McQueen Napisano 29 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Lee Daren wstawione przez Generate, ciemniejszy kolor fajny od ud w dół (patrząc z tyłu), przetarcia na tyłku niekoniecznie, porównanie z tynkiem trafione hehe. Dla mnie nogawki muszą mieć ze 21cm, wtedy wygodnie przekłada mi się stopę i podobają mi się na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 29 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Chetnie zakupilbym dzwony, nigdzie jednak ich nie widze, ewentualnie bootcut są dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 @electro dzwony to np Lee Denver, nogawki 24 cm, rozporek na guzki. Ostatni nabytek u mnie to typowo na lato, wytarte, regularne Wrangler Texas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Panowie, jak jest z kurczliwością jeansów Levi's? Zakupiłem 501 o obwodzie 33, czyli wg tego co było na stronie na mój obwód pasa. Jak przyszły to okazało się, że mogły by być o 1-2 cm węższe w obwodzie. Mam trochę obawy przed 32 w pasie, że po kilku praniach mogą być za ciasne. Zostawić te 33? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Dżinsy się rozciągają, nie kurczą. Unsanforised to teraz rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2016 w starych lee i levisach tak miałem, po praniu w wysokiej temperaturze się lekko kurczyły - albo może po prostu wracały do stanu normalnego tylko to było dawno temu, jakieś 20 lat wstecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej90 Napisano 29 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2016 Dnia 28.06.2016 o 03:11, Generate napisał: Zawsze lepiej wiedzieć czy są czy też nie Raczej widać po włożeniu czy są rurkami czy nie. Jeśli opinają łydkę i kostkę, to zdecydowanie są. Najważniejsze jest to, czy Ci się podoba jak na Tobie leżą, a nie to, w jakiej kategorii teoretycznie się znajdują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 Panowie, jak jest z kurczliwością jeansów Levi's? Zakupiłem 501 o obwodzie 33, czyli wg tego co było na stronie na mój obwód pasa. Jak przyszły to okazało się, że mogły by być o 1-2 cm węższe w obwodzie. Mam trochę obawy przed 32 w pasie, że po kilku praniach mogą być za ciasne. Zostawić te 33? Ja kupuje levisy zawsze mocno dopasowane. Zazwyczaj rozmiar mniejsze w pasie niż chino/garniturowe. Wszystko zależy też od składu dżinsów. Te w 100% bawełniane rozciągają się mniej niż te z lycrą. Jednak z doświadczenia wiem, że ten mały dodatek poliestru poprawia komfort. Ja bym wziął 32 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 https://imageshack.com/i/pnRUp7DNj nie widziałem nic lepszego w kwestii denimu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 https://imageshack.com/i/pnRUp7DNj nie widziałem nic lepszego w kwestii denimu. No i chyba masz rację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 A mi się nie podobają. Nie próbujmy podwyższać poziomu formalności w spodniach casualowych. To trochę tak jak z koszulą na krótki rękaw. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 Dlaczego? Podwyżyliśmy poziom chino, więc czemu nie jeansu? Spójrz na tegoroczny wysyp koszul jeansowych, spodni, marynarek, garniturów lnianych. Wydaje się, że w tą stronę zmierza połączenie elegancji i casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 Dla mnie to wymysł stylisty czy innego trendsettera, który mówi "weźmy coś co już było i połączmy z czymś innym co już było - to będzie świeże". Ale to normalne, nawet YSL żałował, że to nie on wynalazł dżinsy; różnica jednak w tym, że pogodził się z faktem i nie próbował ich wynaleźć na nowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Ciekawa sprawa z tym rozbijaniem się dżinsów, bo o ile podczas noszenia faktycznie się delikatnie rozbijają w miejscach, gdzie są najbardziej narażone na wypychanie, to... po praniu wracają do swojego rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Zapytanie mam, jaki model w Wranglerze teraz to tzw tapered? Szerokie uda, zwężane nogawki? Kiedyś były bodajże "Alaska" czy ktoś wie jaki model je zastąpił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Z moich obserwacji wynika (a noszę dżinsy bardzo często i mam około 10 par), że po praniu dżinsy się kurczą, a w trakcie noszenia rozbijają się. I raczej oba stany nieznacznie odbiegają od tego co mamy zaraz po zakupie. Wydaje mi się też, że efekt jest bardziej widoczny w przypadku spodni z domieszką elastanu albo innego sztucznego włókna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carluv Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 Co sądzicie o takiej odmianie kurtki jeansowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 Dla miłośników więziennego stylu pewnie ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c.horst Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 fashion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 są ładniejsze koszule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Nie wiem czy było, ale wkleję: http://sartorialnotes.com/2015/12/16/what-to-look-for-in-jeans/ Torsten zaleca: 1.raw denim 2.straight leg 3.średni/wysoki stan. Gdzie tego szukać w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Stacjonarnie mission impossible. Był w Warszawie concept store Hot Herring, ale chyba już nie ma. Polecam stronę heddels.com i zakładkę "stores" z wykazem sklepów sprzedających raw denim na całym świecie. Są Czechy, Estonia, Ukraina, Polski brak:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 3 godziny temu, R50 napisał: http://sartorialnotes.com/2015/12/16/what-to-look-for-in-jeans/ Torsten zaleca: Ciekawe tylko, ilu budowlańców dotrze do tych zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Stacjonarnie jest to możliwe, kupiłem takie spodnie w Levisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Pamiętam, wstawiałeś zdjęcia; myślałem o tym jedynym wyjątku pisząc posta. Chyba jednak nawet ten wyjątek jest już niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi