Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 7 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2018 Czekając przed gabinetem lekarskim, spotkałem dzisiaj ciekawego gościa w takich samych butach co ja 9 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 7 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2018 No faktycznie, ale miał lepsze lustro niż Ty😜 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 8 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2018 Loake 6 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2018 Jest i kula pięty dla zboczeńców 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dziko Napisano 8 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2018 No to zaczynam przygodę z kordowanem Buty upolowane oczywiście na Yooxie, tam oznaczone jako "polished leather", ale konsultacja wirtualna z @Tanatos70 wskazywała, że to prawdopodobnie kordowan. I takoż się okazało - burgundowy Comipel, ten sam co w jego Tricker'sach. Producentem jest Doucal's, ale wykonany tak dwa poziomy wyżej niż zwykła linia tej firmy, bardzo staranne szycie, wholecut derby, podwójna skórzana podeszwa, Goodyear (ale mięciutki jak Blake) z krytym kanałem i storm weltem. Nawet pudełko full-wypas, masywne z magnetycznym zatrzaskiem, wyłożone gąbką, dodane woreczki i łyżka. Jakości skóry jako laikowi trudno mi ocenić, ale nie widać żadnych poważnych skaz, jest bardzo przyjemna i "lepka" w dotyku. Swoją drogą, kordowan faktycznie genialnie komponuje się z jeansami 8 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 9 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2018 Loake 3 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 9 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2018 Monki to jednak buty, które grają z wąskimi nogawkami. Może to wina ujęcia, ale na zdjęciach nogawki wyglądają na zbyt szerokie i tworzą trochę przyciężką kompozycję. Full grain derby na podwójnej podeszwie lepiej by pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2018 32 minuty temu, Awopiotr napisał: Monki to jednak buty, które grają z wąskimi nogawkami. Może to wina ujęcia, ale na zdjęciach nogawki wyglądają na zbyt szerokie i tworzą trochę przyciężką kompozycję. Full grain derby na podwójnej podeszwie lepiej by pasowały. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 9 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2018 3 godziny temu, Awopiotr napisał: Monki to jednak buty, które grają z wąskimi nogawkami. Może to wina ujęcia, ale na zdjęciach nogawki wyglądają na zbyt szerokie i tworzą trochę przyciężką kompozycję. Full grain derby na podwójnej podeszwie lepiej by pasowały. Nie nazwałbym nogawek na zdjęciu, o którym zapewne piszesz, szerokimi; przy wydłużonym kopycie tych butów zestawienie długiego buta z wąską nogawką by zrobiło z butów kajaki. Nie polecam, choć widzę entuzjastów tego typu rozwiązań. Nie rozumiem także czemu akurat monkom miałaby się kusa nogawka przysłużyć, a dlaczego nie, dajmy na to, oksfordom, skoro różnią się jedynie zapięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Wydaje mi się, że właśnie ta różnica w rodzaju zapięcia decyduje o optycznym "skróceniu stopy" i o tym, że wąska nogawka (ale bez przesady w kierunku skinny look) nadaje lekkości takiej kompozycji. Szeroka nogawka potęguje ten efekt "skrócenia". Jeżeli jeszcze - tak jak na środkowym zdjęciu, być może zrobione nieumiejętnie przez @Żorż Ponimirski - nogawki są bardzo krótkie, to efekt końcowy nie jest najlepszy. Miimo, że każdy element (ładne monki, dobrze uszyte spodnie, prawidłowo dobrane skarpety) rozpatrywany oddzielnie jest zupełnie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 10 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 I znowu Loake 3 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 @Mateo86 o ile sam nie czuję austerity brogues, to te Twoje wyglądają bardzo fajnie U mnie dzisiaj tak: Vass 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Te austernity brogues od @Mateo86 miałem okazję widzieć na żywo i wyglądają naprawdę dobrze (wbrew niektórym opiniom, że tego typu buty lepiej wyglądają na zdjęciach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Austerity brouges to takie sieroty trochę. Niby fason wingtip ale brak ażurowania a do formalności cap toe oxfords trochę im brakuje. Aczkolwiek bardzo lubię ten styl. A co do fotogeniczności... tak samo jak z lotnikami. Wyglądają pięknie ale nie zawsze na nodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. el-biczel Napisano 10 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Stefano Bemer i Pommella Napoli 5 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 11 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2018 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Kol. @dziko gratuluję zakupu. Fajne te kordowany Czy można wiedzieć jak przedstawia się rozmiarówka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Sorry za jakość zdjęć Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz85 Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Yanko 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Nówki sztuki? Spore rozwarcie na obłożynie, jest wygodnie czy trochę ciśnie? U mnie w oxfordach na początku było nieco mniejsze i trochę cisnęły, ale jest coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz85 Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Tak, założone dopiero kilka razy. Mam bardzo wysokie podbicie, więc pewnie nigdy nie zejdą się całkowicie, ale mam nadzieję, że chociaż trochę uda się to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Nie jest tak tragicznie. V kształtem nawiązuje do dynamicznego kopyta... które, nawiasem mówiąc nie jest dla Ciebie dobrym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz85 Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Ta para jest na kopycie 961G, nie 915F. Mam buty w różnych rozmiarach/tęgościach i muszę przyznać, że nie odczuwam dyskomfortu nosząc 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Mnie od samego widoku rozbolały stopy., szczerze współczuję.,To czy się obłożyny zejdą czy nie to jest kwestia natury estetycznej, najważniejsze jest czy podeszwa jest odpowiednio szeroka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 12 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 Sorry, ale to wygląda dramatycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi