Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
36 minut temu, ciasteczkowy napisał:

Ciekawa promocja w Intimissimi Uomo. Para za 49,90; 5 par za 49,90 ;) Dziwna matematyka. O jakości się nie wypowiadam, nigdy tam nie kupowałem, ale z ciekawości zamówiłem - zobaczymy co to będzie.

to może nie jest premium.,a le jakościowo jest naprawdę dobrze, choć nie wiem jak ze skarpetami

Opublikowano
Godzinę temu, ciasteczkowy napisał:

Ciekawa promocja w Intimissimi Uomo. Para za 49,90; 5 par za 49,90 ;) Dziwna matematyka. O jakości się nie wypowiadam, nigdy tam nie kupowałem, ale z ciekawości zamówiłem - zobaczymy co to będzie.

Po tyle kupuję w outlecie w Ursusie, ostatnio mają tam niestety bardzo mały wybór wzorów i rozmiarów.

Jakość stosowna do ceny. Za dyszkę trudno znaleźć lepszą ofertę.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 2.10.2020 o 15:16, ciasteczkowy napisał:

No I otrzymałem paczkę. Na pierwszy rzut oka wyglądają więcej niż przyzwoicie. Zobaczymy co wyjdzie w praniu:)

86ab70a3c33275d0b53a66a5e3dbea53.jpg

Ładne ?

A jak z grubością tych skarpet? Są super cienkie jak garniturowe, czy bardziej normalne, na co dzień?

Opublikowano

Te szaro-pomarańczowo-niebieskie i w niebieskie paski są z bawełny supima i są dosyć cienkie. Te we wzorki (czerwone, żółte i niebieskie) są grubsze i z takiego „przestrzennego” materiału. Wszystkie nosze do jeansów i mi pasują, garnituru nie nosze ostatnio wcale:/

Ogólnie, po kilku założeniach jestem zadowolony.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
38 minut temu, ciasteczkowy napisał:

Te szaro-pomarańczowo-niebieskie i w niebieskie paski są z bawełny supima i są dosyć cienkie. Te we wzorki (czerwone, żółte i niebieskie) są grubsze i z takiego „przestrzennego” materiału. Wszystkie nosze do jeansów i mi pasują, garnituru nie nosze ostatnio wcale:/

Ogólnie, po kilku założeniach jestem zadowolony.

Super, dzięki :)

Pozostaje mi czekać, aż wznowią tą promocję ?

Opublikowano

Próbowałem. Nie dość, że cena też nie jest niska, to te kilka modeli które wziąłem na próbę i tak potrafiły zjeżdżać z łydki. Rzadziej, ale jednak. Po kilku miesiącach przetarły się tak, że musiałem je wyrzucić. Składając te wnioski do kupy - zrezygnowałem, bo podbijając cenę kilkukrotnie nie dostawałem rozwiązania problemów default_smile.png

• Like 1
Opublikowano

@JakubAnderwald Polecam Viccel. Mam kilka par długich skarpet zarówno z cieńszej jak i grubszej bawełny. Skarpety mają już ponad rok i póki co nie ma żadnych przetarć. Woda też jest dla nich łaskawa-nie zauważyłem żeby się skurczyły w praniu. Ściągacze nie odcinają dopływu krwi i utrzymują skarpety na swoim miejscu.

Opublikowano

@Xune @JakubAnderwald

Skarpety, o których pisałem to te z linków:

https://patine.pl/viccel-knee-socks-solid-navy-blue-cotton.html

https://patine.pl/viccel-knee-socks-solid-clemetsen-green-cotton.html

https://patine.pl/viccel-knee-socks-charcoal-cotton-1520.html

https://patine.pl/viccel-knee-socks-solid-brown-cotton.html

Granatowe i szare w wersji "ciepłe", zielone w wersji "lekkie" i "ciepłe", a brązowe - "lekkie". Wszystkie z bawełny. Tak jak napisałem wcześniej, jestem z nich zadowolony. Na tyle, że kolejne pary biorę w ciemno i nie tracę czasu na szukanie alternatywy.

@pi_senny Wszystkie pary, które kupiłem to 8/8.5, przy czym buty noszę w rozmiarze 7.5UK. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Uszanowanie Panom,

Od długiego czasu noszę się z zamiarem zdobycia skarpet z charakterystycznym, ozdobnym wykończeniem na boku - po angielsku określa się je mianem socks with clocks, polskiej nazwy jak dotąd nie uświadczyłem. Wiem, że takie skarpety ma w swej ofercie Gentleman's Gazette, niemniej chciałem się jeszcze rozeznać w ofertach innych producentów. Czy ktoś spośród tu obecnych miał z takimi skarpetami doświadczenia? Będę wdzięczny za sugestie, bardzo chętnie też poznam nazwę polską, a i w innych językach nie pogardzę.

Załączam zdjęcia dla lepszej orientacji:

https://www.gentlemansgazette.com/wp-content/uploads/2016/04/when-worn-clock-details-Navy-Socks-with-blue-Clocks-in-Cotton-Fort-Belvedere-740x900.jpg

https://i.pinimg.com/originals/65/46/06/654606cc30f1b020fce3686921eb66ed.jpg

https://www.gentlemansgazette.com/wp-content/uploads/2011/02/Town_Country_shoes02-2.jpg

Opublikowano

Dzisiaj dostałem 2 pary skarpet Viccel. Noszę i testuję, ale pierwsze wrażenie jest super - dobry materiał, długie, ładnie się trzymają na łydce. Być może to będzie ta wartość dodana która mnie przekona do wydawania 60 zł za parę skarpet zamiast dotychczasowych 8 zł :)

• Like 1
Opublikowano

Ja czekam na black friday - pójdzie zamówienie prosto do producenta. W tamtym roku było -20%. Mam jedną parę podkolanówek wziętych na próbę z patine i nie szukam już innych skarpet.

