Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do RISów, to jeszcze to cudo czeka na spróbowanie. Ciagle odkładam je na jakąś wyjątkową chwilę. Dobrze, że RISy mogą długo leżeć :)

786b8ba7635e249462a50b0a10e22ceb.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeśli chodzi o grodzisze to mnie zachwycił limitowany świąteczny Smoked Cracow Ho Ho Ho z Pracowni. Piłbym zamiast kompotu z suszu, ale akurat byłem na antybiotykach...

A, jeszcze jedno... tak mi się przypomniało Beer Geek Madness 2, na którym miałem okazję być. W pamięć zapadło mi jedno genialne piwo - jeśli ktoś będzie miał okazję - brać, nie zastanawiać się. Mowa o High Water Campfire Stout. Najbardziej kremowy i aromatyczny stout jaki w życiu piłem. Gorąco polecam!
http://www.ratebeer.com/beer/high-water-campfire-stout/170480/

Opublikowano

Mój pierwszy kontakt z Grodziskim to była Pinta w wersji 1.0. Powiedzieć, że było to traumatyczne doświadczenie to nic nie powiedzieć. Smakowało jak piwo z dodatkiem wody spod ugotowanej szynki ale jakoś kufel zmęczyłem. Drugie podejście miałem z wersją 2.0 lub 3.0 i tutaj moja reakcja już była zgoła odmienna. Wędzonka zdecydowanie bardziej dymna niż szynkowa, do tego, przez swoją lekkość, fantastycznie się sprawdzało do grilla i upałów. Wędzonkom mówię od tamtego czasu stanowcze i zdecydowane TAK.

Cocapsycho - Bardzo fajny RIS, mocno mocno czekoladowy, bardzo gęsty, nalewany wyglądał jak smoła. Co ciekawe piłem go lanego w barze, a butelka w sklepie obok była dwa razy droższa ;)

Opublikowano

No butelka najtańsza faktycznie nie jest, szczególnie biorąc pod uwagę fakt jej małej objętości. Ale tu jak nigdzie wiadomo, że za dobre rzeczy trzeba płacić :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak, w sklepie (Kaufland), w okolicy jestem na urlopie :)

To chyba jakaś limitowana produkcja (?), pewnie nie najnowsza bo na stronie browaru nie znalazłem :(

Info z etykiety, dla koneserów:

4% alko, eks. 11%

słody: pale ale, monachijski, karmelowy: ciemny i czerwony

chmiel: cascade, centennial, perle

jutro będę w innym, niszowym browarze z nadzieją na szerszą fotorelację :D

Opublikowano

Jak smakowało? Hmm ... próbka była statystycznie nieistotna i musiałbym powtórzyć degustację aby napisać głębsze przemyślenia ;)

Ale mam dobre info, piątek był dubeltowy - zwiedziłem dwa browary. Pierwszy regionalny, rodzinny prowadzony od ponad 20 lat, drugi "craft beer", z tego co mi powiedziano jeden z czterech polskich browarów rzemieślniczych, który powstał "od zera". W każdym razie piątek był bardzo pracowity pod wieloma względami :P , było wesoło, gorąco i zimno (w środku lipca spędziłem kilka minut w leżakowni przy +1 st. C, w krótkich spodenkach i sandałach :shock: )

dobre podsumowanie tygodnia - nie pamiętam kiedy ostatnio zakończyłem piątek w sobotę o 3.00 a.m ...

Będą zdjęcia, wywiady / wpisy na forum, tylko muszę znaleźć chwilę a z tym ostatnio największy problem.

Przy okazji - co powiecie na imprezę BwB przy piwnych klimatach w "casual" style? Może wówczas znikną obawy przed pojawieniem się na imprezie stowarzyszenia i nikt nie będzie mógł wykręcić się brakiem w szafie odpowiedniego "smokingu" / butów na skórzanej podeszwie :D

pozdrawiam

Damian

[pierwsze zdjęcie z pubu gdzie mogłem spróbować najświeższej w Polsce dostawy "craft beer", drugie zdjęcie "infrastruktura" z browaru rodzinnego]

post-12-0-57650300-1436735195_thumb.jpg

post-12-0-15790400-1436735508_thumb.jpg

Opublikowano

ujawnienie nazwy rzemieśliniczego zostawiam na moment opublikowania wpisu / wywiadu. Poniżej ten rodzinny - Jagiełło - i to o nim będzie wywiad z właścicielem. Mam taki pomysł aby w miarę precyzyjnie złapać różnice pomiędzy takim niewielkim browarem a jakąś tam "kompanią". No i w drugą stronę z browarem rzemieślniczym.

