waski Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 http://natemat.pl/169467,drwale-do-lasu-rok-2016-bedzie-nalezal-do-krolewiczow-w-aksamitach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Zaprezentowano kilka wizji współczesnego mężczyzny – nowoczesnego nomada, delikatnego przedstawiciela klasy robotniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Autor tekstu w natemat obudził się modowo i urzekła go kolekcja Balmain. Tylko, że ten styl młodego projektanta lansowany jest ładnych pare lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 W zasadzie to od stuleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Tylko, że stulecia temu mieli smak i wyczucie. Nawet Murat nie miał szamerunku na rękawach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Jeśli jeszcze ktoś zapyta, czemu mam wilcze oczy, gdy słyszę o "dobrej zmianie"... "Ustawa o podatku obrotowym wprowadza bat na zagraniczne sklepy internetowe? Też będą musiały płacić podatek, jak wynika z projektu ustawy. Projekt znalazł się na internetowych stronach "Dziennika Polskiego".Podatek obrotowy w pierwotnej wersji miał dotyczyć tylko sprzedaży tradycyjnej. Aby był mniejszy, tradycyjne sklepy zaczęły apelować o objęcie nim także sprzedaży przez internet. To im się udało.Ale w ten sposób mniej konkurencyjne w stosunku do firm operujących spoza Polski, np. Amazona, Zalando czy Asosa, byłyby średniej wielkości polskie e-sklepy. Jak się okazuje, w projekcie może być na to sposób.W art. 12 czytamy: "W przypadku towaru dostarczanego z pośrednictwem przewoźnika od sprzedawcy detalicznego z siedzibą poza terytorium RP, do nabywcy będącego konsumentem, przewoźnik jest zobowiązany do uzyskania od wysyłającego oświadczenia o uiszczeniu podatku o podleganiu zwolnieniu z podatku albo oświadczenia, że przesłanie przesyłki nie jest związane z dokonaniem sprzedaży detalicznej przesłanych przedmiotów".Jeśli przewoźnik nie pobrał oświadczenia, musi "pobrać podatek od wysyłającego, naliczony od zadeklarowanej wartości przesyłki, a w przypadku niezadeklarowania wartości przesyłki - w ryczałtowej wysokości 50 zł od takiej przesyłki".Przewoźnik ma następnie wpłacić kwotę podatku na rachunek urzędu skarbowego.To by jednak oznaczało, że firmy kurierskie lub Poczta Polska musiałyby brać od e-sklepu oświadczenie albo pieniądze. Czy taki zapis jest zgodny z unijną swobodą przepływu towarów? Nie wiadomo.Zapytaliśmy, co na ten temat sądzi resort finansów. Jak na razie nie dostaliśmy odpowiedzi. Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,147743,19555043,zagraniczne-sklepy-internetowe-tez-zaplaca-podatek.html#ixzz3yewt1h5u " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Znając życie, jeszcze będzie brak vacatio legis. Trzeba będzie wcześniej zamówić prezenty na króliczka wielkanocnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Będziemy przez świeżo odbudowaną granicę wozić ukryte pod bagażami garnitury z Niemiec, albo masowo dostawać paczki od "rodziny z zagranicy". Powiało historią? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Nikt nie lubi podatków, ale nie przesadzajmy - wyczytałem, że będzie to około 2 procent. We mnie osobiście znacznie bardziej uderzył spadek złotówki w stosunku do obcych walut - kiedyś funt był po 5 zł (nawet niżej), rok temu po ok. 5.20, potem powyżej 6 zł, obecnie 5.8. Buty na ebay strasznie podrożały, dobrze, że coś się udało przez te parę lat kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Nikt nie lubi podatków, ale nie przesadzajmy - wyczytałem, że będzie to około 2 procent. We mnie osobiście znacznie bardziej uderzył spadek złotówki w stosunku do obcych walut - kiedyś funt był po 5 zł (nawet niżej), rok temu po ok. 5.20, potem powyżej 6 zł, obecnie 5.8. Buty na ebay strasznie podrożały, dobrze, że coś się udało przez te parę lat kupić. Nie chodzi mi wcale o wysokość podatku, tylko o to, że w większości sklepów internetowych zobaczymy informację o braku wysyłek do Polski. Nie wydaje mi się, żeby ktoś chciał przerabiać system naliczania cen specjalnie na nasz rynek, aż tak atrakcyjni nie jesteśmy. Waluty mi nie straszne, niech rosną na zdrowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Nie chodzi mi wcale o wysokość