saphir.pl Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Pozostało 6 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 @saphir.pl Jaki termin przewidzieliście na realizację zamówień z preorderu? Edyta: doczytałem już na blogu, że lipiec 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Nauczeni doświadczeniem z wieloma innymi producentami staramy się już niemal zawsze dawać bezpieczne terminy z "zakładką", a nawet informacją, że w przypadku problemów po stronie producenta zastrzegamy sobie prawo do wydłużenia terminu lub anulacji zamówienia i zwrotu środków. Proszę o nie linczowanie, gdyby się nie udało, ale w tej akcji ja tam obstawiam czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 Czy ktoś się orientuje czy te skarpetki: https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/men-invisible-cotton-sock-pads/ są na tyle krótkie, że nie widać ich przy loafersach/boat shoes? Wydaje mi się, że mogą być widoczne. I jak z ewentualną trwałością tych skarpet? Czy przewyższa np H&M? Może jakiś inny trop na niewidoczne stopki? Znalazłem jeszcze takie Falke, ale logo w widocznym miejscu mnie odciąga od zakupu: https://www.peek-cloppenburg.pl/falke/mezczyzni-skarpetki-stopki-niskie-z-efektem-chlodzenia-bezowy-melanz-942335_10/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 12 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 Ja stopki, które są niewidoczne w 100% w loafersach wyłapuję w TK'ejach. Ostatnio ogrom jest stópek od Green Socks (brązowe), które są w zasadzie identyczne jak te od Falke, jeśli chodzi o krój. Zakres rozmiaru dość szeroki - 37-42 dal jednej pory to dość sporo. Noszę 8UK i są naprawdę już na styk. No i są tańsze - 20 albo 30 złotych za dwie pary. Składu nie pamiętam niestety. Jedną parę już raz prałem, stan bez zmian. Jeśli chodzi o logo - naprawdę ono przeszkadza w niewidocznych skarpetkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 Niby nie przeszkadzaale sa sytuacje gdzie zdejmuje buty i logo wolalbym jednak zeby bylo na podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 12 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 @adamW Hm są niewygodne. Ja kupuje w Calzedonii i na jakość i wygodę nie narzekam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 Ja też chwalę sobie stopki z Calzedonii. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 15 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2019 A które dokładnie stopki polecacie z Calzedonii do loafersów? Są różne kroje, tylko te baleriny są niewidoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2019 Są niskie, takie, których nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Badger Napisano 15 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2019 @Sztywniutko szukaj takich, które w nazwie mają słowo "balerinki". Mają one trochę inną konstrukcję niż zwykłe stopki tzn. pozostawiają odsłonięte niemal całe śródstopie. Choć słowo "balerinki" może sugerować, że są one przeznaczone dla kobiet, to w ofercie znajdują się też i wersje Unisex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 21 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2019 Kupiłem ostatnio takie: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Skarpety-stopki-niewidoczne-granatowe-EM-49/13319 Niewidoczne, potwierdzam. Jeśli chodzi o rozmiar, to noszę 42 i te stopki sprawiają wrażenie dłuższych. Nie spadają mi przy chodzeniu i określiłbym je jako wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2019 Kupiłem za poradą z forum ten model określany jako balerinki (unisex): https://pl.calzedonia.com/product/stopki-balerinki-z-bawelny-unisex/162687.uts?productVariantId=216898&parentCategoryId=50119&categoryId=50151&subCategoryId=51076 i są na prawdę spoko. Dobrze wycięte- nie wystają spod butów i jednocześnie nie spadają ze stóp. Na pięcie od wnętrza są silikonowe stopery (w zasadzie jest to chyba standard w tego typu skarpetach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2019 @saphir.pl, wiadomo już mniej więcej jaki