post-12-0-69184200-1436785379_thumb.jpg

Opublikowano

Przy okazji - co powiecie na imprezę BwB przy piwnych klimatach w "casual" style? Może wówczas znikną obawy przed pojawieniem się na imprezie stowarzyszenia i nikt nie będzie mógł wykręcić się brakiem w szafie odpowiedniego "smokingu" / butów na skórzanej podeszwie :D

Osobiście jestem bardzo za :D Aczkolwiek mile widziana miejscówka ulokowana bliżej niż Warszawka. 

Opublikowano

Osobiście jestem bardzo za :D Aczkolwiek mile widziana miejscówka ulokowana bliżej niż Warszawka. 

teoretycznie inne lokalizacje poza Warszawą wchodzą w grę.

Np. Wrocław, Katowice, Gdańsk - tam rzeczony browar ma relacje z pubami. Jeżeli będą chętni do zebrania się na imprezie to wszystko jest realne. Frekwencja przede wszystkim, bo najmniejszy keg ma 20 litrów ;)

Myślę, że w pierwszej kolejności imprezę z butami typu "wielka impregnacja" moglibyśmy ogarnąć po wakacjach w Warszawie, jeżeli będzie zainteresowanie forumowiczów i naszych partnerów (Shoepassion, Multirenowacja)

Opublikowano

Może przywalę kulą w płot, ale czy relacja browaru (jakiegokolwiek) z pubami na znaczenie dla możliwości zrobienia forumowej imprezy? :) Multitapów w Polsce nie brakuje, piwa leją się dobre, a jednocześnie nie mówimy tu o finansach, gdzie wsparcie kogokolwiek ma znaczenie kluczowe. Chyba, że czegoś nie widzę? :)

W razie czego, do Łodzi i naszych pubów z dobrym piwem również zapraszamy, a co! :)

Opublikowano

Może przywalę kulą w płot, ale czy relacja browaru (jakiegokolwiek) z pubami na znaczenie dla możliwości zrobienia forumowej imprezy? :) Multitapów w Polsce nie brakuje, piwa leją się dobre, a jednocześnie nie mówimy tu o finansach, gdzie wsparcie kogokolwiek ma znaczenie kluczowe. Chyba, że czegoś nie widzę? :)

W razie czego, do Łodzi i naszych pubów z dobrym piwem również zapraszamy, a co! :)

oczywiście, że ma. W dzisiejszych czasach nie łatwo o rzetelnych partnerów, ktoś to zorganizować musi. ;-)

Opublikowano

A, bo my tutaj o innej imprezie myslimy :) Ja wróciłem pamiecią do Waszego spotkania w Bierhalle w Warszawie i moje pierwsze skojarzenie było takie, że jeżeli są przekąski, stoliki i piwo to impreza w klimatach piwnych już się zadziała. Jeżeli po drugiej stronie barykady postawi się spotkanie w Poznaniu z zeszłego miesiąca... sam rozumiesz ;)

Niemniej, kibicuję i jak się tylko uda, chętnie się pojawię. Ale w najbliższej przyszłości z wyjazdową może być problem.

Opublikowano

A, bo my tutaj o innej imprezie myslimy :) Ja wróciłem pamiecią do Waszego spotkania w Bierhalle w Warszawie i moje pierwsze skojarzenie było takie, że jeżeli są przekąski, stoliki i piwo to impreza w klimatach piwnych już się zadziała. Jeżeli po drugiej stronie barykady postawi się spotkanie w Poznaniu z zeszłego miesiąca... sam rozumiesz ;)

Niemniej, kibicuję i jak się tylko uda, chętnie się pojawię. Ale w najbliższej przyszłości z wyjazdową może być problem.

tak, ale do BH tak z pastami i butami to nie moglibyśmy wejść z marszu :D