podatku, tylko o to, że w większości sklepów internetowych zobaczymy informację o braku wysyłek do Polski. Nie wydaje mi się, żeby ktoś chciał przerabiać system naliczania cen specjalnie na nasz rynek, aż tak atrakcyjni nie jesteśmy. Chyba nie rozumiem problemu - za trudne? Poza tym, i tak przesyłka jest kalkulowana oddzielnie dla każdego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Chyba nie rozumiem problemu - za trudne? Poza tym, i tak przesyłka jest kalkulowana oddzielnie dla każdego kraju. Tak sądzę, dla małych może to być za trudne a dla dużych zbyt kosztowne. Dostosowanie systemu w takim SuitSupply to nie będą groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Nie jestem w stanie tego ocenić, ale zakładam, że każdy sensowny system sprzedażowy pozwala na konfigurację podatków dla różnych krajów (jak i kosztów wysyłki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Nie jestem w stanie tego ocenić, ale zakładam, że każdy sensowny system sprzedażowy pozwala na konfigurację podatków dla różnych krajów (jak i kosztów wysyłki). Oby tak było. Nie potrafię ocenić na ile jest to powtarzalny w skali świata mechanizm opodatkowania, ale wiem ile kosztuje "customizacja" systemu. Edycja: Już wiem i marnie to widzę. "W Europie doświadczenia z podatkiem obrotowym są niewielkie – wprowadzono go tylko na Węgrzech w stosunku do banków i sieci handlowych." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 http://kateboss.natemat.pl/152523,wojtek-witczak-mezczyzni-w-polsce-nadal-zle-sie-ubieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Będziemy przez świeżo odbudowaną granicę wozić ukryte pod bagażami garnitury z Niemiec, albo masowo dostawać paczki od "rodziny z zagranicy". Powiało historią? Zamówienia na wspólne zakupy forumowe będzie można składać u mnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Trzymamy za słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Rozmowa z rękawicznikiem Janem Koziarskim. http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Jan-Koziarski-ostatni-warszawski-rekawicznik/34088 Z rozmowy można także dowiedzieć się co nosi rękawicznik na głowie Nazwy tego nakrycia głowy nie znałem wcześniej, a fajny jest, warszawski taki. Aha, aby odsłuchać audycji trzeba wyłączyć adblocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Nie jestem pewien, ale to przeszło chyba bez echa. Tak w kontekście wypowiedzi kolegi @kurtka w temacie CMDNS o rodzimych stylizacjach: Ranking najlepiej ubranych "nacji" wg. znanego poważanego bloga My Dapper Self. Polacy zajęli zaskakująco dobre, ósme miejsce cały ranking http://mydapperself.com/top-10-countries-with-the-best-dressed-men/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ktoś coś szył u tego pana? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19627417,policja-zatrzymala-falszywego-konwojenta-ktory-ukradl-8-mln.html#MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ja tylko prałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Nie jestem pewien, ale to przeszło chyba bez echa. Tak w kontekście wypowiedzi kolegi @kurtka w temacie CMDNS o rodzimych stylizacjach: Ranking najlepiej ubranych "nacji" wg. znanego poważanego bloga My Dapper Self. Polacy zajęli zaskakująco dobre, ósme miejsce Zrzut ekranu 2016-02-11 o 14.44.51.png cały ranking http://mydapperself.com/top-10-countries-with-the-best-dressed-men/ Czy ja wiem... Nie przekonuje mnie ten ranking, a mieszkałem trochę w czterech z tych dziesięciu krajów, a pozostałe (poza Hong-Kongiem) odwiedzałem więcej niż raz. Zupełnie nie tak bym go ułożył. To chyba chodzi o to, jak ubiera się ten 1% najlepiej ubranych w każdym społeczeństwie, wtedy zgoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Zjedźcie na dół i przeczytajcie komentarz (o Polakach swoją drogą) i odpowiedź autora zestawienia - przygotował swój ranking na podstawie fotek z Instagrama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Informacja, że bazował na socjal mediach, została przedstawiona na wstępie rankingu. W innym wypadku, trudno byłoby stworzyć jakikolwiek ranking Natomiast cieszy sam fakt, że jako "nacja" zaczynamy być dostrzegalni w kategorii "styl". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi