flozbi Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Potwierdzam bardzo dobre rękawiczki. Moje granatowe z jelenia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Hestra driving gloves z niebieskiej kapibary 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Mam dwie pary rękawiczek firmy Hestra i w obu muszę skrócić dwa palce. Żonie zamówiłem dwie pary u Pana Jarmozińskiego na miarę i nigdy lepszych nie nosiła. Gdyby u Pana Jarmozińskiego był większy wybór skór to zamiast Hestry kupiłbym u niego na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Moje pasują idealnie w rozmiarze 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzarz Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Tak sobie myślę , że skoro odkryliście kto robi rękawiczki dla Milera to może przypadkiem wiecie kto dla nich szyje swetry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Przy okazji pytanie - macie jakieś sposoby na zaimpregnowanie rękawiczek irchowych? Jak wiadomo skóra jest wyjątkowo podatna na wszelkie zabrudzenia. Przychodzi mi do głowy Nano Protector, ale może są jakieś lepsze rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 6 godzin temu, torgul napisał: Przy okazji pytanie - macie jakieś sposoby na zaimpregnowanie rękawiczek irchowych? Jak wiadomo skóra jest wyjątkowo podatna na wszelkie zabrudzenia. Przychodzi mi do głowy Nano Protector, ale może są jakieś lepsze rozwiązania? Nie ma żadnego. Ten materiał nadaje się na ścierki, nie na rękawiczki. Wtedy jego główna cecha (wchłanianie każdego brudu) staje się zaletą, a nie wadą. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Nie byłbym aż tak złośliwy - to zależy od stylu życia i codziennego funkcjonowania - są przyjemne w noszeniu i ciepłe, ale nie są to woły robocze. Ale zgadzam się, nie da się impregnować, nosić, cieszyć się, uprać i zamówić następne po 3 sezonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 3 godziny temu, betsy napisał: Nie byłbym aż tak złośliwy - to zależy od stylu życia i codziennego funkcjonowania - są przyjemne w noszeniu i ciepłe, ale nie są to woły robocze. Ale zgadzam się, nie da się impregnować, nosić, cieszyć się, uprać i zamówić następne po 3 sezonach Moje rękawiczki po jednej jeździe tramwajem (trzymałem się poręczy) były zielono-brązowe, i za cholerę nie dało się tego usunąć. Taki gadżet nadaje się może do tego, aby go założyć do fraka i nie dotykając niczego (!) pójść do opery - na pewno nie do używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 3 minuty temu, Velahrn napisał: Moje rękawiczki były po jednej jeździe tramwajem (trzymałem się poręczy) zielono-brązowe, i za cholerę nie dało się tego usunąć. Ale za to poręcz odzyskała dawny blask 😀 Typowo blogerski gadżet. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Dzięki za odpowiedź, jeszcze nie miałem okazji ich testować w akcji, ale w takim razie poszukam czegoś solidniejszego, może pekari albo przynajmniej łosia 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Ciekawe, mówię to zupełnie nieironicznie. Moje zrobione bodaj 2016 albo 2017, w tym sezonie zakładane myślę 3 razy w tygodniu od połowy listopada. Stan po jednym praniu (rok temu). Fakty: ubrań nie szanuję z przesadnym szacunkiem, prawa rękawiczka była pobrudzona popiołem z cygara - żyję normalnie, otwieram drzwi, noszę torbę do pracy, prowadzę samochód, dotykam poręczy itd. ale muszę podkreślić, że nie jeżdzę na codzień komunikacją i przebywam mało na dworze, więc pewnie pomimo częstotliwości "roboczych" godzin używania mają niewiele @mosze Nie wiem czy blogerski, ja je lubię bo są super w dotyku i zawsze pasują do butów nie znoszę różnych odcieni tego samego koloru skóry (pasek/buty, buty/rękawiczki etc.), takie natręctwo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 @betsy - pokaż buty, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 buty nie są z irchy, oczywiście buty jak buty, te rekawiczki pasują do każdych jedne już pokazałem, resztę może się odważę w odpowiednim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Dzięki za odpowiedź. Tamte zamszowe zobaczyłem już po przeczytaniu tego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 Koledzy, czy rękawiczki z licówki impregnujemy woskiem lub balsamem do skór przed pierwszym użyciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 29 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 Nie impregnujemy, to tylko rękawiczki. Ps. Mam wrażenie że dorabiamy tutaj często filozofię do prostych spraw, np. kupiłem pierwsze Berwicki, mam już pastę, krem, renowator (w kremie i płynie), mleczko do podeszew i tłuszcz- jak jeszcze mogę się przygotować do swojego pierwszego wyjścia? 5 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 Wznosić modły o brak deszczu i piękną pogodę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 3 godziny temu, eye_lip napisał: jak jeszcze mogę się przygotować do swojego pierwszego wyjścia? Podzelować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 W razie deszczu jeszcze kaloszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 Natomiast co do pielęgnacji - ja używam kremu do galanterii skórzanej Saphira 2x do roku, bo jednak odżywienie jest potrzebne. Sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Rekawiczki witchena z owczej skory po pol sezonu spokojnego uzytkowania. To juz druga para- poprzednia, ktorej szew rozdarł skórę w okolicy kciuka wymienili na nowa. Teraz mam nadzieje, ze zwroca gotowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 Panowie ktoś z was poradziłby, gdzie można kupić coś takiego jak na załączonym obrazku? Są na MD za 299zł ale uważam, że to trochę za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 Za ok. 2/3 podanej przez Ciebie ceny Mistrz Jamroziński uszyje takie rękawiczki (można też zamawiać przez internet, z powodzeniem): http://www.rekawiczki.waw.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 za 220 +/- Mistrz Jamroziński Ci takie na miarę zrobi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi