Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nauczeni doświadczeniem z wieloma innymi producentami staramy się już niemal zawsze dawać bezpieczne terminy z "zakładką", a nawet informacją, że w przypadku problemów po stronie producenta zastrzegamy sobie prawo do wydłużenia terminu lub anulacji zamówienia i zwrotu środków. Proszę o nie linczowanie, gdyby się nie udało, ale w tej akcji ja tam obstawiam czerwiec :)

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy te skarpetki:

https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/men-invisible-cotton-sock-pads/

są na tyle krótkie, że nie widać ich przy loafersach/boat shoes?

Wydaje mi się, że mogą być widoczne.

I jak z ewentualną trwałością tych skarpet? Czy przewyższa np H&M?

Może jakiś inny trop na niewidoczne stopki? Znalazłem jeszcze takie Falke, ale logo w widocznym miejscu mnie odciąga od zakupu:

https://www.peek-cloppenburg.pl/falke/mezczyzni-skarpetki-stopki-niskie-z-efektem-chlodzenia-bezowy-melanz-942335_10/

Opublikowano

Ja stopki, które są niewidoczne w 100% w loafersach wyłapuję w TK'ejach. Ostatnio ogrom jest stópek od Green Socks (brązowe), które są w zasadzie identyczne jak te od Falke, jeśli chodzi o krój. Zakres rozmiaru dość szeroki - 37-42 dal jednej pory to dość sporo. Noszę 8UK i są naprawdę już na styk. No i są tańsze - 20 albo 30 złotych za dwie pary. Składu nie pamiętam niestety. Jedną parę już raz prałem, stan bez zmian. Jeśli chodzi o logo - naprawdę ono przeszkadza w niewidocznych skarpetkach? ;) 

Opublikowano

@Sztywniutko szukaj takich, które w nazwie mają słowo "balerinki". Mają one trochę inną konstrukcję niż zwykłe stopki tzn. pozostawiają odsłonięte niemal całe śródstopie.
Choć słowo "balerinki" może sugerować, że są one przeznaczone dla kobiet, to w ofercie znajdują się też i wersje Unisex.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kupiłem za poradą z forum ten model określany jako balerinki (unisex):

https://pl.calzedonia.com/product/stopki-balerinki-z-bawelny-unisex/162687.uts?productVariantId=216898&parentCategoryId=50119&categoryId=50151&subCategoryId=51076

i są na prawdę spoko. Dobrze wycięte- nie wystają spod butów i jednocześnie nie spadają ze stóp. Na pięcie od wnętrza są silikonowe stopery (w zasadzie jest to chyba standard w tego typu skarpetach).

Opublikowano

Nie wiem czy były wspominane skarpetki z Intimissimi. Parę miesięcy temu zakupiłem podkolanówki. Są opcje zarówno żebrowane jak i gładkie. Polecam.

Idealnie trzymają się nawet jak mam dużo chodzenia w ciągu dnia. Rozmiarówka standardowa - noszę buty 42 - 42,5 i skarpety 42-43 są ok.

Opublikowano

Tak jak napisałem wcześniej-Viccele dotarły. 5 par żebrowanych (?)podkolanówek z bawełny merceryzowanej. 4 pary w wersji winter i jedna light na lato? Ta ostatnia tylko nieznacznie  cieńsza względem pozostałych. Przy moim rozmiarze 7,5 zamówiłem rozmiar 42-43 i to był dobry pomysł. Leżą lepiej niż dobrze i jest jeszcze mały margines na skurczenie po praniu.

Opublikowano

Do mnie również dotarło 5 par, pierwsze wrażenie pary, którą właśnie testuję bardzo pozytywne - minimalnie dłuższe i szersze w stopie, niż by się chciało, ale nie w stopniu przeszkadzającym, długość w łydce też większa od moich faktycznych wymiarów, ale też nie przesadnie, a cała reszta bez zarzutu. Do wydania sądów wstrzymam się jeszcze do drugiego-trzeciego prania, ale jestem bardzo dobrej myśli. Przy czym jeśli w praniu się zbytnio nie zbiegną, to następnym razem wypróbuję pewnie rozmiar mniejsze

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry Panowie. Jestem Sebastian mam 28 lat i jestem nowym forumowiczem. Mam sprawę odnośnie eleganckich skarpet męskich. Mianowicie chodzi mi o to gdzie w Polsce w sklepie stacjonarnym lub internetowym można kupić eleganckie skarpety męskie z bawełny plus dodatek elastanu w kolorach: czerń, granat, grafit i szarość, które będą kosztowały max 20 zł do 30 zł za parę i będą ze ściągaczem oraz dość dobrej jakości i będą dość wysokie. Mam parę skarpetek Recman i zarówno z wysokości itd jestem zadowolony, jednak chciałbym wiedzieć czy w cenie do 30 zł można kupić lepsze? Proszę nie podawać skarpet z zagranicznych sklepów czy też w cenie powyżej 30 zł za parę. Aby ułatwić wam odpwiedzi dodam, że para skarpetek Recman, której długość mi odpowiada ma +/- około 40 cm leżąc płasko na ziemi bez rozciągania. Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi, dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie Sebastian.

Opublikowano

Pedemeia- zakupy od producenta z wysylka z Portugalii (cena skarpet w granicach 5-6 euro za sztuke przy skarpetach bawelnianych, moze czesc modeli jest tansza). Od 80 euro wysylka jest bezplatna. Pedemeia w PL do kupienia w granicach 30zl za pare (sa w poszetka.com, Klasycznebuty, Krolewski Herb, Benevento- tu tylko zestawy).