będzie termin realizacji zamówienia Viccel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 26 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2019 29 minut temu, adamW napisał: @saphir.pl, wiadomo już mniej więcej jaki będzie termin realizacji zamówienia Viccel? Do mnie już jedzie paczka - wg InPost powinna być jutro na miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2019 Do mnie też coś jedzie ale zamawiałem też buty i nie wiem czy to but czy skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Nie wiem czy były wspominane skarpetki z Intimissimi. Parę miesięcy temu zakupiłem podkolanówki. Są opcje zarówno żebrowane jak i gładkie. Polecam. Idealnie trzymają się nawet jak mam dużo chodzenia w ciągu dnia. Rozmiarówka standardowa - noszę buty 42 - 42,5 i skarpety 42-43 są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 12 godzin temu, adamW napisał: @saphir.pl, wiadomo już mniej więcej jaki będzie termin realizacji zamówienia Viccel? Temat mamy rozbity na kilka dostaw, ale masa paczek już teraz trafia do odbiorców, także szansa na to, że dotrą na dniach jest spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Tak jak napisałem wcześniej-Viccele dotarły. 5 par żebrowanych (?)podkolanówek z bawełny merceryzowanej. 4 pary w wersji winter i jedna light na lato🙂 Ta ostatnia tylko nieznacznie cieńsza względem pozostałych. Przy moim rozmiarze 7,5 zamówiłem rozmiar 42-43 i to był dobry pomysł. Leżą lepiej niż dobrze i jest jeszcze mały margines na skurczenie po praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Do mnie również dotarło 5 par, pierwsze wrażenie pary, którą właśnie testuję bardzo pozytywne - minimalnie dłuższe i szersze w stopie, niż by się chciało, ale nie w stopniu przeszkadzającym, długość w łydce też większa od moich faktycznych wymiarów, ale też nie przesadnie, a cała reszta bez zarzutu. Do wydania sądów wstrzymam się jeszcze do drugiego-trzeciego prania, ale jestem bardzo dobrej myśli. Przy czym jeśli w praniu się zbytnio nie zbiegną, to następnym razem wypróbuję pewnie rozmiar mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 Pedemeia na prawde fajnie pakuje swojego skarpety. EDIT: i oczywiscie recznie wypisana karteczka z podziekowaniami za zakupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian90 Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Dzień dobry Panowie. Jestem Sebastian mam 28 lat i jestem nowym forumowiczem. Mam sprawę odnośnie eleganckich skarpet męskich. Mianowicie chodzi mi o to gdzie w Polsce w sklepie stacjonarnym lub internetowym można kupić eleganckie skarpety męskie z bawełny plus dodatek elastanu w kolorach: czerń, granat, grafit i szarość, które będą kosztowały max 20 zł do 30 zł za parę i będą ze ściągaczem oraz dość dobrej jakości i będą dość wysokie. Mam parę skarpetek Recman i zarówno z wysokości itd jestem zadowolony, jednak chciałbym wiedzieć czy w cenie do 30 zł można kupić lepsze? Proszę nie podawać skarpet z zagranicznych sklepów czy też w cenie powyżej 30 zł za parę. Aby ułatwić wam odpwiedzi dodam, że para skarpetek Recman, której długość mi odpowiada ma +/- około 40 cm leżąc płasko na ziemi bez rozciągania. Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi, dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Z moich poszukiwań wynika, że nigdzie. Najbliżej cenowo wypada Pedemeia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Pedemeia- zakupy od producenta z wysylka z Portugalii (cena skarpet w granicach 5-6 euro za sztuke przy skarpetach bawelnianych, moze czesc modeli jest tansza). Od 80 euro wysylka jest bezplatna. Pedemeia w PL do kupienia w granicach 30zl za pare (sa w poszetka.com, Klasycznebuty, Krolewski Herb, Benevento- tu tylko zestawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waszka Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Skarpety Pedemeia są też dostępne tutaj: https://www.gentlemanstore.pl/Akcesoria/Skarpety/ Ceny zaczynają się od 19 zł. Darmowa wysyłka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi