Wodzu Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Jak już wiadomo, że to E, to porady odnośnie tęgości H straciły ważność. Po prostu nikt się nie spodziewał tak wąskiego kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 9 minut temu, Ataman napisał: Moje dotychczasowe doświadczenia mówią, że but się rozciąga. I teraz muszę dokładać wkładki. Wiem, że nie zejdzie się aż tyle, ale w drugą stronę już próbowałem i strasznie mi się buty deformują. Ale H naprawdę? Nie rozciągną się aż tyle, max to może 0,5 cm. Nie wiem czy H, ale spróbowałbym F lub G . Może się nawet okazać, że odpowiednia będzie większa tęgość w lekko mniejszym rozmiarze. Często zdarza się, że osoby z wysokim podbiciem kupują za długie buty i głównie to powoduje późniejsze deformacje. Niestety, nie każde kopyto jest dla nas optymalne i z niektórych trzeba całkiem zrezygnować. Ja tak mam na przykład z Cheaney. Piękne buty, ale nie na moją stopę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Większe rozmiary też już próbowałem i jest gorzej co widać na niektórych zdjęciach moich starszych butów. Wolę nie schodzącą się przyszwę. Przy zakupie próbowałem inne modele z innym kopytem, ale te które mierzyłem to albo na styk, a po wcześniejszych doświadczeniach z rozciąganiem chciałbym tego uniknąć, albo lekki luz. Ja założyłem te to od razu fajnie "złapały" stopę. Więc wybrałem te licząc, że się jeszcze trochę zejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Godzinę temu, Ataman napisał: Większe rozmiary też już próbowałem i jest gorzej co widać na niektórych zdjęciach moich starszych butów. Wolę nie schodzącą się przyszwę. Przy zakupie próbowałem inne modele z innym kopytem, ale te które mierzyłem to albo na styk, a po wcześniejszych doświadczeniach z rozciąganiem chciałbym tego uniknąć, albo lekki luz. Ja założyłem te to od razu fajnie "złapały" stopę. Więc wybrałem te licząc, że się jeszcze trochę zejdą. Spróbuj mniejszy rozmiar, ale szerszy. To bywa trudne, ale musisz znaleźć swoje kopyto. Te buty złapały bardzo niefajnie. Wiem, że jestem na to przewrażliwiony, ale kojarzy mi się z taka sytuacją... szczególnie jeśli ciągnie się na siłę, żeby się zeszły. Ani to wygodne, ani ładne. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 9 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Yanko 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Dzisiaj ponownie CS 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Berwick. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 9 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Longwingi AS z tajemniczej skóry "cordovanopodobnej" : 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Barker Northcote. Ostatnio użyłem oleju Burgola do impregnacji spodów. Teraz chodzę po kałużach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 C&J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 11 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Tak ładnie wyglądają w deszczową pogodę, że sama myśl o założeniu na nie kaloszy wzbudza we mnie wewnętrzny sprzeciw 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eustachu Napisano 11 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 11 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Dziś poza tym mokro, brudno, kostka, beton, grube nieeleganckie dżinsy i kurtka m65. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Stara, ale dobra wykładzina w biurze. Buty od polskiego producenta Nord. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 11 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Dzisiaj zmieniałem buty "na powietrzu". Taka praca : 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 od razu widać, że plener z rekonstrukcji przebiegu zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Godzinę temu, Tanatos70 napisał: Dzisiaj zmieniałem buty "na powietrzu". Taka praca : Bardzo ciekawa łyżka do butów. To Gardena? 😉 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 ... i stara, dobra łata. Mierzenie na niwelatorze czy już laserem? Ciekawe te Chaney`e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Ubłocone buciory ( po pościgu), łopatka (idealna do zakopania niewielkiego ciała), potem szybka przebierka, żeby zatrzeć ślady.... ja się pytam GDZIE JEST KOT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 3 godziny temu, maciato napisał: Bardzo ciekawa łyżka do butów. To Gardena? 😉 Ja to nazywam- "przyrząd do doczyszczania profilu wykopu" choć obute pięty nią też oskrobuję (z błota oczywiście) . Poszedłem sprawdzić do samochodu, ale nie ma logo. Saphir to na pewno nie jest . 2 godziny temu, O.v.K. napisał: ... i stara, dobra łata. Mierzenie na niwelatorze czy już laserem? Ciekawe te Chaney`e. W samochodzie wożę zawsze (no, na urlop raczej nie ): powyżej wspomniany przyrząd (dla uproszczenie nazwijmy go "łopatką"), pełnowymiarową łopatę, łatę + mniejsze skale (łata traktowana jako "przymiar" dla potrzeb fotografii), rysownicę + przybory rysunkowe i czasem niwelator. Jestem tradycjonalistą i używam starego dobrego "enerdowskiego" Zeissa. Powoli wpuszczamy "wyższą" technikę na archeologiczne salony (np. skanowanie 3d), ale w terenie króluje cały czas typowa ręczna, analogowa robota . Jakiś czas temu rozbawiłem sprzedawcę w salonie samochodowym, gdy jeszcze przed odbyciem jazdy próbnej, ze swego starego peugeota wyciągnąłem łopatę i przymierzałem, czy zmieści się w bagażniku Land Rovera (pozostałe parametry mniej mnie interesowały) . 2 godziny temu, Jamjest napisał: ... ja się pytam GDZIE JEST KOT? Patrz wyżej: kot nie stanowi typowego wyposażenia ekspedycji archeologicznej (w tym wypadku jednoosobowej ) i jako taki urzęduje w swoim rewirze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 1 minutę temu, Tanatos70 napisał: Jestem tradycjonalistą i używam starego dobrego "enerdowskiego" Zeissa. Powoli wpuszczamy "wyższą" technikę na archeologiczne salony (np. skanowanie 3d), ale w terenie króluje cały czas typowa ręczna, analogowa robota . To byście sobie z moim Ojcem podali ręce. Wprawdzie docenia nowoczesne technologie, ale nic go nie przekona, że ortofoto jest lepsze od porządnego rysunku profili... Pewnie dlatego, że sam rysuje dokładniej niż orto robi fotografie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 40 minut temu, O.v.K. napisał: To byście sobie z moim Ojcem podali ręce. Wprawdzie docenia nowoczesne technologie, ale nic go nie przekona, że ortofoto jest lepsze od porządnego rysunku profili... Pewnie dlatego, że sam rysuje dokładniej niż orto robi fotografie No to cieszę się, że nie jestem jedynym, który także w życiu zawodowym preferuje "klasykę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 6 godzin temu, Hargin napisał: od razu widać, że plener z rekonstrukcji przebiegu zdarzenia No tak, ale takiego sprzed ładnych kilkunastu wieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 12 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Berwick 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi