Ekscelencja Posted January 21, 2019 Report Share Posted January 21, 2019 Wszystkie trzy w jednym tomie: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niebiesko biała Posted February 9, 2019 Report Share Posted February 9, 2019 W dniu 19.01.2019 o 17:21, Zajac Poziomka napisał: Już dawno lektura książki nie sprawiła mi tak dużej przyjemności. Polecam. @Zajac Poziomka Mam więcej pytań o tę książkę. Wysłałam wiadomość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekscelencja Posted May 14, 2019 Report Share Posted May 14, 2019 Miejsca, niemiejsca, Prowansja nieoczywista. Coś w klimacie wcześniejszego Tryptyku Oksytańskiego tegoż Autora: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żorż Ponimirski Posted January 7, 2020 Report Share Posted January 7, 2020 Nie znam poprzedniej twórczości fantasy autora. Ta książka to literacka próba wędrówki przez wieki trwania ludzkości i odpowiedzi na pytania o sens pracy, sens życia bez pracy, świat przed pismem i świat praktycznie nieposługujący się pismem na powrót (Instagram itp.). Dla mnie jako umysłu ścisłego, bardzo ciekawa lektura. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted January 7, 2020 Report Share Posted January 7, 2020 Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żorż Ponimirski Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 7 godzin temu, Stormont napisał: Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Intro jest trochę niejasne wg mnie, ale później jest coraz lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Od początku brzmiało ciekawie, ale miałem-mam tyle obowiązków, a one wiążą się z czytaniem, że potrzeby czytelnicze zaspokajałem czym innym. Ja już robię zapasy na tegoroczną wiosnę i lato (pracuję więcej jesienią i zimą), choć czuję, że wiele czasu dla siebie nie będę miał. Ale kupować można Tylko w tym tygodniu kupiłem chore ilości książek, w tym coś zupełnie dla frajdy: Strażników i 4-tomowy prequel do Strażników (komiksy). Nie jestem znawcą komiksów (próbował kilku na poważnie i podobał mi się tylko Maus), ale to jest podobno klasyka i serial też im wyszedł świetnie, więc zerknę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Czytam i polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 Research przed zakupem... 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jugend Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Zawsze Biblia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nets Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 Wojciech Sumliński - Każdą Jego książkę warto przeczytać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 xd 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 W zaistniałych okolicznościach: A. Camus „Dżuma” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondas Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Podobno bardzo skoczyła sprzedaż Dżumy. U mnie Grona Gniewu Steinbecka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 u mnie z ostatniego miesiąca: - Kawiarnia na końcu świata - Anastazja t. I - Rozmowy z Bogiem t. II - Dynamika astralna - Zakazana archeologia coś czuję że dawno tyle nie przeczytałem, ostatnio takie ilości pochłaniałem w 1986r. gdy byłem w I klasie SP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 Ja we wtorek kupiłem sporo nowości książkowych i sporo alkoholu. Spokojnie czekam na koniec świata : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted March 12, 2020 Report Share Posted March 12, 2020 I Dekameron Raczej “Biesy” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 11 godzin temu, pablocito napisał: Raczej “Biesy” Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : )Też jestem fanem audiobooków! Biesy z Gosztyłą są genialne. A Łagodna bodaj z Kołbasiukiem mnie poraziła. Polecam też Prousta z Ksawerym Jasieńskim. Czysta poezja! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Jasieński jest specyficzny. Dobrze mi się słuchało Wyspy dnia poprzedniego Eco, ale już np. Kubiak w jego wykonaniu mnie znużył. Na ogół słucham tylko przez ok. pół roku, kiedy odpoczywam i jeżdżę na rowerze, ale jestem przez to jeszcze bardziej wybredny i nie lubię takich zwykłych czytadeł. Nie przepadam też za słuchowiskami, nawet dobrych książek. Wolę jednego narratora. Ostatnio np. 451 st. Fahrenheita mnie zmęczyło - zresztą, to jest książka do czytania, a nie słuchania. Moim wielkim odkryciem lutego była autobiografia Jacka Kuronia. Lektor wydaje się przeciętny, ale ma głos, który w jakiś sposób oddaje sposób bycia Kuronia. Doskonałe. Nie czytałem Łagodnej, a Kołbasiuk był dobrym aktorem, więc sprawdzę, dzięki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metius Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 Ostra krytyka tzw. amerykańskiego stylu życia. Po przeczytaniu zastanawiam się, czy tylko "amerykańskiego". Być może jest jak w tym starym kawałku Piersi - My już są Amerykany? 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 W dniu 13.03.2020 o 21:48, pablocito napisał: Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Ale to już o innej zarazie, też aktualnej : ) Byłem przekonany, że już czytałem na studiach, ale nie pamiętałem niczego oprócz otwarcia fabuły. Jestem w połowie i rzeczywiście, czytałem, ale wciąż nie pamiętam, co jest dalej, więc czytam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted March 18, 2020 Report Share Posted March 18, 2020 W dniu 16.03.2020 o 20:07, Stormont napisał: U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Na hbo pojawił się pierwszy odcinek ekranizacji! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts