brown-double-breasted-coat/J400.html?cgid=C_Coats&prefn1=size&prefv1=106|56|102 rozmiar 106

http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/havana-brown-plain/P4850.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=56|54|52 roz. 54

http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/havana-brown-check/P3833.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=110 roz. 106

Jak coś nie będzie pasował, istnieje możliwość odsprzedanie kolegom z BWB, jeśli ktoś będzie zainteresowany. Odbiór będzie dopiero pod koniec stycznia.

Opublikowano

Koledzy, ponieważ może będę miał możliwość skorzystania z tego outletu, miałbym prośbę o pomoc w dobraniu rozmiaru - upatrzyłem sobie tę marynarkę Havana Blue Plain http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/havana-blue-plain/C975.html
Biorąc pod uwagę rozmiarówkę i swoje wymiary (181 cm wzrostu oraz ok. 97 cm w klatce) skłaniałbym się w kierunku rozmiaru 48 (takie też mam wszystkie aktualnie posiadane garnitury z Vistuli i innych marek). Widziałem jednak na poprzednich stronach dyskusji, że przy podobnych wymiarach jeden z użytkowników (sceptycznymiś) zastanawiał się nad 46 i nawet mniejszym rozmiarem. Myślicie, że 48 to może być dobry wybór? Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny.

Opublikowano
16 minut temu, Andre napisał:

Koledzy, ponieważ może będę miał możliwość skorzystania z tego outletu, miałbym prośbę o pomoc w dobraniu rozmiaru - upatrzyłem sobie tę marynarkę Havana Blue Plain http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/havana-blue-plain/C975.html
Biorąc pod uwagę rozmiarówkę i swoje wymiary (181 cm wzrostu oraz ok. 97 cm w klatce) skłaniałbym się w kierunku rozmiaru 48 (takie też mam wszystkie aktualnie posiadane garnitury z Vistuli i innych marek). Widziałem jednak na poprzednich stronach dyskusji, że przy podobnych wymiarach jeden z użytkowników (sceptycznymiś) zastanawiał się nad 46 i nawet mniejszym rozmiarem. Myślicie, że 48 to może być dobry wybór? Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny.

Sugestia jest taka, aby pomierzyć dobrze dopasowane marynarki i porównać z rozmiarówką SS (są podane dokładne wymiary). Jedynie w ramionach porównanie z Vistulą nie ma sensu, bo havana jest bez konstrukcji, a Vistula stosuje epolety.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano (edytowane)

@Nowoanglik - właśnie niestety w tym wypadku raczej mógłby być problem ze zmieszczeniem się w 14 dniowy termin na zwrot wg outletowych norm - marynarka po dotarciu do Niemiec musi jeszcze być ponownie przesłana do mnie, a zatem raczej celuję w zakup 1 marynarki, bo zwrot może okazać się niemożliwy

@mosze - dzięki za podpowiedź, wstępnie zrobiłem takie rozpoznanie, jeszcze jutro raz to zrobię - i jeszcze tylko w celu potwierdzenia- rozmiary podane na stronie SS, to są wymiary ubrań, nie człowieka mającego je nosić, prawda?

Edytowane przez Andre
uzupełnienie
Opublikowano

Myślę, że 48 będzie dobre. Mam w klatce 94cm i noszę rozmiar 24 (odpowiednik 48). Rozmiar mniejszy też się na mnie zapnie, ale nie wygląda dobrze przez nadprogramowe centymetry w talii.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 minuty temu, Jamjest napisał:

tą jasną?:) sam chciałem ale paypal mi nagle kazał powiązać od nowa kartę z kontem. A karta została w domu :(

Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego. Mam jedną Havanę i uważam, że spokojnie jest warta ceny regularnej, więc zakup za 400 złotych wydaje mi się całkiem dobrą okazją :) 

Opublikowano
Teraz, Zajac Poziomka napisał:

Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego.

No to tak jak ja. Na szczęście paypal przestał głupieć i też mi się udało:-D

Opublikowano

Dzięki za cynk! Właśnie sprawiłem sobie wymarzony, szary garnitur Washington ze 100% lnu za jakieś 50% ceny wyjściowej. Trzeba przyznać, że tym razem wybór jest całkiem dobry, sporo rzeczy z kolekcji letniej sprzed roku i stosunkowo mało wiekowych "koszmarków" SuSu, które zdarzało im się wrzucać przy poprzednich okazjach ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ktoś kto ma troszkę doświadczenia z zakupami w SuSu może mi z rozmiarówką doradzić?

