Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lee Daren wstawione przez Generate,  ciemniejszy kolor fajny od ud w dół (patrząc z tyłu), przetarcia na tyłku niekoniecznie, porównanie z tynkiem trafione hehe.

Dla mnie nogawki muszą mieć ze  21cm, wtedy wygodnie przekłada mi się stopę i podobają mi się na bucie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak jest z kurczliwością jeansów Levi's? Zakupiłem 501 o obwodzie 33, czyli wg tego co było na stronie na mój obwód pasa. Jak przyszły to okazało się, że mogły by być o 1-2 cm węższe w obwodzie. Mam trochę obawy przed 32 w pasie, że po kilku praniach mogą być za ciasne. Zostawić te 33?

Opublikowano
Dnia 28.06.2016 o 03:11, Generate napisał:

Zawsze lepiej wiedzieć czy są czy też nie :)

Raczej widać po włożeniu czy są rurkami czy nie. Jeśli opinają łydkę i kostkę, to zdecydowanie są. Najważniejsze jest to, czy Ci się podoba jak na Tobie leżą, a nie to, w jakiej kategorii teoretycznie się znajdują. 

Opublikowano
Panowie, jak jest z kurczliwością jeansów Levi's? Zakupiłem 501 o obwodzie 33, czyli wg tego co było na stronie na mój obwód pasa. Jak przyszły to okazało się, że mogły by być o 1-2 cm węższe w obwodzie. Mam trochę obawy przed 32 w pasie, że po kilku praniach mogą być za ciasne. Zostawić te 33?

Ja kupuje levisy zawsze mocno dopasowane. Zazwyczaj rozmiar mniejsze w pasie niż chino/garniturowe. Wszystko zależy też od składu dżinsów. Te w 100% bawełniane rozciągają się mniej niż te z lycrą. Jednak z doświadczenia wiem, że ten mały dodatek poliestru poprawia komfort. Ja bym wziął 32 :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dlaczego? Podwyżyliśmy poziom chino, więc czemu nie jeansu? Spójrz na tegoroczny wysyp koszul jeansowych, spodni, marynarek, garniturów lnianych. Wydaje się, że w tą stronę zmierza połączenie elegancji i casualu.

Opublikowano

Dla mnie to wymysł stylisty czy innego trendsettera, który mówi "weźmy coś co już było i połączmy z czymś innym co już było - to będzie świeże". Ale to normalne, nawet YSL żałował, że to nie on wynalazł dżinsy; różnica jednak w tym, że pogodził się z faktem i nie próbował ich wynaleźć na nowo.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tym rozbijaniem się dżinsów, bo o ile podczas noszenia faktycznie się delikatnie rozbijają w miejscach, gdzie są najbardziej narażone na wypychanie, to... po praniu wracają do swojego rozmiaru.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z moich obserwacji wynika (a noszę dżinsy bardzo często i mam około 10 par), że po praniu dżinsy się kurczą, a w trakcie noszenia rozbijają się. I raczej oba stany nieznacznie odbiegają od tego co mamy zaraz po zakupie. Wydaje mi się też, że efekt jest bardziej widoczny w przypadku spodni z domieszką elastanu albo innego sztucznego włókna.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Stacjonarnie mission impossible. Był w Warszawie concept store Hot Herring, ale chyba już nie ma. Polecam stronę heddels.com i zakładkę "stores" z wykazem sklepów sprzedających raw denim na całym świecie. Są Czechy, Estonia, Ukraina, Polski brak:-)

• Oceniam pozytywnie 1