Marcin_L Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 3 godziny temu, Wuj napisał: Panowie, dzięki za polecenie Roberta Wegnera i Opowieści z Meekhanu. Staje na drugim miejscu za Wiedźminem. Nie orientujecie się, kiedy kolejny tom? W necie jest tylko informacja, że w 2017... Ja już też niecierpliwie przebieram nogami :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 3 godziny temu, Marcin_L napisał: Ja już też niecierpliwie przebieram nogami :). Najważniejszych premier nie robi się w okresie lipiec-wrzesień, bo to beletrystycznie martwy sezon, więc raczej później, ja nawet obstawiałbym grudzień. Jak coś, to na Polconie (pod koniec miesiąca) się dopytam i dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 25 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2017 serwus widzę tu spore grono miłośników fantasy wspaniale na półce: Sarah J. Maas - cykl Szklany tron Peter V. Brett - cykl Tron z czaszek Brandon Sanderson - Z mgły zrodzony Tad Williams - cykl Wieża zielonego anioła jest trochę do poczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Jacek Dukaj "Perfekcyjna niedoskonałość" - wczoraj skończyłem czytać. Dokładnie 24 godziny temu. Minęła doba, a ja wciąż mam dreszcze Bez wątpienia jedna z najlepszych książek Autora i z całą pewnością najbardziej dająca do myślenia powieść sci-fi jaką było mi dane przeczytać od czasu :Ślepowidzenia" Peter'a Watts'a (fanów Lema zarzucających Watts'owi plagiat "Solarisa" proszę - Panowie, tylko nie w twarz! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 u mnie aktualnie 'hipoteza zła' przeczytałem dopiero ok 20%, bardzo fajny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 gorąco polecam poniższą książkę. Pochłonąłem w 3 dni - szkoda, że nie ma II tomu Opis na stronie wydawnictwa: https://www.karakter.pl/ksiazki/jak-przestalem-kochac-design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 30 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2017 Dnia 2017-08-25 o 18:47, -Bay- napisał: Peter V. Brett - cykl Tron z czaszek Bretta to tzw. "Cykl Demoniczny", a "Tron z czaszek" to czwarty tom. Swoja droga, jak pierwszy mi się podobał, tak po trzecim odpuściłem (Brett miał dobry wyjściowy pomysł, ale warsztat mocno kuleje). W kwestii Meekhanu to info z pierwszej ręki jest takie, że niestety daty premiery jeszcze nie ma, trwają intensywne prace redakcyjne. Ale Robertowi było bardzo miło, że na nieliterackim forum ma tyle fanów Z ciekawej fantastyko to ostatnio czytałem "Wodny nóż" Bacigalupiego - takie społecznie zaangażowane, dystopijne SF bliskiego zasięgu. O ile sama wizja i diagnoza autora mnie nie przekonują, o tyle obiektywnie patrząc, rzecz jest bardzo dobrze napisana, zatem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 30 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2017 @damiance Co prawda nie drugi tom, ale ten sam autor: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4385143/rzeczy-ktorych-nie-wyrzucilem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2017 W obronie zdrowego rozsądku / Thomas Woods Bardzo ciekawa książka którą w pierwszej kolejności polecam Kolegom bez wykształcenia ekonomicznego - autor w ciekawy sposób rozprawia się z sofizmatami ekonomicznymi, od codziennych po grubsze tematy. Więcej informacji: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/31698/w-obronie-zdrowego-rozsadku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 14 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2017 W tej chwili jest to "Pragnienie" Jo Nesbo. Dobry kryminał zawsze przyjmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 14 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2017 Przerabiam aktualnie kolejną pozycję Zychowicza "Niemcy", w kolejce "Sowieci" tegoż autora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Też przerabiałem, inne spojrzenie, może kontrowersyjne ale w wielu aspektach się z nim zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 "Tools of Titans" - Timothy Ferris Zebrane najciekawsze fragmenty z wywiadów przeprowadzonych na podcaście autora. Można znaleźć kilka interesujących rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 Niedawno skończyłem "Gniew" Miłoszewskiego, przygody prokuratora Szackiego zawsze trzymają poziom. Teraz czekam na "Początek" Dana Browna i "Labirynt Duchów" Zafona. Od lektury "Cienia Wiatru" zacząłem swoją przygodę z książkami, jak dziś pamiętam: wakacje w Łebie i książkę kupioną na kiermaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 29 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2017 Cień Wiatru to najbardziej pretensjonalna książka, jaką miałem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2017 Może i pretensjonalna, ale z niesamowitym klimatem. Wszystkie książki Zafona pochłonąłem. Kiedyś bezpośrednio po Zafonie czytałem Coelho - "Zwycięzca jest sam". Nie wiem, czy książka jest tak słaba, czy to "efekt Zafona", ale musiałem ściskać zęby, żeby przebrnąć. Straszne drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 29 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2017 Skończony "Król" Twardocha z ukłonem do Mistrza Zaremby. Scena u krojczego świetna. Zafascynowany "Królem" odpaliłem "Czarny charakter" Stachniaka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 książka do ściągnięcia w PDF https://ksiazki.pafere.org/#/publication/7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 I na nocnej i na porannej. Klasyka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Koliste jeziora Białorusi Marczewskiego. Tutaj można posłuchać wywiad z Autorem: https://www.polskieradio.pl/8/4801/Artykul/1898572,Koliste-jeziora-Bialorusi-Wschod-slowami-poety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 „Fortuna po polsku”, dynastie, sukces i pieniądze w wielkim stylu. Na razie tylko przekartkowałem, a juz wiem dlaczego krakowscy krawcy przestali spotykać sie w Feniksie. Ostatnie zawody musiały trwać miesiącami... 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 @Whitesnake dzisiaj można też ubrania rozpoznać z daleka - dla ułatwienia producenci wyposażają je w logo. 🙃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 On 9/2/2017 at 4:16 PM, damiance said: W obronie zdrowego rozsądku / Thomas Woods Bardzo ciekawa książka którą w pierwszej kolejności polecam Kolegom bez wykształcenia ekonomicznego - autor w ciekawy sposób rozprawia się z sofizmatami ekonomicznymi, od codziennych po grubsze tematy. Więcej informacji: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/31698/w-obronie-zdrowego-rozsadku Jakie miłe zaskoczenie, że Woods jest tutaj znany, i jak widzę szanowany. Nie wiem czy słuchasz podcastu (miałem nawyk puszczania odcinka do śniadania, lecz niestety przestałem je jadać ) ale nie tak dawno wybiło mu 1000 odcinków. Oczywiście styl jego książek jest mocno publicystyczny, a on sam jest zbyt konserwatywny dla mnie, ale bardzo go lubię. Ostatnio wyszła też nowa książka Tuckera, zamówiłem właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Jakub Żulczyk, Wzgórze psów. Z dystansem podchodziłem do tego Pana, ale w 3 godziny wzciągnąłem 250 stron i czyta się to znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Żulczyka przeczytałem, im dalej tym gorzej, do Twardocha mu daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi