Mateusz Papiernik Napisano 15 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2015 do BH może nie, ale przynajmniej kilka innych miejsc bez problemu wymyślę jak nie z marszu, to po mailu w tej sprawie dzień wcześniej ale spodziewam się, że to jeno przykład i nie wyczerpaliśmy tematu, więc milknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kros Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Przed kilkoma dniami wyruszyłem na wycieczkę po górkach, start i meta w Dukli (Beskid Niski). Trasa dość mocno odkładająca się w nogach a po jej przejściu wstąpiliśmy do restauracji w której można było kupić piwo z lokalnego browaru - Browar Dukla. Teraz będzie mi trudno wrócić do piw kupowanych w sklepie gdyż smak tych piw jest wyborny. Tak więc, jeżeli ktoś z Was będzie gościł w malowniczym Beskidzie Niskim to zapraszam do Dukli na znakomite piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Nie powinieneś się martwić sklepowym asortymentem. Obecnie wybór na rynku jest bardzo dobry i na pewno nietrudno o porównywalne lub lepsze piwo w niejednym lokalnym sklepie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buku Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Dukla to bardzo dobry browar i do znalezienia w sklepach także poza Beskidem, ja miałem okazję spróbować 2 piw na Warszawskim Festiwalu Piwa i wspominam je bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Z dostępnością piwa z Dukli nie może być tak źle, skoro w Świątyni Piwa w Ursusie jest dostępna w sposób w zasadzie ciągły. Swoją drogą, Magury to piękne i mało uczęszczane góry, ale baza gastronomiczna w Dukli i okolicach to tra-ge-dia. Najbliższa restauracja, gdzie da się przyzwoicie zjeść, znajduje się w Jaśle... Miejscowi zaś nie piją żadnych browarów regionalnych (podobnie jak w Bieszczadach nie piją Ursy Major), tylko walą Sarmackie i Harnasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 .... Miejscowi zaś nie piją żadnych browarów regionalnych (podobnie jak w Bieszczadach nie piją Ursy Major), tylko walą Sarmackie i Harnasie. Zawsze to zjawisko mnie zastanawiało... Na zachód od nas, wręcz czci się produkt regionalny, nawet kiedy nie jest najlepszej jakości to i tak "ten produkt jest najlepszy, bo jest nasz". W Polsce bardzo, bardzo powoli, ale zaczynamy też iść w tym kierunku. Co mnie osobiście bardzo cieszy. A czy Panowie ( i Panie ) próbowali może już nowości z "mojego" Browaru Zamkowego w Raciborzu? Jak dla mnie, na upały, całkiem dobrze "wchodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Nowy lager, jeszcze nie wpadł. Ale Raciborskie prawie wszystkie przetestowane. W mojej okolicy Raciborskie nawet jeśli ktoś nie pije to raczej wszyscy znają i chwalą wiec powyższego zjawiska nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 A czy Panowie ( i Panie ) próbowali może już nowości z "mojego" Browaru Zamkowego w Raciborzu? Ja próbowałem i bardzo chwalę. Kolega po sąsiedzku widzę, u nas kiedyś był Rybnicki Full, ale niestety to już dawne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Przed kilkoma dniami wyruszyłem na wycieczkę po górkach, start i meta w Dukli (Beskid Niski). Trasa dość mocno odkładająca się w nogach a po jej przejściu wstąpiliśmy do restauracji w której można było kupić piwo z lokalnego browaru - Browar Dukla. Teraz będzie mi trudno wrócić do piw kupowanych w sklepie gdyż smak tych piw jest wyborny. Tak więc, jeżeli ktoś z Was będzie gościł w malowniczym Beskidzie Niskim to zapraszam do Dukli na znakomite piwo. Będąc w okolicach Sanoka warto też odwiedzić Uherce Mineralne i browar Ursa Maior. Dobre piwo, a do tego galeria, sklep i można pooglądać kadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Właśnie siedzę w Brovarii w Poznaniu, po degustacji 3 