Szukam głownie po klatce, talii i długości rękawa.

Czy te ikonografiki z miejscem dokonywania pomiarów są poprawne? Klatka wydaje się u nich umiejscowiona niżej niż na linii sutków (gdzie mam ok 107 cm). To kieruje mnie do rozmiarów: 48, 94 i 98. Tylko, że talia wydaje się być w każdym wypadku zbyt obszerna (to faktycznie jest talia, a nie pas?), tj. odpowiednio: 95, 93, 97. Ja mam w pasie 92,5 cm, a w talii jakieś 87-89 cm (kwestia gdzie mierzę).

Na ile marynarki z SS są taliowane?

Dodam też, że z moich marynarek najlepiej leży na mnie Lantier z Vistuli (188/108, super slim), ale tam chyba rozmiarówka jest zawyżona, bo niedawno dostałem innego Lantiera (ten sam rozmiar) i jest trochę szerszy (głownie w talii). A może to kwestia konstrukcji.

Opublikowano

@BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106.

Zastanawiam się nad tą niebieską Havaną.

Cena kusi.. do jakich spodni będzie pasował taki odcień niebieskiego?

Opublikowano
@BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106.

Zastanawiam się nad tą niebieską Havaną.

Cena kusi.. do jakich spodni będzie pasował taki odcień niebieskiego?

Nie przesadzajmy z tymi 10 cm, nie musi być aż tak duży. Doradzałbym raczej rozmiar 52, SuSu wypada całkiem duże.

Opublikowano

@Pablo84 @Blondas 

Ok, może przeholowałem, kwestia gdzie to się mierzy.

http://eu.suitsupply.com/pl/c_jackets/havana-czerwony-kratka/C924.html

Interesuje mnie w zasadzie tylko to. Wezmę pod uwagę rozmiar 50, 52, 102 z tych dostępnych.

Ale tu są kolejne schody, bo o ile ramiona ok, o tyle w rękawie preferuję ok 66 cm. No i co z tą nieszczęsna talią? Przy 102 to aż 101 cm.

Ponawiam pytanie, na ile te marynarki są taliowane? Bo na mnie czasem te superslimy z Vistuli są zbyt szerokie w talii i pasie :D

Najwyżej zamówię na próbę.

Opublikowano
3 godziny temu, Zajac Poziomka napisał:

Tak, jasną - niebieską, nie granatową. Granatowych marynarek mam już kilka, to mogę sobie pozwolić na coś mniej uniwersalnego. Mam jedną Havanę i uważam, że spokojnie jest warta ceny regularnej, więc zakup za 400 złotych wydaje mi się całkiem dobrą okazją :) 

Przekonałeś mnie :) Wahałem się nad tą marynarką, ale zamówiłem.

Marynarka, 2 koszule, 2 krawaty za 780,00 zł :D Poprawił mi humor ten outlet :) 

EDIT

Już po ptakach, ale jak się ma Havana do Washingtona? Rozmiarowo i w kwestii wypełnienia ramion? 

Mam 4 marynarki Washingtona i leżą idealnie jak na RTW i to bez poprawek , a nigdy nie zamawiałem Havany. 

Opublikowano

@BrotherM marynarkę zawsze można wytaliować lub ją w talii popuścić, a rękawy skrócić. Kluczowe są wymiary w klatce i ramionach. Wydaje mi się, że w rozmiar 50 nie wejdziesz, a 102 też jest mocno dyskusyjne. 

Najlepiej odwiedzić kiedyś sklep stacjonarny i tam pomierzyć, w innym wypadku pozostaje zamówić dwa rozmiary i ewentualnie zwracać.

Opublikowano

@Pablo84 Dzięki. 

Ciekawy jestem jak będzie na mnie leżała. Jakoś marynarki bez wypełnień w ramionach słabo na mnie leżą. 

Tak patrze, że Havana to chyba najpopularniejszy model Susu. Obecnie jest 24 modeli Havany, a jedynie 2 modele Washingtona...

Tak więc, jeżeli będzie leżała dobrze to będę miał w czym wybierać :)