Opublikowano
Teraz, Nawrot napisał:

Ja czekam na black friday - pójdzie zamówienie prosto do producenta. W tamtym roku było -20%. Mam jedną parę podkolanówek wziętych na próbę z patine i nie szukam już innych skarpet.

producent = turcja = cło i podatek.

oczywiście każdy robi co uważa ze swoimi pieniędzy, ale jeśli nawet unikniesz cła (choć ostatnio bardzo się to zacisnęło - dwa moje zamówienia z turcji "nie vicell" i oba dorwali celnicy), to kwota będzie niewiele inna niż w patine, biorąc pod uwagę kurs oraz rabaty patine.

Wtedy niezależnie od różnicy i tak wolałbym wspomóc finansowo Danielów, bo to moi znajomi zarówno osobiście jak i z forum. Poducent i tak zarabia sprzedając do pośredników, którzy sprzedają produkt w cenie zbliżonej do detalicznej producenta.

Natomiast ponownie podkreślam, to wyłącznie moje zdanie.

• Like 1
Opublikowano

Głównym czynnikiem jest w sumie dostępność modeli i rozmiarów, ale faktycznie, może uda się wybrać większą ilość w patine. Jeśli chodzi o wsparcie finansowe Danielów - 3 pary TLB w szafie, kupione w tym roku,  mówią same za siebie ;)

• Like 2
Opublikowano
W dniu 2.11.2020 o 19:10, Ziuk napisał:

Uszanowanie Panom,

Od długiego czasu noszę się z zamiarem zdobycia skarpet z charakterystycznym, ozdobnym wykończeniem na boku - po angielsku określa się je mianem socks with clocks, polskiej nazwy jak dotąd nie uświadczyłem. Wiem, że takie skarpety ma w swej ofercie Gentleman's Gazette, niemniej chciałem się jeszcze rozeznać w ofertach innych producentów. Czy ktoś spośród tu obecnych miał z takimi skarpetami doświadczenia? Będę wdzięczny za sugestie, bardzo chętnie też poznam nazwę polską, a i w innych językach nie pogardzę.

Załączam zdjęcia dla lepszej orientacji:

https://www.gentlemansgazette.com/wp-content/uploads/2016/04/when-worn-clock-details-Navy-Socks-with-blue-Clocks-in-Cotton-Fort-Belvedere-740x900.jpg

https://i.pinimg.com/originals/65/46/06/654606cc30f1b020fce3686921eb66ed.jpg

https://www.gentlemansgazette.com/wp-content/uploads/2011/02/Town_Country_shoes02-2.jpg

Witaj Ziuk,

ja od lat kupuję takie skarpety w angielskim sklepie internetowym Blueshire.com. Proszę wejść na Men's Department, następnie Shop by Brand, potem wybierz producenta Manufacturer. Jest nim HJ Hall . Spośród różnych fasonów wybierz Fancy Panel Half Hose Wool Socks from HJ Hall HJ 44. Jednak uprzedzam, że nie są to podkolanówki, jak w ofercie Gentlemasgazette, ale mają klasyczną długość , tzn. 3/4 wysokości łydki. Sklad: Nylon 43%, wool 35%, acrylic 20%. Posiadają luźny, szeroki ściągacz, na podobieństwo garter top w skarpetach vintage. Z mojego doświadczenia wiem, że aby się nie zsuwały i dobrze prezentowały, wymagają przypinania do tradycyjnych podwiązek męskich.  Zresztą , jak piszą w ofercie, to skarpety dla wymagających  tradycjonalistów-  traditional socks for the discerning gent that have stood the test of time. Nie mam nic przeciwko podwiązkom do skarpet. Jestem z pokolenia 60+ i pamiętam, jak w PRL dość popularne było noszenie, zwłaszcza zimą, skarpet do gum, jak się  wtedy nazywało podwiązki męskie, czyli gładkich długich wełnianych skarpet zakończonych garter top. Sądząc po Twoim awatarze i nicku powinieneś zaakceptować noszenie męskich podwiązek.

Roman

15 godzin temu, Romwitt57 napisał:

Witaj Ziuk,

ja od lat kupuję takie skarpety w angielskim sklepie internetowym Blueshire.com. Proszę wejść na Men's Department, następnie Shop by Brand, potem wybierz producenta Manufacturer. Jest nim HJ Hall . Spośród różnych fasonów wybierz Fancy Panel Half Hose Wool Socks from HJ Hall HJ 44. Jednak uprzedzam, że nie są to podkolanówki, jak w ofercie Gentlemasgazette, ale mają klasyczną długość , tzn. 3/4 wysokości łydki. Sklad: Nylon 43%, wool 35%, acrylic 20%. Posiadają luźny, szeroki ściągacz, na podobieństwo garter top w skarpetach vintage. Z mojego doświadczenia wiem, że aby się nie zsuwały i dobrze prezentowały, wymagają przypinania do tradycyjnych podwiązek męskich.  Zresztą , jak piszą w ofercie, to skarpety dla wymagających  tradycjonalistów-  traditional socks for the discerning gent that have stood the test of time. Nie mam nic przeciwko podwiązkom do skarpet. Jestem z pokolenia 60+ i pamiętam, jak w PRL dość popularne było noszenie, zwłaszcza zimą, skarpet do gum, jak się  wtedy nazywało podwiązki męskie, czyli gładkich długich wełnianych skarpet zakończonych garter top. Sądząc po Twoim awatarze i nicku powinieneś zaakceptować noszenie męskich podwiązek.

Roman

hj44-fancy-panel-half-hose-sock-midgrey.jpg

• 2 miesiące temu...