piw w zestawie. Na razie najbardziej podeszło pszeniczne, miodowe i Pils w pierwszym wrażeniu naturalne, ale ze świetnym posmakiem. Czekam teraz na Indiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Będąc w Poznaniu nie można nie wybrać się do Setki. Z ostatnich piw które tam piłem bardzo polecam Kwas Beta, Kwas Gamma i Kwas Delta z Pinty. Orzeźwiające, cytrusowe i jak sama nazwa wskazuje kwaśne. A dla miłośników ciemnego piwa - mają jeszcze kilka butelek Lublin to Dublin - kooperacji Pinty z browarem O'Hara's (nie pamiętam którym). Chyba pokuszę się o stwierdzenie, że to najlepszy milk stout jakiego piłem. Szkoda, że nieczęsto zdarza się chwila na wypad do Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Polecam moje ostatnie odkrycie z browaru Fortuna - Mirosław Górnej Fermentacji. Moim zdaniem to naprawdę solidne piwo za śmieszną cenę (aktualnie w Żabie po 5 zeta za 2 sztuki). Delikatny, a przy tym treściwy, słodowo-goryczkowy z owocową nutą (ale z naciskiem na słodowy, goryczka słabo wyczuwalna) smak - i to pomimo nieco większej niż przeciętna mocy (6% przy 13,2 ekstraktu) Piana pięknie oblepia szkło i zostaje do samego końca. Kupiłem na zapas dwie skrzynki - aczkolwiek zastrzegam, że ja preferuję lekko słodkawe piwa Warka 17 maja 2016r. A tu link do zdjęcia (nie mojego) piwka: http://www.znalewaka.pl/wp-content/uploads/2015/11/20151104_211216-750x410.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Ja piłem ostatnio coś takiego. W życiu wypiłem już setki ipa, ale to mnie zaskoczyło. Japoński chmiel dajacy bardzo ciekawe doznania - kokosowe nuty, ale bardzo specyficzne. W sumie było to fajne przeżycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Ja w zesłym tygodniu piłem lokalne piwo w Suzdalu w Rosji i był to pierwszy Ruski browar, kt mi naprawdę smakował. Jutro wrzucę fotki butelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Miłosław , nie Mirek. Kurde faktycznie literówka. Widocznie ciut za dużo dzisiaj tego Miłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Kolega mnie namówił... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Dla mnie bomba. Dawno nie piłem piwa, które by mnie tak urzekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Uderz w stół... ...To piwo to eksplozja chmielu jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Dziś premiera Grand Championa 2015. Czerwone ale w wersji mocnej z płatkami dębowymi. Taki nasz polski, domowy flanders. Próbowaliście już? Ja spróbowałem i muszę przyznać, że całkiem ciekawe piwo. Nie ma szaleństwa, ale interesujące jest samo połączenie idei piwa kwaśnego z dębowym posmakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Ja w zesłym tygodniu piłem lokalne piwo w Suzdalu w Rosji i był to pierwszy Ruski browar, kt mi naprawdę smakował. Jutro wrzucę fotki butelek A tak wygląda to Suzdalskie piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Kolega mnie namówił... IMG_3769.JPGIMG_3771.JPG Gdzie żeś Pan to nabył??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 'Outlet Piwny' przy Patriotów 195 (Warszawa). To chyba jakaś minisieć, bo po wpisaniu w googla wyskakuje kilka adresów w Warszawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Hmm, mi akurat ten kwas gamma nie podszedł, jednak zbyt malinowy jak dla mnie. Nadal ma w sobie tyle tego aromatu? Może na taką warkę trafiłem? Ostatnio piłem dwa razy to, poniżej, i o tyle mnie zaskoczyło, że aromaty kokosa wsród chmieli nowofalowych to rzecz dość nietuzinkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Miałem to samo. Ciekawe to sorachi. Mam ochotę powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Pyszności 20160318_193621.jpg To piwo dla dziewczyn. Dla znafcuw jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi