Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś przeczytałem pierwszy tom Achaii, niektóre wątki bardzo mi się podobały. Trzeba jednak przyznać, że obecnie jest to książka słynna z tego, że wszyscy mają z niej bekę. Jest grillowana przez wszystkich i wszędzie, nie trzeba szukać daleko 

Opublikowano

Achaja to taka grzeszna przyjemność i łatwy cel dla krytyków, co nie zmienia faktu, że te recenzje Kiciputka na YouTube są jeszcze marniejsze niż recenzowane książki. Co ciekawe, Ziemiański potrafi pisać też całkiem ambitną fantastykę.

A u mnie to - książka zarazem zabawna i bardzo dołująca, doskonale dokumentująca diagnozę Orwella, że some ideas are so stupid that only intellectuals believe them.

sesardic-reasononh.thumb.jpg.de6a7a04874ce6916ed3cfa49819d10d.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie kupiłem kolekcjonerskie wydanie książki "Australijskie piekło" która miała swoją premierę ponad miesiąc temu...
O czym jest ta powieść możecie sobie przeczytać na stronie autora, Radosława Lewandowskiego
Oczywiście już jestem ciekawy, jak szybko ją przeczytam ;) Wspomnę tylko, że jest to powieść o marynarzach i ich przygodach, jakby kogoś interesowało!

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę hobbystycznie, trochę w kwestii zainteresowań forum, "100 Years of Fashion Illustration", Cally Blackman. Mało czytania i dużo oglądania, głównie moda damska, ale i cosik z męskiej klasyki się trafi.

100yofi1.jpg.d315e3755e7084796d75b1d8c847a5af.jpg

100yofi2.jpg.dcc2be2ce03399fd4bf799446521a0de.jpg

• Like 2
Opublikowano
W dniu 8.07.2022 o 18:27, pablocito napisał:

„Rok 1984” też się nada…

Z tego co pamiętam, to moderacja nie porywa i nie torturuje nieposłusznych forumowiczy w lochach jakiegoś Ministerstwa Elegancji... ;)

A "Folwark zwierzęcy" to świetna książka, po jej przeczytaniu lata temu rzuciłem pracę :).

Opublikowano

Takie "Ministerstwo Elegancji" w dzisiejszych, czasach może wcale by nie, było takim złym pomysłem.

U mnie natomiast na szafce nocnej obecnie leżą dwie książki, które są czytane w zależności od nastroju: 

"Pułapki myślenia. O myśleniu szybkim i wolnym" - Daniel Kahneman.

"Summa technologiae" - Stanisław Lem.

Opublikowano
Z tego co pamiętam, to moderacja nie porywa i nie torturuje nieposłusznych forumowiczy w lochach jakiegoś Ministerstwa Elegancji...
A "Folwark zwierzęcy" to świetna książka, po jej przeczytaniu lata temu rzuciłem pracę default_smile.png.

Nie miałem na myśli moderacji, tylko takiego Pegasusa dajmy na to.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
10 godzin temu, Velahrn napisał:

Z tego co pamiętam, to moderacja nie porywa i nie torturuje nieposłusznych forumowiczy w lochach

Tia..A co się stało z kolegą @xkozioł , który zniknął jak ten górnik z kopalni Bytom ? Jo się grzeczne pytom

Opublikowano
21 godzin temu, eye_lip napisał:

Dostał bana od szanownej administracji jako niezgodny z linią forum. 

Nie jako "niezgodny z linią forum" (co to za kategoria?), tylko za zachowanie, po wielu upomnieniach i ostrzeżeniach.